Rahim kanseri 1.evre

birkucukbalcik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2025
3
1
1
31
Merhaba canım kızlar. Uzun yıllardır burayı ziyaret edip başkalarının hikâyelerini okuyup fikir edindiğim çok oldu ama buraya konu açacağım hiç aklıma gelmezdi. Biraz uzun olacak ama paylaşmak istedim . Çünkü ben bu süreçte benzer hikayeler çok aradım. 31 yaşındayım 6 yaşında bir kızım var. Yaklaşık 5 yıldır da 2.çocugu istiyoruz . Pcos um var ve adet olamıyorum olduğunda kısacık sürüp biter. Kasım 2024te yoğun kanama nedeniyle Dr a gittim. Polip olduğunu söyledi. Küretajla temizlemesi gerektiğini söyleyince ben bı tedirgin oldum. Gittiğim de kendi Dr um değildi. Kabul etmedim ve özele gittim o da aynı söyledi. Ama benim sürecimi bildiği için çocuk istemimi de bildiğinden kamerali yöntem ile temizlenmesinin daha doğru olacağını söyledi. Ben iş güç teyzemin vefatı derken bira erteledim bu durumu. Çok da önemsemedim açıkçası. Daha sonra 30 yaş üstü KETEMin taraması için sürekli çağrılıyordum onu da ertelenmiştim. Sağlık ocağı önünden geçerken bı anda ona gitmeye karar verdim. Taramayı yaptırdım. Bır ay sonra o çıktı ve hpv 16 18 68 pozitif çıktım
Dünya başıma yıkıldı çünkü hiç çevremde duymadım ve cinsel yoldan bulaşan bi hastalık oluşu da beni çok üzdü. . Dr kolposkopi yapılacağını ve zaten bu hpv bin 2 yıl içinde vücuttan atıldığını söyledi. Kolposkopi ile birlikte polip için de küretaj yaptı. Kolposkopide bı sıkıntı olmadığını ama prosedür gereği 4 ayrı yerden parça alması gerektiğini ve poliplerle birlikte toplam 6 parça incelemeye gitti. 1 ay 20 günde çıktı sonucum. Ve hiç beklemediğim bir şekilde hpv açısından temiz ama polip şüpheli çıktı. Patoloji uzmanı kanser öncüsü lezyonlar ile 1.evre kanser arasında net ayrım yapamamış. Aynı kesitlerin tekrar incelenmesi gerekiyormus. Tekrar incelettim ve kanser öncüsü lezyonlar olarak sonuç aldım. Etlik şehir Hastanesi'ne sevk edildim. Çünkü yaşım genç ve çocuk istiyorum bu yüzden ikisini birlikte yürütebilecek bı hastane olmasi gerekliydi. Etlikte yağ mr vs çekildi konseye çıktım ve konseyde kanserin başladığını ve rahim alinmasinin daha radikal bir karar olacağını söylediler. Ve ben yine yıkıldım. Tekrar biyopsi alınmadan nasıl buna karar verebildiklerini anlamadım özetle tekrar biyopsi yaptırdım. Dr da çok olumlu konuştu kanserin başladığını dair bişey yazmiyo dedi. Parçanın sonucu geldi ve 1.evre kanserim. Şimdi gelelim neden bu kadar uzattigima. Bu süreç uzun bir süreçti ve galiba ben çok yıprandım bu belirsizliklerle. En son ki dr.um tedavi edebileceğini ve negatifi görünce tüp Bebek deneyecegimizi söyledi. Bebek olursa ve sağlıcakla kucağımıza alırsak ondan sonra rahimin alınmasıni söyledi. Tedavinin mümkün olduğundan bahsetti. Ama benim gönlüm bı taraftan tedaviye yakınken bı taraftan benim bu surecimden ister istemez etkilenen yavruma aklım çok takılıyo. Ve ya tüp Bebek olmazsa tedavi olumsuz olursa gibi şeyler çok düşünüyorum. Başından böyle bişey geçen arkadaşlar varsa bekliyorum

Öncelikle çok geçmiş olsun, bende 2023' den beri hpv tip 18 ile mücadele ediyorum, şubat ayında yapılan son testimde maalesef hala pozitiftim, burada çok konu okudum ve bir sürü arkadaş edindim. Ankara' da bu işin ehli bir hoca var, ben kesinlikle ona görünmenizi öneririm, en son Hacettepe Ünv. Jinekoloji Onkoloji bölümündeydi, sağlık sorunları nedeniyle kendisine özel muayahane açmış sanırım, ona gitmeseniz de diğer hocalarda çok değerli mutlaka orada da görünüp, tetkiklerinizi yaptırmanızı öneririm, hocanın ismini özelden size mesaj olarak iletiyorum.

Geçmiş olsun 3 senede neden negatife dönmedi sebebi nedir. Havwttepede Murat Gültekin’e mi gidyorsunuz size papilovare önerdi mi kullandınız mı

Geçmiş olsun 3 senede neden negatife dönmedi sebebi nedir. Havwttepede Murat Gültekin’e mi gidyorsunuz size papilovare önerdi mi kullandınız mı
Teşekkürler, ben İzmir' de yaşıyorum, doktorum farklı biri burda, arkadaş Ankara' da diye yardımcı olmak istedim. Evet tip 18' e pozitifim, 16- 18 gibi tipler inatçı olup, maalesef vücudu geç terk ediyor. Bir arkadaşım 5 yıldır tip 16' ya pozitifti, iki kez leep oldu, ikinci leep işleminden sonra negatife dönebildi.

Kızlar inanın bu süreçte ben hpv nin varlığını unuttum diğer sıkıntıyla uğraşmaktan. Hpv bin geçmesi için de hiç bişey yapamadım

Banada yazabilir misiniz acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…