Rahmimin alinmasi gerekiyormus

Tatlım bu tur seylerde dktru dnlemek en mantoklısı gecen ay annemınkı alındı buyume ve kalınlasma vardı aldrmamak ıcın cok dırendı kac tane dktr degıstrdı hepsıde aynı seyı syledı tabı bu sure zarfında 4 yıl o hastalıgı cekmış oldu durmak bılmeyen cesme gıbı akan regl her ay acıle kan almaya yatmalar kanı durdurmak ıcın yapılan kurtajlarda cabası aldırdı da ne mi oldu rahatladı kurtuldu tek damla kan yok rahat rahat otryor kalkıyor eskıden mınderle dolasırdı otrdugu yer kan olmadın dıye hem bu durum ılerde kansere cevrme rıskı varmış şukur o derttende kurtulmus oldu bu arada yumurtalıklarını aldırmazsan menepoza gırmezsın once saglıgını dusun dktrunu dınle tekrar tekrar amelıyat olacagına bır defa aldr kurtul ılla ıxmre gıdeceksen ataturk egıtım arastrma hastanesıne gıt yada tepecık kadın dogum hastanesıne[Quote Gecmis olsun. Bir kac Dr görüsü daha alip karar verecegim Tesekkürler.

Öncelikle geçmiş olsun.
Benim annemde yaklaşik 5 yil once ameliyat oldu. 3.5 kilo agirlihinda bir bebek buyuklugunde miyom vardi. Cok sukur ameliyati iyi gecti, biz rahimde alinicak diye biliyorduk ameliyat esnasinda duruma gore karar vermisler, rahmi alinmadi.
Mutlaka baska doktorlarada gorunun, her ne olursa olsun boyle durumlarda tek doktorla yetinmeyin.
Annem ameliyat kararina kadar bircok doktorla gorustuk. Rabbim yardimciniz olsun.
Tesekkür ederim. Annenize gecmis olsun.

bildiğim kadarıyla sadece miyomu da alabiliyorlar, tam tersi rahmi tamamen de alabiliyorlar, duruma göre değişebiliyor
teyzem de senin gibiydi çok sayıda miyomu vardı, rahmini aldılar, ama sonrasında kadın değilmişim gibi hissediyorum demişti. cinsellikten de bişey anlamıyormuş
inşaallah sizin sadece miyomlarınızı alırlar başka doktorlara görünmekte fayda var

sizin teyze de değişikmiş cinsellikten bişey anlamıyorum demesi psikolojik olmasın?
ben rahim denen organın varlığını hiç hissetmedim şu yaşıma kadar. :KK64:

Yahu Türkiyede millet para icin neler yapiyor. Saglikli olan bebege kürtaj öneriliyor, normal dogum olabilirken, sezeryan öneriliyor. Millete elini, kolunu kaybediyor, dogumda ölenler var. Git biraz gazete okuyun. Türkiyedeki bir doktoru, Almanyadakine tercih etmek ne mantik ile yapilir?

Hayir yani ikinci, hatta 3üncü bir doktora gitme demiyorum, ama bunu gayet Almanyadada yapabilirsin. Velev ki Türkiyede doktor diyor ki "sadece miyomu aliriz" diye ve bir baktin kac ay sonra rahim kanseri olmussun. Deger mi simdi sirf 3üncüyü yapacan diye? Ya diger iki evladin annesiz kalirsa?

Bide cok kan kayibi yasiyormusun, demir hapi aliyorsun. Nasil halen 3üncü cocugun pesinde olabilirsin? Su an en önemli sey, sagligindir. Doktor sana keyfi rahim aldirmak istemiyor.

