Rahim İçi Yapışıklık (Asherman Sendromu) Nedeniyle Gebe Kalamayanlar...

• Konu Sahibi Konu Sahibi selinda_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
cnm öncelikle geçmiş olsun. unutmaki rahim yapışması doğuştanda olabiliyor. ama sen adet olabiliyorsan korma cnm çok ileri derecede bi yapışıklık yoktur. açılma işlemi çok zor değil anesteziyle oluyo zaten. ALLAH ım bir an önce bebeğine kavuştursun inş..

rahim filmi çokmu acıyor benimde 10 yaşında bir kızım var 1 senedir korunmadığımız halde hamile kalamadım bütün testler normal bu ay ilk defa klomen kullanıcam aslında yumurtlamada da bir sorun yok ama yinede denemk istedim yine hamile kalamazsam rahim filmi çektirecem biraz araştırdım çok ağrılı oluyormuş sanırım ama normal doğum yapanlarda daha az ağrı hissediyormuşsun ayrıca doktorum rahim filmi çekildikten sonra bazen hiç müdahale edilmeden hemen hamile kalanlarda oluyormuş dedi.bu konuda bilgisi olan varmı?

yarse 78,bu konu açılalı baya olmuş en son yazan da sensin.3 kez rahim filmi çektiren biri olarak sana yanıt vermek istedim.ilkinde hani genel anestezi almaya gerek olacak kadar dayanılmaz bir ağrı değil ama yine de biraz sancılı geçti.son ikisinde hiç sancım olmadı.bunda çekilen yerin ve dr.un önemi çok büyük bence.dijital olanda ağrı,sancı olmuyor.ama bu belki biraz ağrı eşiğiyle de alakalı birşey.bazı insan az ağrı hisseder,bazısı çok bazısı da hiç hissetmez..ama ne olursa olsun iyi bir yerde çektir derim ben..

yazmayı unutmuşum,evet rahim filmi çekildikten sonra kendiliğinden gebe kalanlar oluyor ama onlar, tüplerinde küçük tıkanıklıkları falan olanlar..film çekilirken sıvı veriliyor ya,işte o basınçla tüplerdeki tıkanıklıklar da açılabiliyor ve böylece film sonrasında hamilelik oluşabiliyor..

arkadaşlar bende 2 yıllık evliyim aşılama deneyelim dedik ve alttan yapılan ultrason incelemesinde sol tarafta yapışıklık var dedi dr. kürtaj yaptırdın mı dedi. hiç kürtaj yaptırmadım ameliyat olmadım. 1. aşılamam tutmadı. bu ay soldan yumurtam olcak. aşılama ya devam 3 e kadar dediler. bu yapışıklık hamile kalmamı engelliyor olabilirmi? acaba sol yumurtlarken aşılama olmasam mı boşdan yere? bide pre seed için ne diyorsunuz? bilgisim olan var mı?

kızlar bende yeni katıldım aranıza benim de sol tarafım biraz tıkanıkmış.rahim filmi daha istenmedi benden illa kürtajla alakası yokmuş rahimdeki iltihapta yapışıklıklara neden olabiliyomuş.çift antibiyotik tedavisi gördüm.şimdi korunmuyoruz ama adetim biteli 13.gün üç gündür kasıklarımda acayip bir ağrı var sizce bu iltihabın mı belirtisi yoksa yumurtalarımda çatlama döneminin mi anlıyamadım aranızda bilen varsa neolur yardımcı olsun bana

Merhabalar
Arkadaşlar benim 2-3 aydır adetlerimde bayağı azalma var. Erken menapoz diye korktuğum bile oldu, ama hormonlarım normal değerlerinde çıktı. Biraz araştırdım ve kürtaj sonrası rahim içi yapışıklığın en önemli belirtisinin adet azalması olduğunu öğrendim. (Ben de 2 ay önce falan kürtaj olmuştum)

Anlaşılması için rahim filmi çektirmem gerekiyor biliyorum ama 2 kez çektirdim daha önce ve çok can yakıyor. (Bir yandan da ilerlemesinden korkuyorum) Aranızda kürtaj sonrası (yada kürtajla alakalı olmadan) adet kanaması azalan, böyle yapışıklık yaşayan, tedavi olan, mümkün mü bilmiyorum ama kendiliğinden geçen var mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...

cnm ben kürtaj falan olmadım ama hsg çektirmen gerekir baska türlü öğrenemezsiniz geçmiş olsun

kızlar bende yeni katıldım aranıza benim de sol tarafım biraz tıkanıkmış.rahim filmi daha istenmedi benden illa kürtajla alakası yokmuş rahimdeki iltihapta yapışıklıklara neden olabiliyomuş.çift antibiyotik tedavisi gördüm.şimdi korunmuyoruz ama adetim biteli 13.gün üç gündür kasıklarımda acayip bir ağrı var sizce bu iltihabın mı belirtisi yoksa yumurtalarımda çatlama döneminin mi anlıyamadım aranızda bilen varsa neolur yardımcı olsun bana

cnm merhaba 13. gün yumurtaların çatlama da kritik günler, adetin düzenliyse tabi...

