merhaba ben de geçen yıl çektirmiştim. burada o kadar kötü şeyler okumuştum ki rahim filmiyle ilgili... doktor hsg istediği an randevu ayarlarken anestezili istiyorum dedim. endoskopideki gibi hafif bir uyku ilacı verilir sanıordum ama öyle değilmiş normal genel anestezi veriliormuş. doktorumun hemşiresi bunları anlatıp hiç tavsiye etmiorum boşuna uyanmayı bekliceksşn ilaç almış olacaksın vücuduna. anestezi yaptırmazsan yürüyerek çıkıp gideceksin dedi yine de ikna olmadım. sonra hsg çekecek doktor geldi o da bayandı. damar yolu açıldı, sonra doktor dedi ki boşa anestezi alacaksın jinekolojik muayene olmuşsundur inan ki hiç farkı yok dedi. istersen anestezisiz başlayalım acıor bırak dediğin anda anestezi uzmanını çağırırım senin iyiliğin için yapıorum bu uyarıyı dedi. tamam dedim dediği gibi biraz sonlara doğru sancı oldu adet sancısı gibi. kalkıp yürüyerek çıktım. yolda çok şiddetli adet sancısı tuttu sadece o da 15 dk sürdü ya da sürmedi. devam edebn bir kanamam olmadı sadece hsg sonrası çok az olmuştu.
baya uzun yazıorum ama uyarmak istiorum. sonra sonuç için randevuma gittim. kadın doğum doktorum temiz çıktığını söyledi. beni 4 ay folikül takibine yönlendirdi ki ben zaten o doktordan önce 8 ay takibe gitmiş bunun 4 ayında klomen kullanmış ve hamile kalamamıştım. pcos var bende de... boşa geçen 4 ayda hiç yumurtam oluşmadı ve beni hastanenin tüp bebek kliniğine yönlendirdi ki ben en başta o amaçla gitmiştim o hastaneye zaten. geç olsun güç olmasın derken ordaki ünlü bir proftan torpil ile bile bi ay sonraya randevu alabildim. ilk randevumda bana tek tüpümün kapalı göründüğünü rahmimin de olması gerekenden dar olduğunu söyledi. operasyon önerdi. doğrudan gebe kalmaya engel değil ama düşük ve erken doğuma neden olur bu darlık dedi. operasyon oldum. rapor çıkabileceği için 2 aşılama önerdi olmazsa o zaman tüp bebeğe geçeriz dedi. ilk aşılamam tutmadı ikinci ayda yumurtam fazla oluşunca aşılama iptal oldu ve tüp bebek yapıldı şükürler olsun 10 haftalık hamileyim şu an...
ve bu arada normal bir tsh değerim olduğu halde yine de endokrine gitmemi istedi doktorum. hipotroidi çıktı. bu da hamile kalmayla baya ilişkiliymiş, en başından güvenilir ve iyi bir doktora git. mümkünse de tüp bebek doktorlarını tercih et. ben kendi kendine hamile kalabilirsin pcos bir engel dedğil diyen doktorlar yüzünden 3 sene geç kaldım. bu kadar üzülüyorsan uzatma bekleme boşuna.