• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazan ayında bara gidip alkol kullanmak...

La_Fee

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2013
92
6
96
31
İstanbul
Mrb bayanlar.. Neden böyle bi konu açtım bilmiyorum çünkü şimdi çok üzgünüm...Her zaman insanların yaşam tarzlarına saygım olmuştur, hala da öyle..Kimseyi yadırgamam, hayat onun der susarım..Yalnız konu din ve benim için önemli biri oldu mu değişir...Demin benim için önemli ve yakın birinin(sevgilim felan değil) barda olduğunu ve alkol kullandığını öğrendim, şu an kötüyüm, üzüldüm onun için ve bi an gözümde kapkara oldu:50: çok mu abartıyorum bilmiyorum, hiçbişey düşünemiyorum şuan, yorumlarınızı almak istedim sadece...

Bu ulkede herkes Musluman degil hanimefendi, ateist olma ozgurlugu de var. Musluman olsaniz bile Ramazan'da ne isterseniz yapma ozgurlugunuz var, gunahi da boynunuzadir. Baskalarinin gunahlarini dusunup neden dertleniyorsunuz, yapacak baska isiniz yok mu?

Son düzenleme:
Bence çok abartıyorsunuz. Ramazan ayında alkol kullanmaya gösterilen hassasiyet acaba küfreden bir adam için, yalan söyleyen koca için, kadınları gözleriyle taciz eden kimseler için.... de gösteriliyor mu? Sonuçta sadece yeme, içme, alkol kullanımı vs değil bunlara da çok dikkat edilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Allah doğru yolu gösterir inşallah kimin ne olucagini bilemeyiz en azından ramazanda biraz daha hassas olmak lazım ama kocaman insan

Herkesin kendi tercihi ister içer ister içmez o onun bileceği şey. Nasıl siz içmeme hakkınızı kullanıyorsunuz oda içki içme hakkını kullanıyor.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Eşim, sevgilim kısacası çok çok yakınım olmadığı sürece ilgilenmiyorum insanların yaşam tarzlarıyla..
Beni etkilemiyor çünkü. Allah ile kul arasına girmem. Herkes ne ederse kendine değil mi?

Bu ulkede herkes Musluman degil hanimefendi, ateist olma ozgurlugu de var. Musluman olsaniz bile Ramazan'da ne isterseniz yapma ozgurlugunuz var, gunahi da boynunuzadir. Baskalarinin gunahlarini dusunup neden dertleniyorsunuz, yapacak baska isiniz yok mu?

1)bahsettiğim kişi Müslüman.. ateist de değil
2)belirttiğim gibi o benim için herkes veya başkası da değil.. başka işimin olup olmaması da sizi ilgilendirmio:34: ben burda adam gibi bişey danışıyorum, iğneleyici yazıp tatmin olmak istiyosanız başka yere yazın.. rica edersem bi daha yazmayın cvpsz kalırsnz:34: size iyi akşamlar diliyorum

gecenlerdede gunduz vakti esimin calistigi yerde biri gemc bi cocuk sahin bir arabayla durmus birayi dikmis kafasina son ses muzik esliginde yoluna devam etmis. gunahi tabiki boynunaaa bizim diyecek birseyimiz olamaz
herkes kendjnden sorumludur. ama bence bu konulara girip iliskinizi zedelemeyin eger cok yakin buldugun biriyse. Allah biliyor de gec bence. ama senide anliyorum .

Eşim, sevgilim kısacası çok çok yakınım olmadığı sürece ilgilenmiyorum insanların yaşam tarzlarıyla..
Beni etkilemiyor çünkü. Allah ile kul arasına girmem. Herkes ne ederse kendine değil mi?

Çok çok yakınım, çok sevdiğim bi insan..

evet çok abartıyosunuz kimsenin tercihi sizi ilgilendirmez..onun ramazanda içki içmesi,bara gitmesi size herhangi bir zarar veriyor mu? yada bu onu kötü insan mı yapıyor?

herkes aynı inançta olmak zorunda değil.

Çok abartmışsınız. İnsanların özgür iradesidir bu. Herkes inançlı olacak diye bir durum söz konusu değil. Eşiniz, sevgiliniz olsa dahi bir şey söylemeye hakkınız yok. Her koyun kendi bacağından asılır sonuçta.