yarse 78,bu konu açılalı baya olmuş en son yazan da sensin.3 kez rahim filmi çektiren biri olarak sana yanıt vermek istedim.ilkinde hani genel anestezi almaya gerek olacak kadar dayanılmaz bir ağrı değil ama yine de biraz sancılı geçti.son ikisinde hiç sancım olmadı.bunda çekilen yerin ve dr.un önemi çok büyük bence.dijital olanda ağrı,sancı olmuyor.ama bu belki biraz ağrı eşiğiyle de alakalı birşey.bazı insan az ağrı hisseder,bazısı çok bazısı da hiç hissetmez..ama ne olursa olsun iyi bir yerde çektir derim ben..

slm neden hsg yi 3 kez çektirdin sorabilir miyim? ben ilk defa yaptırdım ve ağrıya dayanamadım özelde yaptırmıstım

slm neden hsg yi 3 kez çektirdin sorabilir miyim? ben ilk defa yaptırdım ve ağrıya dayanamadım özelde yaptırmıstım

bu rahim filmi nasıl çekiliyor,bilgi verebilirmisiniz?anestezi ile mi.bir de bu yapışıklığın belirtisi nasıl oluyor. sürekli karın ağrısı,yani göbek altı ağrı şeklinde olabiliyor mu?

bu rahim filmi nasıl çekiliyor,bilgi verebilirmisiniz?anestezi ile mi.bir de bu yapışıklığın belirtisi nasıl oluyor. sürekli karın ağrısı,yani göbek altı ağrı şeklinde olabiliyor mu?

Selam yapisiklik belirtisi oluyomu bilmiyorm . Oncelikle korktmak istemem bidaha yaptirmam insallah...Bende yapisiklik cikmadi cok şükür. Alt kisma igne yapiliyo uyusturmak icinmiydi bilmiyorum ama bn uyusukluk hissetmedim rontgen makinesi gibi bişeyin altina yatiyosn önlük giyip ve igneden sonra alt kisma girisi acmak icin bişey takiyolar iceri ilac basiliyo filmine bakiliyo bi kac dk sürüyor ama bnm canm cok yandi biraz agrili bi islem. Kalkinca ped veriyolar kanama falan olursa diye.. Sonrasinda adet sancisi gibi sancin oluyo ben yururken zorlandim biraz ama ertesi gune gic bişey kalmiyo.. gecmis olsn

Tatlım ben radyatoma çektirdim. Toplamda 10 dk sürüyor. Sadece ilaç verilirken biraz yanma oluyor oda dayanılmayacak sekilde değil.cok ilgililer. Ayrıca istanbul için Anadolu yakasında oturanlara servisleri de var..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Arkadaslar merhaba. benimde Asherman sendromu Rahim ici yapisiklik oldu. Doktor Omer Faruk Vanlıoğlu'ya gittim. Internetten arastirmistim. Gercekten cok iyi bir doktor cok cok memnun kaldim. Her seyi anlayacagim sekilde anlatti hatta maketlerde anlatarak, yapacagi tedaviyi tam anlayacagim sekilde göstererek. (Bircok hekim aman anlatsam anlamaz tamam yapariz der geçer.)Sonrasinda ilgisi, hem hekim olarak donalimi hem insaniyet olarak hastasina yaklasimi gercekten cok iyi. İçim çok rahat.
Rahim ici yapisikligi acma operasyonumdan 1hafta sonra yani 2 gün once kontrole gittim.Rahim yapışıklığın tekrarlamadıgını ve tekrarlama ihtimalininde cok aza indigini ogrendim kendisinden. Gercekten her surecte memnun kalip cok tavsiye ettigim doktorum kendisi. Benim basima gelen durumun baskalarininda başına gelebilecegini ve tabi iyi doktor bulmak isteyecegini, benim gibi umutsuzluga ve kaygiya girebilen kadınlar olabilecegini dusunerek gelismeleri paylasmak istedim.insallah hamile kaldim diyede en kisa zamanda paylasirim.

Daha önce yazdığım gibi benimde başıma asherman sendromu yani rahim yapışıklığı durumu gelmisti, sonrasında anlattığım gibi Dr.Ömer Faruk Vanlıoğlu'na gittim. Operasyonla açmıştı histeroskopiyle ve cok iyi bir doktor olması nedeniyle onermistim. Simdi de cok sükür Allahıma ki hamileyim. Başına gelmis olanlar icin ozellikle yazdım ki acaba tekrar hamile kalırmıyım gibi kaygılar yaşıyor insan ister istemez.

Arkadaslar natürel fertilite enzim terapisi diye biseye rastladım yabancı sitelerde.destek tabletlerle enzimlerimizi aktive Edip hasarlı yerlerin onarımı saglaniyomus.ne kadar doğru bilemem ama denenebilir.yapisikliklar açıldıktan sonra iyileşme hızlı olsun diye alınırsa belki faydası olur bı arastirin.doktorunuza da sorun mutlaka ters tepmesin.

