Premature Bebekler Rahimde açılma erken doğum riski olanlar bakabilir mi?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Aysgl95

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2018
29
92
88
Merhaba arkadaşlar 30+4 günlük hamileyim 1 hafta önce doktora gittim rahimde açıklık varmış normalde doğumum aralığın başında olacaktı doktor bu ayın sonuna çıkarsa iyi diyor sürekli yatacaksın dedi zaten bir yemeğe ve wc ye kalkıyorum akciğer geliştirici iğneleri felan da yaptı bebek için banada nidicart verdi.. Aynı durumda olan erken doğum yapan arkadaşlar desteklerinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum.. Bu arada rahim boyu kısalığı var 2.2 mm dedi doktr bilginiz varmi bu konuda

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun inşallah bebeğiniz dayanır erken doğmaz bu şekilde bekleyen çok kişi var doğum yapmadan. Moralinizi bozmadan tevekkül ederek bekleyin inş zamanında gelir bebek. Olur da erken doğum olursa da haftası çok çok küçük sayılmaz çabucak toparlar hiç merak etmeyin siz sadece denilenleri yapin. Allah yardımcınız olsun

Amin inşallah çok sağolun ben elimden geldiğince yatıyorum ama inşallah biraz daha dayanirız

20. Haftalarindaki 1.5mm yada 2mm ile 38. Haftalari goren var csnim. Tabi riskli bir durum bu ama sen yinede o kadar kötü bi durumda degilsin bebeginin yasama ihtimali cok cok yüksek riskli aylari geride kalmis.
Sen sürekli yat wc yemek banyo disinda bidr gunde 3 litre su iç.
Ayrica doktorlar bunun icin progesteron iceren igneler ilaclar verirler sana verildimi.

Cok sağol canimm benim doktorum nidicart verdi erken doğumu engellemesi için ama bünyeme ağır geliyor içince kalbim küt küt atıyor başım dönüyor ellerm fln titriyor yatıp kalıyorum öylece doktorm baska care yok kullanman lazm dedi günde 2 defaya düşürdü ne yapıcam bilmiyorum bebeğim şuan 32. Haftasinda cuma gunu kontrole gidicem inşallah biraz daha büyüsün bebeğim bu günlerde de sancilarim başladı korkuyorum dua et

Enfeksiyon sebebiyle rahmim açıldı doğumum başladı. Prepardı sanırım ismi doğru yazdım mı bilmiyorum. O işe yaradı. 5cm açıkla hastaneye girdim ertesi gün 0.8 cm ölçüldü. Ama enfeksiyon tehlikeli olduğu için kurtaramadık bebeklerim öldü küçüktüler. Sen tehlikeli zamanları atlatmışsın

Benimde rahim boyu kısalığım 3 mm idi 33. Haftada doktorum günlük aktivitelerine devam edebilirsin çok önemli değil demişti günde 2 nidilat kullanıyordum bir hafta sonra açıklığım arttığı için doğum yaptım doktorum yatman gerek deseydi belki erken doğmayacaktı bebeğim 15 gün küvözde kaldı şu an Allah’a şükür çok iyi sana tavsiyem kesinlikle yataktan mümkün olmadıkça kalkma inş zamanında doğar

Çok üzüldüm canım Rabbim inşallah ahirette bebeklerini görmeyi nasip eder sana dua et benim ve bebeğim içinde

İnşallah canım benimde 32. Haftam bitti şuan aynı günde 2 nidilat kullanıyorum arada bir kalkıyorum ama ev işi fln yapmıyorum hiç insallah erken olmaz bari 36. Haftayi flm bulsa diyorum ama bebeğine sağ salim kavuşmana çok sevindim Rabbim hepimize nasip etsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…