- 17 Mart 2023
- 142
- 18
- 28
- 25
evet canım rahim şekli mr de belli olduMR sanırım şekille ilgili daha kesin sonuç veriyor ya rahim filmi tüpler açık mı diye bakılıyor anladığım kadarıyla
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
evet canım rahim şekli mr de belli olduMR sanırım şekille ilgili daha kesin sonuç veriyor ya rahim filmi tüpler açık mı diye bakılıyor anladığım kadarıyla
hiç bekleme ben bekleyerek hata yaptım keşke önceden histereskopi olsaydım diyorum. kaç yıllık evlisinizY gibi duruyor direkt risk almaya gerek yok bence ben direkt histereskopi istiyorum ya
Ben bir sene oldu evleneli ama bekarlıktan beri sorunlu olduğumu bildiğim için pcosum var çikolata kistim var 6-7 ay sonra denemeye karar verdik ikinci ay gebe kaldım aslında ama kornual gebelik oldu acaba rahim şeklinden mi diye şuan mr bakıyorlar yoksa ona da bakmayacaklar doktor normal dediği için ameliyat eder mi bilmiyorumhiç bekleme ben bekleyerek hata yaptım keşke önceden histereskopi olsaydım diyorum. kaç yıllık evlisiniz
Normal diyor şekli anladığım kadarıyla tüplerim açık daha önce gebe de kaldım da sanırım tam T rahim değil ama normal de değil teşekkür ederimYapay zekaya sordum :
Bu görüntü, histerosalpingografi (HSG) yani halk arasında bilinen adıyla rahim filmine aittir. Bu tür bir görüntüleme, rahim (uterus) boşluğu ve fallop tüplerinin açıklığını değerlendirmek için kullanılır. İşlem sırasında rahim ağzından içeriye kontrast madde verilerek röntgen ile görüntü alınır.
Görsel İnceleme:
- Uterus (Rahim):
- Rahim boşluğu normal konturlara sahip görünüyor.
- Şekil olarak ters üçgen (normal) yapıdadır, bu da yapısal bir anomali olmadığını düşündürür.
- Fallop Tüpleri:
- Her iki tüp de kontrast madde ile dolmuş, bu iyi bir bulgudur.
- Ancak her iki tüpte de kıvrımlı ve dolaylı seyir dikkat çekiyor. Bu durum tüplerde spazm, adezyon (yapışıklık), enfeksiyon sonrası değişiklikler veya endometriozis gibi durumlara bağlı olabilir.
- Kontrast madde tüplerin uçlarına kadar gitmiş gibi görünüyor, ancak periton boşluğuna net şekilde dağılma (spill) izlenmiyor ya da sınırlı. Bu da tüplerin tıkalı olabileceğini veya geçirgenliğin az olduğunu düşündürebilir.
Özet Yorum:
- Rahim boşluğu normal şekil ve boyutta.
- Her iki tüpte dolma var, bu iyi bir bulgudur; ancak kıvrımlı yapılar ve kontrastın dışa net şekilde dağılmaması, tüplerin tam açık olmayabileceğini düşündürebilir.
- Görüntüde şüpheli tubal patoloji olabilir (örneğin tıkanıklık, hidrosalpenks, geçirilmiş enfeksiyon veya endometriozis sonrası yapışıklıklar).
Öneri:
- Bu bulguların kesin yorumlanması için bir radyoloji uzmanının raporu ve mutlaka jinekoloğun klinik değerlendirmesi gerekir.
- Gerekirse laparoskopi veya ek görüntüleme istenebilir.
