Rahim şekli ve varikosel

KirPapatyasiB

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2021
13
1
36
30
Merhabalar burayı bi süredir takip ediyorum sonunda üye oldum. Bi kaç sorunumdan bahsetmek istiyorum, ne düşüneceğimi bilmiyorum ve yorumlarınızı bekliyorum.

Neredeyse 1.5 yıl olacak evliliğimiz, çok erken olsa da önceden tüm testlerimi yaptırıp durumumdan emin olmak istedim bi sorun çıkmadı. Tüp bebek merkezinde normal kontrol için randevu aldık eşime de bana da testler yapıldı. Eşimde 3. Derece varikosel bundan dolayı da sperm azlığı ve yavaşlığı tespit edildi. Ameliyat oldu, bu süreçte ben de diğer testler ve rahim filmi çektirdim. Benim de rahmim kalp şeklindeymiş ve rahmin sağ ve sol alt kısmı hafif içe doğru yani y şeklinde görünüyor. Doktor Bu rahim şekli ya erken doğum ya da düşüklere sebep olur, normal hamile kalman çok zor önce aşılama deneriz olmazsa tüp bebek o da olmazsa rahim ameliyatı dedi. Ne yapacağımı bilmiyorum bu şekilde olup da normal hamile kalan var mı deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler...

Canım sakin üzülme ben 15 yıllık evliyim eşim varikosel den ameliyat oldu 10 yıl önce benim rahmim ters eşimin spermi kalitesiz yavaş cart curt
4 tüp Bebek sonuncu tuttu düştü ama.bu bulunamıyor neden dustugu sonra doktorların kendiliginden hamile kalman imkansız demesine rağmen Allah verdi ama düştü sonra yine hamile kaldım yine düştü şuan yine hamileyim deme o ki veren Allah sen kafanı yorma doktorların dediğinede aldırma rahat ol
Doktorlar bu mesleklerini ticarete dönüştürmüş
Sen Allah'a dayan gerisi boş tabiki tedavini ol tüp Bebek yaptir ama her denilene kulak asma

Veren Allah elbette birtek ona sığınabiliriz Rabbim bu hamileliğini gönlünce olmasını nasip etsin sağlıkla alırsın inşaAllah insan ister istemez bu kadar şeyden sonra ne yapılabilir diyor elimizden geleni yapmak için ve içine girince neler neler öğreniyor benim de etrafımda var böyle halam 15 yıl sonra 3 çocuk sahibi olmuş tüp bebekle 2 tane son olan da kendiliğinden olmuş. Aynı şekilde Ablam da iki düşük bir erken doğum sonrası kayıp onun da rahim ağzı yetmezliğinden oldu bu şekilde tabi şimdiyse 2 tane kızı var. Şimdide bi kuzenim kaç defadır tüp bebekle deniyor iki defa düşük oldu şimdi baya sonra tekrar denediler ve hamile. Bu kadar örnek olunca etrafında insanın tabiki de hem umut oluyor hem de ister istemez fazla korku oluyor...

Seni çok iyi anlıyorum merak etme korkma inşallah sende goreceksinki birgün pozitif alacaksın hakkında hayırlısı olsun

Bu şekilde olan arkadaşım var ona 1 doktor ameliyat dedi gittiği farklı doktorlar asla gerek olmadığını söyledi. 3 yıllık evli henüz hiç gebe kalamadı. Bence farklı doktorların da fikrini alsan iyi olur. Bende yaklaşık 3 yıldır bebiş istiyorum ama olmadı rahim ters eşimde varikosel var. Her geçen gün yeni şeyler öğreniyoruz. Benim size sorum eşinizin sayısı morfolojisi ileri hareketi nedir acaba? Benimde eşimde 3.derece çift taraflı ama hala ameliyatı gerek görmüyorlar.

Sormayın öyle gerçekten ben de kendimden sonra öğrendim nedir kalp rahim diye. Şuan eşimin sayısı hakkında bişey diyemiyorum inşaAllah sonucu bulup söylerim sana ama doktor bize eğer 4. Derece olsaydı seninkinin tanımı bu olurdu dedi. Ben biraz internetten de araştırdım bu hastalık Sperm hareketliliğine, şekline, hızına etki edebiliyor ve testislerin de küçülmesine sebep olabiliyor. O yüzden gecikmeden ameliyat yaptırdık. Benim düşüncem siz de bir an önce bi kaç doktora daha görünün varikosel için. 5 doktordan en az 3 u yapın derse yapın. Bu arada sperm sayisi hızını falan hatırlamasam da biz de hem hızı düşüktü hem sayısı ve raporda normal sperm %1 di. Dediğim gibi insaAllah sonucu bulup tekrar yazayım.

Tamam canım çok sağol yin tamam canım çok sağol yinede bizim toplam sperm 276 milyon ileri hareket %32 morfoloji 8 ay önce %10du şimdi %2 ama sağlam kaliteli sperm 5milyondan fazla olduğu için 1 doktor ameliyat dedi 4doktor gerek yok dedi. Şimdi aşılama yapcaklar olmazsa hemen ameliyat düşünüyoruz bizde ağrısı çok fazla oluyor malesef ama aşılamayı bekliyoruz.

Doktora ağrılardan bahsettiniz mi ağrı olması iyi değil diye biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…