Rahimde perde / düşük / gebelik / ameliyat

miapisisininannesi

Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2022
56
16
18
Kızlar ben geçen yaz bebeğimi kalbinin durması ile kaybettim daha sonra rahim filmi çektirmem söylendi ve film sonucunda da rahmimin kalp şeklinde olduğu bunun için ameliyata gerek olmadığı güvenli bir profesör tarafından söylendi.Hatta bana gebe kal kontrole bekliyorum dedi. Ancak ne yazık ki işin aslı öyle değilmiş. Benim rahmim perdeliymiş. Şu an hamileyim ve bebeğim gitmiş perdeye tutunmuş. Doktorum önce ameliyat olmalıydın dedi şok geçirdim. Bize böyle söylenmedi yoksa denemezdim bile dedim. Beta hcg değerim inanılmaz yavaş artıyor. Sebebini sorduk doktora. Bebek yerini beğenmemiş dedi. Şu an sadece kese görebildik. Bebek oluşacak mı ya da oluşsa bile bizi neler bekliyor inanın bilmiyorum. Bildiğim her şey yalan oldu. Bu süreç beni epey yordu. Benzerini yaşayan, yaşayana tanık olan, bu konuda bilgisi olan beni aydınlatabilecek kişilerden destek bekliyorum. Alllahım isteyen herkesin kucağını doldursun. Amin.

Merhaba çok geçmiş olsun. Bana da hamile olduğumu öğrenince perdem olduğu söylendi. O nedenle mi kalp atışı durdu bilmiyorum ama kürtaj oldum geçtiğimiz ay rahim mr’ı çekilecek gününü bekliyorum. Ne derece nasıl olacak şuan beklemedeyim. Bana da önce hemen başla denemeye vakit kaybetme diyen doktor oldu ama kesin tanı koydurup farklı görüşler almadan düşünmüyorum. Aynı şeyi yaşamak çok yıpratıcı anlayabiliyorum. Ama şu da var böyle perdesi hatta çift rahmi olup sağlıklı doğum yapan insanlarda var. Umarım sizin hamileliğiniz sorunsuz geçer ve sağlıkla alırsınız kucağınıza durumdan beni de haberdar edin ben de süreci sizinle paylaşırım.

Size de geçmiş olsun. Ben geçen cuma gittim bu doktora ilk defa. Direkt olarak her şeyi söyledi. Netti. Diğer doktorlar gibi şöyle de olabilir böyle de olabilir demedi. O yüzden güvendim. Perde rahimle ilgili açıklaması şu oldu: Eğer ki bebek gider rahmin arka duvarına tutunursa orda rahatlıkla büyüyebilir. Çünkü orası kastır, kanlıdır, beslenebilir. Perdeye ya da uzantısına tutunursa bu durum böyle ilerlemez. Perdeli rahmim vardı çok da güzel doğurdum diyen kadınlar aslında bu durumu yaşar, dedi. Benim de şimdi beta hcg’m yavaş artıyor hatta baya konu başlığı açmıştım. Herkesler dış gebelik vs olabilir dedi araştırdım ben de bu ihtimalden korktum açıkçası. Doktora cuma günü gittim beta 1455 ti. Şimdi pazartesi beta 2181. Büyüyemiyor yavrum hayırlısı inşallah ne diyeyim ki.

%60 ve üstü sağlıklı artış olarak görülüyor. Dilerim sağlıkla artar. Açıkçası benimki perdeye yakınmıydı bilmiyorum. İlk doktor farketmişti ama daha sonra muayene olduğum hiç bir doktor farketmedi söylemedi bile..hatta içlerinde perinatologda vardı. Şuan için beklemedeyim tam teşhis koydurmadan düşünmüyorum gebelik. Bir de gebelikle görünebilir hale gelmiştir demişti ilk doktor. Çünkü gebelik öncesi kontrolümde bana rahmimle ilgili ufak bir miyomum dışında hiç bir sıkıntı yok dendi. Hakkımızda hayırlısı olsun bu arada sizde kese göründü mü? Lütfen takipte olun sürekli.

Kese göründü evet yarın gideceğim inşallah bakalım süreç nasıl ilerleyecek. İyi şeyler hissetmiyorum. Bana da ilk defa perde dendi. Diğer doktorlar bilememiş maalesef. Yıllarım gitti.

Kese göründü evet yarın gideceğim inşallah bakalım süreç nasıl ilerleyecek. İyi şeyler hissetmiyorum. Bana da ilk defa perde dendi. Diğer doktorlar bilememiş maalesef. Yıllarım gitti.
Umarım en sağlıklı ve hayırlı şekilde sonuç alırsınız yarın mutlaka yazın buraya merak ettim sizi

Yalnız bu sabah 06.00 gibi şiddetli karın ağrısı ile uyandım aynı adet sancısı gibiydi. Allahım korktuğum şey olmasın diyerek lavaboya gittim. Bir şey yoktu çok şükür. Kahvaltı yaptım vs.. Gün içinde dinlenirken lekelenmem olmuş. Lavaboya gidince gördüm. Peçeteye de çok az geldi açık kahve pembe arası bir renk.. korkuyorum. Cherie

Dualarım sizinle umarım korktuğunuz şey olmaz ve sımsıkı tutunur size bebeğiniz yeni yerleştiği için kanama olmuş olabilir ama kadın doğum acil varsa gidebilirseniz kanama nedenine bakılır mutlaka. Dış gebelik değilmiş çok şükür.

