• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Rahim ve yumurtalıklarda sorun yok. Neden hamile kalamıyorum?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Hemen kendimden örnek veriyorum sağ tüpüm tıkalıydı sol açık tıpta tıkalı tüp tarafında gelişen yumurta ile gebelik olmaz kitaplar bize olabilir diye bu bilgiyi veriyor ama mantıken imkansız deniyor ben 5 kez aşılama oldum beşide o ay hep tıkalı tüp tarafında oluştu 4 aşılamamda o kadar dikkat ettim ki yemek bile yapmadım ve 5. Aşılamada yine tıkalı tarafta gelişince dedim zaten bundan sonra ki aşama tüp bebek en azından rapor çıktı yine tutmayacak imkansız diyerek hiç dikkat etmedim ağırda kaldırdım temizlikte yaptım tüp hamileyken yapmayın sakının denilen herşeyi yaptım ve tutmuş 5 haftalık hamileyim şaşkınım imkansız diye hiç birşey yok bana bu bi ders oldu Allah varsa herşey olur en olmaz denilen anda olur sebep arama sadece tedbirini al tedavini ol aşılamaysa aşılama tüp bebekse tüp zaten Allah nasip etmezse bunlarla bile etmez bu tarz tedaviler vesiledir ben hiç takmadım olmasaydı tüp bebeğe geçecektim diğer ay sonuçta tıp ilerledi ve birşey vesilem olacaktı vazgeçme canım ❤️
Çok şükür, sevindim sizin adınıza🙏🏻 Hayırlısıyla kucağınıza almak da nasip olsun inşallah.

ben şu an bir sorun var mı onu bile bilmiyorum aslında. 35 yaşın altındaki kadınlar 1 sene deneyip sonra olmadığını düşünmeli diyor uzmanlar. 32 yaşındayım ve ekimden beri deniyoruz. Açıkçası daha fazla beklemek istemedim bir sorun varsa ve tedavim uzun sürecekse diye. Ovulasyon testi aldım yumurtlama günümü takip edeceğim bir süre. Umarım ben de en kısa sürede hamile kalabilirim

Çok şükür, sevindim sizin adınıza🙏🏻 Hayırlısıyla kucağınıza almak da nasip olsun inşallah.

ben şu an bir sorun var mı onu bile bilmiyorum aslında. 35 yaşın altındaki kadınlar 1 sene deneyip sonra olmadığını düşünmeli diyor uzmanlar. 32 yaşındayım ve ekimden beri deniyoruz. Açıkçası daha fazla beklemek istemedim bir sorun varsa ve tedavim uzun sürecekse diye. Ovulasyon testi aldım yumurtlama günümü takip edeceğim bir süre. Umarım ben de en kısa sürede hamile kalabilirim
Canım bende senin gibiydim ama sana önerim şu..
İlk önce rahim filmi çekinmediysen rahim filmi çekin eşin sperm tahlili yaptırsın ve sonuçlar temiz gelirse doktor kontrolünde yumurta takibi yaptırman ve sadece çatlatma iğnesi ile normal yoldan denemeni öneriyorum inan birşey vesile olacak o vesileni hiç bir ay boş geçirme

Canım bende senin gibiydim ama sana önerim şu..
İlk önce rahim filmi çekinmediysen rahim filmi çekin eşin sperm tahlili yaptırsın ve sonuçlar temiz gelirse doktor kontrolünde yumurta takibi yaptırman ve sadece çatlatma iğnesi ile normal yoldan denemeni öneriyorum inan birşey vesile olacak o vesileni hiç bir ay boş geçirme
Aslında ben de bu amaçla doktora gittim. Ama doktor sadece ultrasonda rahim ve yumurtalıklarda sağlıklı görünüyor diyip gönderdi. Adet döneminde gel hormonlara bakalım dedi. Rahim filmi vs hiç sözünü etmedi. Bu arada özel hastanelerde ücretler ne durumda bilgin var mı?

Aslında ben de bu amaçla doktora gittim. Ama doktor sadece ultrasonda rahim ve yumurtalıklarda sağlıklı görünüyor diyip gönderdi. Adet döneminde gel hormonlara bakalım dedi. Rahim filmi vs hiç sözünü etmedi. Bu arada özel hastanelerde ücretler ne durumda bilgin var mı?
Canım ben çorumdayım özelde rahim filmi 750 tl idi ama şehir farkediyormuş muayene 105 ama dediğim gibi çorumda.
İşte 1 yılı bekliyorlar ondan sen şimdi adetliyken 2. Günü git ve 1 yıl dolmasını beklemek istemiyorum rahim filmi çekinmek istiyorum dersen yok diyeceğini düşünmüyorum dersede başka doktora geçersin ama eşinin kesin baktırması gerek

Canım ben çorumdayım özelde rahim filmi 750 tl idi ama şehir farkediyormuş muayene 105 ama dediğim gibi çorumda.
İşte 1 yılı bekliyorlar ondan sen şimdi adetliyken 2. Günü git ve 1 yıl dolmasını beklemek istemiyorum rahim filmi çekinmek istiyorum dersen yok diyeceğini düşünmüyorum dersede başka doktora geçersin ama eşinin kesin baktırması gerek

rahim filmi için hangi dönemde gitmek gerekiyor peki? Adete yakın mı gitmek gerekiyor ya da herhangi bir dönemde mi?

Merhabalar, biliyorum herkes burada benzer konular açıp çözüm arıyor. Ben açıkçası biraz bilgisizim bu konuda. O nedenle sizlerden yardım almak istedim.

32 yaşındayım ve 5 aydır çocuk istiyoruz. Adetlerim çok düzenli, herhangi bir kist ya da rahatsızlığım yok. Buna rağmen olmuyordu. Yaşım da küçük değil o nedenle bugün kontrol amaçlı doktora gittim.

son adet tarihim 17 şubattı. Her zamankinden uzun sürdü. 6.günden itibaren koyu kahve akıntı şeklinde devam etti ve bu ilk kez oluyor. Bir de sol kasığımda bir ağrı başladı. Bugün doktora hem çocuk istediğimi hem de bunları anlattım, ultrasonla muayene etti. Rahim ve yumurtalıklarda hiçbir sorun yokmuş. Adet döneminde tekrar gel hormonlarına bakalım dedi.

şimdi bu söylediklerinden sonra rahatlamalı mıyım sizce? Rahim ve yumurtalıklar sağlıklıysa geriye ne kalır mesela? Eğer hormonlarla ilgili takviye edici gıda, bitkisel ürün vs varsa neler kullanabilirim?
Bende 3 aydır deniyorum olmadıkça hüsrana uğruyorum adet gecikmem var gebelik ve prolaktin hormonu için bugun kan verdim erken tedavi herzaman onemli

Back
X