Ultrasonla gözüken bir şeyse niye hsg çekiliyormuşuzGecen sene rahim filmi çekinmiştim ve rahim düzgün tupler acık dedi doktor raporda da oyle diyor ama yeni doktora başladım doktorum rahmin şekli bozuk dedi ultrasonla bakti nasıl oluyor anlamadım ben ya yardimci olurmusunuz başına gelen varmi
Şekil bozukluğu gebeliğe engel değil diye biliyor hatta ters rahimliler tek tüplüler var onlar bile hamile kalıyormuş yine de bi araştır istersenGecen sene rahim filmi çekinmiştim ve rahim düzgün tupler acık dedi doktor raporda da oyle diyor ama yeni doktora başladım doktorum rahmin şekli bozuk dedi ultrasonla bakti nasıl oluyor anlamadım ben ya yardimci olurmusunuz başına gelen varmi
Merhaba aynı şekilde ben de rahim filmi oldum tüplerim açık denmişti ama ben yurt dışındayım yurt dışında yapıldı bu işlem Türkiye’ye gittim Türkiye’de de doktor muayene etti beni rahim geride dedi ama elhamdülillah rahim filmden tam bir sene sonra hamile kaldım inşallah sizin de olurGecen sene rahim filmi çekinmiştim ve rahim düzgün tupler acık dedi doktor raporda da oyle diyor ama yeni doktora başladım doktorum rahmin şekli bozuk dedi ultrasonla bakti nasıl oluyor anlamadım ben ya yardimci olurmusunuz başına gelen varmi
Canım ben ters rahimliyim hiçbir şekilde hamileliğe engel değil ben daha hamile kalamadım ama bir çok doktora sordum hiçbir şekilde engel değil dedi burnunun küçük oveya büyük olması gibi bir şey bu dedi yani kısaca diyor ki benim burnum büyük seninki küçük böyle bir şey diyor seninki ters benimki düzdür ama işlev diyor aynı diyor rahmin eğik olabilir öne veya arkaya sadece bunu görebilir rahmin içini rahmin dış şeklini hiçbir şekilde göremez doktorlar o yüzden zaten rahim filmi isteniyor ama rahminin ters olduğunu falan biraz daha gelişkin ultrasonlar da görebilirsin ama yani rahim filmi çekilip görülmeyen bulguyu ultrasonla görmesi enteresan geldi rahim filmi raporunun elinde varsa görüntüsü elinde varsa bir doktoruna başka doktora göster soru için rahat etmiyorsaGecen sene rahim filmi çekinmiştim ve rahim düzgün tupler acık dedi doktor raporda da oyle diyor ama yeni doktora başladım doktorum rahmin şekli bozuk dedi ultrasonla bakti nasıl oluyor anlamadım ben ya yardimci olurmusunuz başına gelen varmi
Nerede çektirdiniz özeldeyse ne kadar ödediniz acabaGecen sene rahim filmi çekinmiştim ve rahim düzgün tupler acık dedi doktor raporda da oyle diyor ama yeni doktora başladım doktorum rahmin şekli bozuk dedi ultrasonla bakti nasıl oluyor anlamadım ben ya yardimci olurmusunuz başına gelen varmi
Merhabalar benim rahim şeklimde bikornuat uterus tek serviks inanın 1 yıldır doktor doktor geziyorum hamile kalmaya engel değil ama dusuk ve erken dogum riski var denildi bana ama hamile kalmak da bizim icin cok kolay degil bence bu arada pcos bende de var canımBenimde sorum olacak kizlar bende ilk hamileligimden sonra öğrendim erken doğum oldu vs çocuğumu kaybettim rahim filmi usg vs mr vs çekildim sonuç olarak elimde didelfis bikornuat uterus sekil bozuklugu olduğunu öğrendim hangi doktora gittiysem hepsi çok farklı söyledi kimi nasip dedi kimisi ameliyata vs gerek yok dedi çocuğun olma ihtimaline kadar herseyi dediler zorlu süreçlerden geçtim ama hala korkularım var birde üstüne pcos gorunumlu olduğunu öğrendim ama adetim duzenlidir ve tiroitlerim yavaş çalışıyor onun için de ilac kullanıyorum ve eşimle ortak fikirle normal denemeye karar verdik ama hala korkularım var benim gibi olan varsa sekil bozuklugu bana da geçirdiğiniz süreci anlatır mısınız ya da hamileliginiz oldu ise nasıl ilerledi çok uzun oldu kusura bakmayın düşüncelerimi paylaşmak istedim
Merhaba benim de rahmim bicornuat uterus ve doktor rahim şekli düzeltme ameliyati yap diyor siz nasıl bir yol izledinizMerhabalar benim rahim şeklimde bikornuat uterus tek serviks inanın 1 yıldır doktor doktor geziyorum hamile kalmaya engel değil ama dusuk ve erken dogum riski var denildi bana ama hamile kalmak da bizim icin cok kolay degil bence bu arada pcos bende de var canım
Rahim filmindemi öğrendin bikornuat rahatsızlığın olduğunu ilk defa duyuyorum böyle bisey ondan soruyorumMerhabalar benim rahim şeklimde bikornuat uterus tek serviks inanın 1 yıldır doktor doktor geziyorum hamile kalmaya engel değil ama dusuk ve erken dogum riski var denildi bana ama hamile kalmak da bizim icin cok kolay degil bence bu arada pcos bende de var canım
Bicornuat rahimlerde düzeltme yapılamıyor yapılsa da herhangi olumlu bir sonuç olmuyor bu rahmin bi çözümü yok maalesef düzeltilemez sadece septum kist vs olursa ameliyat yapıyorlar sadece tanısal histereskopi ya da laparaskopi yapıyorlar sağlıklı ve düzenli beslenmeye çalışıyorum herhangi bir tedavi yöntemi yok maalesefMerhaba benim de rahmim bicornuat uterus ve doktor rahim şekli düzeltme ameliyati yap diyor siz nasıl bir yol izlediniz
Evet Hsg filmi çekildimRahim filmindemi öğrendin bikornuat rahatsızlığın olduğunu ilk defa duyuyorum böyle bisey ondan soruyorum
Hsg çekindiniz mi?Merhaba benim de rahmim bicornuat uterus ve doktor rahim şekli düzeltme ameliyati yap diyor siz nasıl bir yol izlediniz