• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahmimin alinmasi gerekiyormus

Impossible 75

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2015
189
91
48
50
Bugün jinekologa gittim. Rahmimde cok sayida miyom oldugunu bu yüzden asiri agrim ve kanamam oldugunu rahmimin alinmasi gerektigini söyledi. Cok üzgünüm ve hazir degilim. Iki cocugum var ama bir cocuk daha istiyorum. Miyomun biri 7,5cm büyüklügündeymis. Rahmim cok büyüme yapmis. Ultrasonda sonunu göremiyorum normalde kücük bir armut büyüklügünde olmasi gerekirdi dedi. Ben Almanya da yasiyorum. Bana Izmir de bir jinekolog önerebilirmisiniz. Türkiye de sadece miyomu alabiliyorlarmis, burada hemen tamamini almak istiyorlar ve o zaman menopozada girecekmisim. Aldiranlar yada benzer teshis konanlar varsa paylasabilirmi.Simdiden herkese tesekkürler.

Hemen başka doktora gidin.Eski bir çalışma arkadaşıma da aynısını söylediler.başka bir doktora gitti ameliyatla sadece miyomu alındı.rahmini almadılar.Allah acil şifalar versin
Cok tesekkür ederim bugün hemen baska DR.a gittim oda öyle söyledi Almanya da maalesef artik saglik konusunda cok duyarli degiller sigortalardan baski varmis o yüzden Türkiyede DR sadece miyom alinabilir derse aldirmayi düsünüyorum

bildiğim kadarıyla sadece miyomu da alabiliyorlar, tam tersi rahmi tamamen de alabiliyorlar, duruma göre değişebiliyor
teyzem de senin gibiydi çok sayıda miyomu vardı, rahmini aldılar, ama sonrasında kadın değilmişim gibi hissediyorum demişti. cinsellikten de bişey anlamıyormuş
inşaallah sizin sadece miyomlarınızı alırlar başka doktorlara görünmekte fayda var

Annem 38 yasindaydi rahminde sayisiz miyom vardi, kontrolsuz hucre cogalmasi teshisi kondu ve rahmi alindi, bu arada izmirde istanbulda sayisiz profesore muayene oldu. Sonunda istanbulda bir doktora karar kilip ameliyat oldu, adam rahmi alip yumurtaliklardan birini almamis, neticede 1 yil sonra yumurtalik kanseri teshisiyle bir ameliyat daha gerceklesti.
Belki duymak istediginiz bu degildi ama, kadinlarda meme, rahim, yumurtalik gibi organlarda ciddi problemler varsa alinmasi, alinmamasindan daha hayirli sonuclar dogurabiliyor.
Bu arada annem su an 56 yasinda ve gayet saglikli, erken menapoz nedeniyle herhangi bir sorun yasamadi.

bildiğim kadarıyla sadece miyomu da alabiliyorlar, tam tersi rahmi tamamen de alabiliyorlar, duruma göre değişebiliyor
teyzem de senin gibiydi çok sayıda miyomu vardı, rahmini aldılar, ama sonrasında kadın değilmişim gibi hissediyorum demişti. cinsellikten de bişey anlamıyormuş
inşaallah sizin sadece miyomlarınızı alırlar başka doktorlara görünmekte fayda var
Aynen bende bundan korkuyorum psikolojik olarak kaldiramamaktan. Tesekkürler

Annem 38 yasindaydi rahminde sayisiz miyom vardi, kontrolsuz hucre cogalmasi teshisi kondu ve rahmi alindi, bu arada izmirde istanbulda sayisiz profesore muayene oldu. Sonunda istanbulda bir doktora karar kilip ameliyat oldu, adam rahmi alip yumurtaliklardan birini almamis, neticede 1 yil sonra yumurtalik kanseri teshisiyle bir ameliyat daha gerceklesti.
Belki duymak istediginiz bu degildi ama, kadinlarda meme, rahim, yumurtalik gibi organlarda ciddi problemler varsa alinmasi, alinmamasindan daha hayirli sonuclar dogurabiliyor.
Bu arada annem su an 56 yasinda ve gayet saglikli, erken menapoz nedeniyle herhangi bir sorun yasamadi.
Tesekkür ederim birkac DRa daha gidip karar vermeliyim araliksiz 10 gün kanamam oluyor ve cok asiri. Kan ve demir haplari kullanmak zorunda kaliyorum. ama korkuyorum.

Çok geçmiş olsun. Benim annemin de 38 yaşında rahmini aldılar.
Tabii ki araştırın farklı doktorlara muayene olun. Ama bu sona da hazırlıklı olun.

Türkiye' de iyi sonuçlar alırsınız insaallah. Rabbime şifalar versin. Evlatlarinizi size bagislasin.
İzmir 'li değilim. Bu yüzden hiç bilmiyorum.

Arkadaşım iki miyom ile ikiz çocuk doğurdu

Başka doktor ile de görüşün

Doğumda da milyonu da aldılar rahmi kaldı 3 çocuğu olmasına rağmen

Cok tesekkür ederim bugün hemen baska DR.a gittim oda öyle söyledi Almanya da maalesef artik saglik konusunda cok duyarli degiller sigortalardan baski varmis o yüzden Türkiyede DR sadece miyom alinabilir derse aldirmayi düsünüyorum
Türkiyede de emin olun her doktor söylemiyor.bir kaç hastane gezmeniz gerekebilir.İstanbulda muayene olmayı düşünürseniz,arkadaşıma hastaneyi ve doktorun adını sorabilirim.arkadaşımdan 3kg yakın miyom çıktı.:KK57: rahim duvarına yapışmış falan demişlerdi ona. Çok şükür sağlıklı bir ameliyat dönemi geçirdi.

Merhaba geçmiş olsun merak etmeyin durum aslında o kadar vahim olmayabiliyor ülkemiz gerçekten bu konularda çok daha iyi
Daha 15 gün içinde izmirde ikamet eden arkadaşıma ki ben Aydın dayım ssk da rahim alınmalı miyom çok diyen Dr dan sonra Alsancak ta bir Prof sadece milyonları alma için ameliyat yaptı ve ayağa da kalktı gayet de iyi şükür ağrıları geçti
Merak etmeyin kendinizi Türk hekimlerine emanet edin. ..ben kim olduğunu bilmiyorum Dr un ama isterseniz ogrenirim
Sikmayin canınızı ben de sizde 7-8 yıl önce kesin erken menopoz olmuştum Dr lara göre daha 20 li yaşlarda hem de ama gayet de yıllardır adet görüyorum hem de saat gibi şükür Allahima. ..merak etmeyin. ..geçmiş olsun

Soğan kürü ibrahim saracoğlu diyorum..8cm lik miyomu 2ye düşen oldu..

Annemin miyomdan ötürü rahimi alınacak diye ameliyata girdi, sadece miyomlar alındı doktor rahimi kurtardık demişti 15 sene oluyor. Bu zamanda miyomdan rahim almak mı kalmış?

Back
X