Yorum yapan bayanlar;
1) bu kişi benim çok yakınım, bu tür şeyleri yapmayın biri, yani kısaca ona yakıştırmadım..
2)Seni ilgilendirmez deyip duruyosunuz, zaten ilgilendirmiyor sadece, tabi hrkesin günahı kendi boynuna üzüldüm yakıştırmadım, şaşırttım demek istediğim bu..

Herkesin yaşam tarzı bambaşka.dini duyguları olan insanlar için evet üzücü,kendi yakınlarımı öyle görsem bende üzülürüm böyle mübarek bir ayda.ama demekki bu tür hassasiyetleri yokmuş tanıdığınızın.burada alacağınız yorumlar da herkesin kendi yaşamına göre olacaktır,konu olarak tartışılacak bir alan değil burası

gecenlerdede gunduz vakti esimin calistigi yerde biri gemc bi cocuk sahin bir arabayla durmus birayi dikmis kafasina son ses muzik esliginde yoluna devam etmis. gunahi tabiki boynunaaa bizim diyecek birseyimiz olamaz
herkes kendjnden sorumludur. ama bence bu konulara girip iliskinizi zedelemeyin eger cok yakin buldugun biriyse. Allah biliyor de gec bence. ama senide anliyorum .

Teşekkür ederim..Keşke herkes sizin gibi ne demek istediğimi anlayabilse:34:

1)bahsettiğim kişi Müslüman.. ateist de değil
2)belirttiğim gibi o benim için herkes veya başkası da değil.. başka işimin olup olmaması da sizi ilgilendirmio:34: ben burda adam gibi bişey danışıyorum, iğneleyici yazıp tatmin olmak istiyosanız başka yere yazın.. rica edersem bi daha yazmayın cvpsz kalırsnz:34: size iyi akşamlar diliyorum

Sadece merak ettim, bos zamanlarinizi bunlari dert edinerek mi geciniyorsunuz diye. Ya da bunlari dert edinecek kadar bos zamaniniz var mi diye, bana kalirsa enerjinizi baska yerlere aktarin.

Bahsettiginiz kisi Muslumansa bile, herkesin inanci kendine, her koyun kendi bacagindan asilir biliyorsunuz.

Neyi danisiyorsunuz cozemedim zaten, burda "vah vah kardesimiz cehenneme gidecek tuh tuh" mi diyelim? Bara gittiyse de gitmis, kolundan tutup cikaralim mi? Siz ne yapabilirsiniz, biz ne yapabiliriz? Cok yakininiz olsa bile bu konuyu acarsaniz, kibarca sizi ilgilendirmedigini ima edebilir, uzulen siz olursunuz. Yapabileceginiz bir sey yok yani, danisacak bir seyiniz de yok bana sorarsaniz. Bu konuyu dusunmeye devam ederseniz, uzulmeye devam edersiniz.

Son düzenleme:
Mrb bayanlar.. Neden böyle bi konu açtım bilmiyorum çünkü şimdi çok üzgünüm...Her zaman insanların yaşam tarzlarına saygım olmuştur, hala da öyle..Kimseyi yadırgamam, hayat onun der susarım..Yalnız konu din ve benim için önemli biri oldu mu değişir...Demin benim için önemli ve yakın birinin(sevgilim felan değil) barda olduğunu ve alkol kullandığını öğrendim, şu an kötüyüm, üzüldüm onun için ve bi an gözümde kapkara oldu:50: çok mu abartıyorum bilmiyorum, hiçbişey düşünemiyorum şuan, yorumlarınızı almak istedim sadece...

bu derdi buraya açmak sizde nasıl bir rahatlama oluşturacak bilmiyorum..
ama çok canınız yandıysa burda polemiğe girmek yerine, açın seccadenizi dua edin o kişi için..

siz ne yapabilirsiniz ki bu durumda. .
Allah Hidayet versin diye dua edebilirsiniz. .

Çok çok yakınım, çok sevdiğim bi insan..

Çok çok sevdiğim arkadaşlarım var dediğiniz gibi yaşayan.
Bu yaşamı yüzünden ona olan hislerim değişmiyor.
O bana saygı duyuyor ben de ona.
Benden farklı olan yaşantısı onun güzel yüreğini değiştirmiyor..

Back
X