- Eğer gebe kalma problemi varsa bu bulgular önemli olabilir.
kornual olduğuna emin misiniz? düşüğünüz kendiliğinden mi olduBen bir sene oldu evleneli ama bekarlıktan beri sorunlu olduğumu bildiğim için pcosum var çikolata kistim var 6-7 ay sonra denemeye karar verdik ikinci ay gebe kaldım aslında ama kornual gebelik oldu acaba rahim şeklinden mi diye şuan mr bakıyorlar yoksa ona da bakmayacaklar doktor normal dediği için ameliyat eder mi bilmiyorum
Hayır değiliz doktorlar da değil 8 gün hastanede yattım doktorlar ikiye bölündü karar veremediler 8. Gün düşük başladı ve bebek rahmin ortasına kadar gelmişti sonra kürtaj oldum çok kötü bir tecrübeydi şuan hala emin değiller ne olduğuna soruyorum ben ne yaşadım diye sen bütün hikayeni anlat doktora gidince diyorlar ve bana en az 15-20 doktor gelip gidip bakti şehir hastanesi sorumlu kadın doğum doktoru baktı ama asla karar veremediler bende bilmiyorumkornual olduğuna emin misiniz? düşüğünüz kendiliğinden mi oldu
Hayır değiliz doktorlar da değil 8 gün hastanede yattım doktorlar ikiye bölündü karar veremediler 8. Gün düşük başladı ve bebek rahmin ortasına kadar gelmişti sonra kürtaj oldum çok kötü bir tecrübeydi şuan hala emin değiller ne olduğuna soruyorum ben ne yaşadım diye sen bütün hikayeni anlat doktora gidince diyorlar ve bana en az 15-20 doktor gelip gidip bakti şehir hastanesi sorumlu kadın doğum doktoru baktı ama asla karar veremediler bende bilmiyorum
Sizin rahim filminiz var mı atarmısınız nasıl görünüyor merak ettim çünkü bu kornual angüler olan yerleşimin sebebi T rahim değil dediler bana perde gibi birşey olabilir dediBenimde 2 düşüğüm var ve ikisinde de tüpten çıktı rahmin içine yerleşti ama çok sağ kenardaydı. Kornual değil dendi. Bende t rahimliyim. İlkinde erken düştü 2. Sinde kalp atımı durdu. Kornual olsaydı kendiliğinden düşmesi çok zor. Rahmin içinde olup olmadığını görebilirlerdi aslında
Bir de sizden mr istediler mi acaba ben mr çekineceğim şimdi ilki benim için çok zordu doğum sancısı gibi düşük yaptım Herşey normaldi başta sonra beta yavaş arttı rahmimde yer var gibi görünüyor sanki histeroskopi olsam mi olmasam mı bilemedimBenimde 2 düşüğüm var ve ikisinde de tüpten çıktı rahmin içine yerleşti ama çok sağ kenardaydı. Kornual değil dendi. Bende t rahimliyim. İlkinde erken düştü 2. Sinde kalp atımı durdu. Kornual olsaydı kendiliğinden düşmesi çok zor. Rahmin içinde olup olmadığını görebilirlerdi aslında
istanbuldaysanız aret kamar ile görüşün.Bir de sizden mr istediler mi acaba ben mr çekineceğim şimdi ilki benim için çok zordu doğum sancısı gibi düşük yaptım Herşey normaldi başta sonra beta yavaş arttı rahmimde yer var gibi görünüyor sanki histeroskopi olsam mi olmasam mı bilemedim
Ankaradayım maalesefistanbuldaysanız aret kamar ile görüşün.
Kalp şeklinde rahim sorun değil diyor doktorlar perde mrdamı göründü rahim filminde yokmuydubana türkiyede riskli bile dediler ameliyatı hatta rahim şekline bile bakmadan yurt dışındayım zerresine kadar muayene ettiler mr çektiler rahim kalp şeklinde çıkti içerde perde görüldü histereskopi oldum. iyi doktorlara görün
evet o gönderdiğim rahim filminde belli rahim üst girintisi var ve perde de ama kalp şekli olduğu için perdeden 3mm alındı sence çok az mı çektilerKalp şeklinde rahim sorun değil diyor doktorlar perde mrdamı göründü rahim filminde yokmuydu
Bence az değil benim doktorum kalp şeklinde rahimin gebelik için engel olmadığını söyledi yeterli alan var görünüyorevet o gönderdiğim rahim filminde belli rahim üst girintisi var ve perde de ama kalp şekli olduğu için perdeden 3mm alındı sence çok az mı çektiler