Smear testim süper dedi. Kötü bir gelisim yok dedi. O yüzden korkuyorum. Psikolojik olarak etkilenmekten kendimi kadin gibi görmemekten korkuyorum. Tesekkür ederim.
kendini iyi hissetmen rahatlanman için sana şunu söleyim......
benim çocuğum yok 36 yaşındayım benim rahimin var da ne oluyor
çocuğum olsaydı bende kendimi öle kadın gibi anne gibi hissederim diye düşünüyorum
insan işte hep kendinden olmayanı istiyor maalesef
ama inan senin durumun anne olduğundan dolayı daha artı durumda çok şükür

sizin teyze de değişikmiş cinsellikten bişey anlamıyorum demesi psikolojik olmasın?
ben rahim denen organın varlığını hiç hissetmedim şu yaşıma kadar. :KK64:
yok psikolojik değil
her anlamda çok fark var dedi
mesela buz gibi oluyormuş kadıkları ve alt tarafı kolay kolay ısınmıyormuş, üşüdüğü için de ağrı yapıyormuş vs. baya bir saydı ... üzüldüm ne diyeyim o da daha 45 yaşındaydı rahmi alındığında

Miyom var diye rahim alınmaz ki ilk defa duydun böyle bir şey o en son çaredir yani ne kadar büyük olursa olsun operasyonla alınabilir miyom. Kanser bile olunsa ilk önce yan tedaviler denenir en son rahim alınma yoluna gidilir başka doktorlara da gözükün. Geçmiş olsun..

Bugün jinekologa gittim. Rahmimde cok sayida miyom oldugunu bu yüzden asiri agrim ve kanamam oldugunu rahmimin alinmasi gerektigini söyledi. Cok üzgünüm ve hazir degilim. Iki cocugum var ama bir cocuk daha istiyorum. Miyomun biri 7,5cm büyüklügündeymis. Rahmim cok büyüme yapmis. Ultrasonda sonunu göremiyorum normalde kücük bir armut büyüklügünde olmasi gerekirdi dedi. Ben Almanya da yasiyorum. Bana Izmir de bir jinekolog önerebilirmisiniz. Türkiye de sadece miyomu alabiliyorlarmis, burada hemen tamamini almak istiyorlar ve o zaman menopozada girecekmisim. Aldiranlar yada benzer teshis konanlar varsa paylasabilirmi.Simdiden herkese tesekkürler.

merhaba,
ben de almanya`da yasiyorum.burda yasadigim yerde kadinin biri seninle ayni problemi yasiyordu.O da ameliyat oldu ama onun da rahmini almadilar.yalniz kadinin esi biyoloji alaninda profesör.Muhtemelen tanidik doktorlar yapmistir ama yine de sansinizi üniversite hastanesinde deneyin derim.benim yasadigim yerde tip fakültesi oldukca büyük ve cok iyi referanslari var.yeri ögrenmek isterseniz size mesaj atarim.

Myomun yeri boyutu sayısı önemlidir,burdakilerle kıyaslama yapmamanı öneririm.Rahmin iyi huylu tümörüdür,kanserleşme ihtimali vardır ama çok çok düsük bir ihtimaldir ve tekrarlayabilir
Çoğu myom ameliyatlarinda da total histerektomi (rahmin komple çıkarilmasi) yapılır ama bazen hastanın çocuk sahibi olma isteği varsa ameliyat hemen düsünülmez ama myom bebegin gelisiminide olumsuz etkileyebilir düsük sebebi olabilir, bildigim kadariyla 5 cm ve üstü ameliyat ediliyor

Tabi ki baska doktorlardan fikir al, ama bu ihtimalide unutma gecmis olsun

Ooo tam benim konum. Yumurtalık kanseri geçirdim. 3 kez ameliyat oldum. Ben ankara başkent üniversite hastanesinde oldum eğer ankaraya gidebilirim diyorsanız Doç. Dr polat dursun . Ama sadece izmir diyorsanız Prof dr uğur saygılı. İzmir 9 eylül üniversitesi hastanesinde.

Geçmiş olsun canım allah bir an önce şifa versin..inşallah istediğin şekilde hayırlı bir sonuç alırsın. .

Back
X