- 8 Şubat 2024
- 144
- 30
- 18
- Konu Sahibi Poncikokiz24_
-
Anestezili oldum acı eşiğim düşük çoğu kişi acımıyor çoğu kişi acıyor dediği için kendimden emin olamayıp anestezili çektim kısa sürdü kolay geçti ama bilgi alamadım işte görüntüleme merkezî olduğu içinMerhaba geçmiş olsun bende çektiricemde anestezili mi oldunuz anestezisiz mi acaba?
Tüpleriniz açık benimkine benziyor ve rahminiz kalp şeklindeRapor henüz çıkmadı kimsede bir şey söylemedi merak ediyorum anlayan varmı ?
Kalp şekli olması kötü bir sonuçmuTüpleriniz açık benimkine benziyor ve rahminiz kalp şeklinde
Hayır tabi ki deKalp şekli olması kötü bir sonuçmu
sağ tüp kapalı gibi
Rahim filmi yapıldıktan sonra ilk yumurtlama dönemi değerlendirilmesi gerekirmi yoksa bir adet dönemi beklemem lazımmıHayır tabi ki de
Ben filmden sonra doktor yanıma gelmişti 3 gün sonra gün aşırı ilişki önermiştiRahim filmi yapıldıktan sonra ilk yumurtlama dönemi değerlendirilmesi gerekirmi yoksa bir adet dönemi beklemem lazımmı
Tuttumu pekiBen filmden sonra doktor yanıma gelmişti 3 gün sonra gün aşırı ilişki önermişti
Hayır benim sorunlarım başka bir ay sonra ameliyata alındım farklı nedenlerdenTuttumu peki
Hayırlısı olsun inşallahHayır benim sorunlarım başka bir ay sonra ameliyata alındım farklı nedenlerden
Rahim filmi yapıldıktan sonra ilk yumurtlama dönemi değerlendirilmesi gerekirmi yoksa bir adet dönemi beklemem lazımmı
Reglim bittikten 3 gün sonra yapıldı , regl başlangıcından 9 Gün sonra yapılmış oldu. Doktorum ısrarla yapma diyor klomen tedavisi uygulicakmışhsg reglinin kaçıncı günü çekildi arada 1 haftaya yakın varsa değerlendirebilirsiniz bence burada aynı ay hamile kalan çok kişi var zaten hsgde çok radyasyon alınmıyor
Reglim bittikten 3 gün sonra yapıldı , regl başlangıcından 9 Gün sonra yapılmış oldu. Doktorum ısrarla yapma diyor klomen tedavisi uygulicakmış
Evet dinlen dedi sonra yumurta uyaralım dedim pcos görünümü var bendehmm o zaman doktorunuzu dinleyin vardır bir bildiği, genelde rahmi dinlendirmek ve alınan radyasyonun vücuttan atılmasını beklemek için bir sonraki döngüde gebelik istiyor doktorlar ama sizinki yumurtlamayı destekleyeci bir ilaç başlatacak
Benim filmimi de yorumlaya bilirmisinizPaylaştığın görüntüler rahim filmi, yani Histerosalpingografi (HSG) olarak biliniyor. Bu filmde rahim (uterus) boşluğu ve fallop tüplerine radyoopak madde verilerek yapılar görüntüleniyor. Görsel yorumu kesin tanı amacıyla değil, genel bilgi vermek amacıyla yapabilirim. En doğru yorum radyoloji uzmanı tarafından yapılır.
İlk izlenim olarak:
1. Rahim boşluğu (uterus kavitesi): Her iki görüntüde de rahim boşluğu simetrik ve üçgen yapıda görünüyor, bu da genellikle normal bir şekli işaret eder. Septum ya da yapısal bir anormallik görünmüyor gibi.
2. Fallop tüpleri:
• İlk fotoğrafta her iki fallop tüpü de opak maddeyle dolmuş gibi görünüyor ve sol tüpün uç kısmında dışarıya doğru dağılma (spill) izleniyor — bu tüpün açık olduğunu düşündürür.
• Sağ tüpte ise net bir dışarıya yayılım gözlenmiyor gibi duruyor, bu da sağ tüpte tıkanıklık olabileceğini düşündürebilir, ama emin olmak için doktor yorumu şart.
3. Kontrast maddenin yayılımı: Özellikle ikinci görüntüde kontrast madde karın boşluğuna yayılıyor gibi duruyor, bu da en az bir tüpün açık olduğunu gösterir.
Sonuç olarak:
• En az bir tüp açık gibi görünüyor.
• Rahim şekli genel olarak normal gibi duruyor.
• Sağ tüpün durumu için net bir şey söylemek zor, bu tür durumlar için bazen ikinci bir çekim gerekebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?