Daha önce yazdığım gibi benimde başıma asherman sendromu yani rahim yapışıklığı durumu gelmisti, sonrasında anlattığım gibi Dr.Ömer Faruk Vanlıoğlu'na gittim. Operasyonla açmıştı histeroskopiyle ve cok iyi bir doktor olması nedeniyle onermistim. Simdi de cok sükür Allahıma ki hamileyim. Başına gelmis olanlar icin ozellikle yazdım ki acaba tekrar hamile kalırmıyım gibi kaygılar yaşıyor insan ister istemez.
Evet yapisikliktan sonra doktorumun basarili operastonu sayesinde yapisiklik acildi, sonrasinda hamile kaldım ve dogal ikiz hamilelikle cok sukur saglikli dogdular. Simdi masallah 2 yasindalar.cok sukur.

Arkadaslar merhaba. benimde Asherman sendromu Rahim ici yapisiklik oldu. Doktor Omer Faruk Vanlıoğlu'ya gittim. Internetten arastirmistim. Gercekten cok iyi bir doktor cok cok memnun kaldim. Her seyi anlayacagim sekilde anlatti hatta maketlerde anlatarak, yapacagi tedaviyi tam anlayacagim sekilde göstererek. (Bircok hekim aman anlatsam anlamaz tamam yapariz der geçer.)Sonrasinda ilgisi, hem hekim olarak donalimi hem insaniyet olarak hastasina yaklasimi gercekten cok iyi. İçim çok rahat.
Rahim ici yapisikligi acma operasyonumdan 1hafta sonra yani 2 gün once kontrole gittim.Rahim yapışıklığın tekrarlamadıgını ve tekrarlama ihtimalininde cok aza indigini ogrendim kendisinden. Gercekten her surecte memnun kalip cok tavsiye ettigim doktorum kendisi. Benim basima gelen durumun baskalarininda başına gelebilecegini ve tabi iyi doktor bulmak isteyecegini, benim gibi umutsuzluga ve kaygiya girebilen kadınlar olabilecegini dusunerek gelismeleri paylasmak istedim.insallah hamile kaldim diyede en kisa zamanda paylasirim.
Merhabalar.yazınızı yeni okudum ve gerçekten söylediğiniz gibi büyük kaygı içerisindeyim ve bu rahatsızlığı olan kişilerden güzel şeyler duymak bir nevi su serpiyor yüreğime.Sizin yapışıklığınız hangi boyuttaydı.Benimkisi ileri derece ve 2 doktora gittim ikisi de tek ağızdan konuşur gibi “kaç kerede açılır bilemeyiz açılsa da tekrar yapışma ihtimali yüksek yapışklık açılsa da endometrium zarar gördüğünden gebelik ihtimali çok düşük” dediler.Bazen bunları söylemek bu kadar kolay mı diye düşünüyorum.acımasızca geliyor.Benim bu duruma gelmemdeki tek neden doktorun gereksiz yere yaptığı ameliyatlar yani aslnda gayet sağlıklı bir rahme sahipmişim ve vicdansız doktorun biri sırf para için umutlarımı çalmaktan çekinmemişti.Allaha havale ediyorum.Sizinde dediğiniz gibi bu alanda tecrübesi olan ,beni hastası olarak kabul edip ,“şu oran düşük hamilelik zor”vs diyerek başından savmayacak bir doktora gerçekten çok ihtiyacım var.Benimle hikayenizi paylaşmanızı çok isterim bir sakıncası yoksa.

Merhabalar.
Merhabalar.Üzerinden epey zaman geçmiş fakat yazmak istedim.İnşallah bebeğinizi sağ salim kucağınıza almışsınızdır.Sizin yapışıklığını ne derecede idi acaba?Ben ileri derece asherman sendromundan muzdaribim ve başarılı 2 doktorla yaptığıö görüşmelerde çok çok olumsuz şeyler duydum.Hatta bu işin peşini bırakın diyen de oldu.Doktorlara karşı çok güvensiz bir hale geldim.Rahim kalınlığı,sıvısı ve yumurtlamam gayet normal çıkıyor muayenelerde.Size nasıl bir tedavi uygulandı paylaşırsanız sevinirim.

Merhaba kızlar bende bişey sormak istiyorum bende rahim filmi çektirdim 2 gün önce ama film sırasında ilaç birtürlü rahim içine gitmedi dolayısı ile tüplerede gidemedi.doktor stresten dolayı yada rahim de yapışıklık olabilir dedi tekrar anestezi ile çekecek filmi.Ama ben daha önce hamilelik kürtaj gibi şeyler geçirmedim ve adetlerim düzenli ve normal.Ama bu durum çok moralimi bozdu bakalım ikinci kez çekilince nolacak inşallah sorun çıkmaz...Bu konuda bir fikri bilgisi olan var mı?
Merhabalar.Üzerinden çokça zaman geçmiş fakat durumunuzu merak ettim.Yapışıklığınız mı vardı daha sonra film çekildiniz mi?İnşallah iyi durumdasınızdır.

Back
X