Bende rahimde perde olduğunu perde sebebiyle kalp rahim gibi göründüğü öğrenmiştim. Doktor o zaman bebek ya büyürken o perdeyi yırtacak yâda perde dirençliyse gelişemeyecek demişti. Biraz kanamalı lekelenmeli geçti gebeliğim perdeden dolayı ama oldu çok şükür büyüdü ve doğdu oğlum. Biraz sabır et canım lekelenmeler bebek büyüdükçe hep olacak fitille devam edeceksin ilerlerse. Korkma ve içini ferah tut inşallah güçlü bir bebiş olur ve doğduğunda yaramazlıklarıyla hepsini unutturur sana

Bugün okulda kanamam oldu. Çıktım acile gittim. Küçük bi ilçede yaşıyorum ambulansla il merkezine sevk ettiler. Kanamam arttı burda. Henüz doktor bakmadı. Muhtemelen kaybediyoruz. Allah’ıma sığındım. Çok üzgünüm

Maalesef benim bebeğim direkt perdeye tutunmuş. Kesesi göründü hatta büyüdü de. Ama beta çok yavaş artıyordu. Sanırım histeroskopi olduktan sonra ancak sağlıklı gebelik hayali kurabileceğim. Rabbim hepimize sağlıkla sıhhatle versin inşallah

Çok geçmiş olsun ne söylenir ki. Sadece sizi çok iyi anlıyorum. Büyük hayaller kuruyoruz sonra elimizden uçup gidiyor amin inşallah özelden de görüşelim lütfen birbirimizin sürecinde destek olmak ve almak isterim

İnşallah size de bize de isteyen herkese de Allah kolaylıkla verir Cherie .. eksik olmayasın. Ben en çok doktorların yanlış yönlendirmelerine üzüldüm. Sayısız doktor gezdim. Biri de rahminde perde var demedi. Hep yok kalp şeklinde yok bebeğin düşer diye yanlış yönlendirdiler. Sonra içlerinden ikisi kalp şeklinde olması gebelik için tehdit değil gebe kal bekliyoruz dedi ve sonuç ortada. Daha doğru düzgün kurulamadan kursakta kalan hayaller .. şimdi çok net, lafı dolandırmayan bir doktor buldum. Kendimi önce Allah’a sonra ona emanet ettim. O ne derse onu yapacağım. Bundan sonrası hayır ve sağlıkla olur inşallah

Biliyor musun dün sevk edildiğim hastanede benimle ilgilenen doktor, kendi doktorumun tez öğrencisi çıktı ve adam karnımdan baktığı halde perdeli bir yapı gibi görünüyor dedi. Ne işimiz olursa olsun Allah hepimizi ehil insanlara denk getirsin. Yoksa sağlık sektörü de içinden çıkılmaz bir halde. İşini bilen, düzgün yapan insanlarla karşılaşmak dileğiyle

Her doktor farklı şey söylüyor insan neye kime inanacağını şaşırıyor cidden. Sizde eksik olmayın ve inşallah en yakın zamanda sağlıkla bebek sahibi oluruz doktor çok önemli bende gebeliği ilk öğrendiğimde gittiğim devlet hastanesi doktoru hemen farketti. Gebelik oluştuğu için yapılacak bir şey yok siz bunu şimdilik düşünmeyin dedi. Düşünmedim sonra kalp atışı durumca aklıma geldi ve araştırılmasını istedim

Çok geçmiş olsun. Ben de benzer bir durum yaşadım. İlk gebeliğimde her şey normal sanıyorduk. Meğer benim rahmimde de perde varmış. Bunu ilk gebeliğimi takip eden doktorum göremedi ama o kadar netmiş ki meğer. Bebeğimin kalbi 19 haftalıkken durdu ama bende pıhtılaşma sorunu da çıktı. Rahim şekliyle alakalı bir durum değildi. Perde rahimde düşük erken doğum riski vs gibi durumlar varmış malesef. Ben operasyon geçirdim ve şekil düzeltildi çok şükür.

Çok geçmiş olsun şu an nasılsınız gebelik devam ediyormu Rabbim yardımcınız olsun gerçekten iyi bir doktora deng gelmek çok önemli bende senelerce gezdim doktor perde olduğunu kimse anlamamıştı rahim filmi de bile çıkmadı ama bir prf hoca seni histereskopi yapcam dedi ve perde olduğu çıktı ortaya perde alındıktan 6 y sonra normal gebe kalmıştım umarım sizde iyi doktorlara deng gelirsiniz

Aynı şeyleri yaşamışız bu benim ikinci bebeğimdi. Ama şimdi problemi biliyoruz en azından önce halletmeli sonra önümüze bakmalıyız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…