Ramazan ayinda tüp bebek tedavisi

Handan38

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2015
3
2
47
Merhaba,

önce kendimi tanitip, suanda beni mesgul eden bir konu hakkinda görüs almak istiyordum.

38yasinda, tüp bebek tedavisi sonucu 4yasinda bir oglumuz var - Allah hepimizin kisiyle birlikte bagislasin... isteyen herkesede en hayirli zamanda versin insallah...

O zamandan dondurulmus, döllenmis yumurtalarimiz var. Gectigimiz ay basarisiz bir transfer gerceklesti. Dün sonucu aldik. Aslinda hemen digerlerini de Transfer ettirmek istiyoruz.

Sorum: Acaba ramazan ayinda bu tedavi ne Kadar Uygun olur????
Bu detay ne Kadar önemli bilmiyorum....nihayetinde soyunuyorsun ama: Bizim klinigimizde sadece bayanlar calisiyor.
Yasimdan dolayi ve 2inciye karar vermisken, bir an önce donmuslari Transfer etmek istiyoruz.

Görüsünü bildiren olursa, sevinirim. Simdiden tesekkür eder, insallah tüm isteyenlerin en hayirli zamanda kucaklari hayirli bebisle dolmasini dilerim.

Merhaba,

önce kendimi tanitip, suanda beni mesgul eden bir konu hakkinda görüs almak istiyordum.

38yasinda, tüp bebek tedavisi sonucu 4yasinda bir oglumuz var - Allah hepimizin kisiyle birlikte bagislasin... isteyen herkesede en hayirli zamanda versin insallah...

O zamandan dondurulmus, döllenmis yumurtalarimiz var. Gectigimiz ay basarisiz bir transfer gerceklesti. Dün sonucu aldik. Aslinda hemen digerlerini de Transfer ettirmek istiyoruz.

Sorum: Acaba ramazan ayinda bu tedavi ne Kadar Uygun olur????
Bu detay ne Kadar önemli bilmiyorum....nihayetinde soyunuyorsun ama: Bizim klinigimizde sadece bayanlar calisiyor.
Yasimdan dolayi ve 2inciye karar vermisken, bir an önce donmuslari Transfer etmek istiyoruz.

Görüsünü bildiren olursa, sevinirim. Simdiden tesekkür eder, insallah tüm isteyenlerin en hayirli zamanda kucaklari hayirli bebisle dolmasini dilerim.
Cnm hayırlısı olsun. Bnm anlamadığım oruç tutacakmısın. Yoksa işlemle ilgili sorun olmaz. Oruç tutacaksan işlem yapılmaz sanırım,.normalde soyunmakla ne gibi alkası olacak, sonuçta bu da bir nevi bir operasyon.

Ben de dün ilk iğne mi vurdum ve Tüp bebek tedavime başladım. Iki günde bir alttan ultrasonla muayene olacağım. Ama bunun oruca zararı olmazmış. Ignelerimi iftarı takiben yapacağım. Yumurt
a toplanırken ve transfer günü oruca niyet etmeyeceğim. Planım şimdilik bu. Transfer sonrası doktorun tavsiyesine uyarım oruç konusunda. Siz ne düşünüyorsunuz

Ben de dün ilk iğne mi vurdum ve Tüp bebek tedavime başladım. Iki günde bir alttan ultrasonla muayene olacağım. Ama bunun oruca zararı olmazmış. Ignelerimi iftarı takiben yapacağım. Yumurt
a toplanırken ve transfer günü oruca niyet etmeyeceğim. Planım şimdilik bu. Transfer sonrası doktorun tavsiyesine uyarım oruç konusunda. Siz ne düşünüyorsunuz
Ya bende igbe oluyrm diye orucu biraktim simdi tv da hoca söyledi. Vucuda gida vitamin girmiyirsa orucu bozmaz diye. Vajinal ultrason da mi bozmuyor mus. Nette farkli seyler okudum da sen napiysn merak ettim

ya iğne allttan muayene orucu bozar kızlar. jel sürüldüğü için ultrason aletinin ucuna ve dışardan vücuda bir şey girdiği an oruç bozulur haberiniz ola

Doktorumun basladigi dhea ramazan ayinda bittigi icin tedaviye ramazanda baslamak zorunda kaldim ertelemek istedim ancak ilaca devam etmek zorundaydim yan etkisi cok arttigi icin devam edemedim. Suan transferimin 2. Gunu Rabbim niyetimi biliyor borcumda borc. Ignelere devam ederken tutmayi düşündüm ama igneleri saat 16 ile 19:00 saatleri arasinda yaptirinndedikleri icin tutmadim. Soyunmanin ramazanla ne alakasi var işte o kismida anlamadim afedersiniz biz vucudumuzu sergilemeye degil tedaviye gidiyoruz karsimizdaki doktor hemsireler de ister bayan olsun ister bay ki doktorum erkek benim icin sadece doktor. Rabbim sifa aradigim icin bana günah yazacak degildit diye düşünüyorum

Slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve yardımıniza ihtiyacım var geçen hafta Salı günü embriyo transferim vardi ve adetimede 10 gun vardı ayin 9 unda kahverengi leke geldi 3 gun surdu bugunde çok az bir kanamam var ve hiç bir hamilelik belirtim yok tutmadmi acaba diye korkuyorum dolu dolu kan gelmiyor çok akinti gibi aranızda bole olan varmı yardımıniza ihtiyacım var sevgilerimle

Slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve yardımıniza ihtiyacım var geçen hafta Salı günü embriyo transferim vardi ve adetimede 10 gun vardı ayin 9 unda kahverengi leke geldi 3 gun surdu bugunde çok az bir kanamam var ve hiç bir hamilelik belirtim yok tutmadmi acaba diye korkuyorum dolu dolu kan gelmiyor çok akinti gibi aranızda bole olan varmı yardımıniza ihtiyacım var sevgilerimle
canım benim öyle bir şey olmadı ama bana merkezden verdikleri bilgilendirme yazısında bu şekilde leke ve kanama olabilir yazıyordu, doktoruna ulaştın mı?

Ben Ramazan ayının 1. günü transferimi oldum ve hiç oruç tutamadım, ama içime öyle bir ferahlık verdi ki Allah'ım hiç vesveseye düşmedim. Bence kendinizi rahat bırakın. Oruç tutamazsın ama bir fakiri doyurursun, çevrende bir fakir çocuk vardır onu giydirirsin. Bu açıdan düşünün sonuçta bu bir tedavi ve bizim dinimiz zorlaştıran değil kolaylaştıran bir din. Sevgiler....

Benim ilk bebeğim tutunduğunda yerleşme kanaması olmuştu transferin ertesi günü. Fakat 3 gün fazla sanki, doktoruna haber verdin mi? İlk haftalarda olabiliyor böyle. Ne yazık ki kaybettim ben hiç kanamasız. Birden kalbi durdu, belirti falan da olmadı. Kendi düşmediği için kürtaj oldum. Kanama olması bazen daha iyi bile olabiliyor yani. 8. Haftada kaybettim.

X