Ramazan için derin dondurucuya ne koyabilirim? Yardım lütfen...

ttaytt

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2009
720
102
323
arkadaşlar ramazan geliyor. oruç süresi uzun ve küçük bir kızım olduğu için ramazan başlamadan önce akşam yemeği ve sahur için bir şeyler hazırlayıp derin dondurucuya koymak istiyorum ama ne koyabilirim hiç bir fikrim yok. neler koyabileceğim konusunda fikir verirseniz mutlu olurum şimdiden teşekkürler.

merhaba.......
aynı soruyu sormak için(hatta aynı cümlelerle:1:) girmiştim yemek bölümüne:17:
ben sarma yaptım,börek ve poğaça yapmayı düşünüyorum
iftarda da sahurda da kullanılabilir...
karşı komsu yardım ederse mantı yapmak istiyorum açma işini beceremiyorum da:5:
köfte,dolma yaplılabilir...
benim aklımda bunlar var
sen ne yaptın/yapmayı düşünüyosun
hadi hanımlar fikirlerinizi paylaşın siz de:kkk:

Son düzenleme:
ben köfte,yaprak sarma,mantı yaptım
ayrıca taze fasulye kavurup koydum,karnıyarık kızarttım
katmer,poğaça yapıcam
şimdilik aklımdakiler bunlar sonra birşey çıkarsa onuda yaparım:1:

pogaca borek manti sarma...bunlar zaman alan seyler...dolma da iyi fikir...ama dolma sarmaya gore daha az zaman aliyor bence...
sahur icin boyle dedigim gibi pogaca filan iyi gider sicak sicak isitinca kahvaltilik...

haricinde yumurta kaynatilir menemen yapilir aksamdan..idare edilir bir sekilde...

Herkese hayırlı ramazanlar dilerim,yaprak sarması,biber dolması,patlıcan dolması,börek,poaça,kek,sigara böregi yapıp atabilirsiniz,ayrıca mantı,sarımsaklı köfte harcı döküp koyabilirsiniz,patlıcan kızartıp karnıyarıklık koyabilirsiniz,fasulye ve barbunyayı domatesle kavurup poşetleyebilirsiniz.Patates kızartmasını kızartıp koyabilirsiniz ayrıca bol bol köfte koyabilirsiniz.Lahmacun yapıp buzluga koyabilirsiniz.

Son düzenleme:
Herkese hayırlı ramazanlar dilerim,yaprak sarması,biber dolması,patlıcan dolması,börek,poaça,kek,sigara böregi yapıp atabilirsiniz,ayrıca mantı,sarımsaklı köfte harcı döküp koyabilirsiniz,patlıcan kızartıp karnıyarıklık koyabilirsiniz,fasulye ve barbunyayı domatesle kavurup poşetleyebilirsiniz.Patates kızartmasını kızartıp koyabilirsiniz ayrıca bol bol köfte koyabilirsiniz.Lahmacun yapıp buzluga koyabilirsiniz.

patates kizartmasini nasil koyuyoruz acaba? yani kizartiyoruz ve posetliyoruz oyle mi?? cikarinca isitiyor muyuz?? tadi bozuk olmuyor mu???

buarada evet bende biraz patlican alip kizartayim en iyisi oyle kizartip biberle atarim buzluga, cikarinca bi domates sosu uzerine tamamdir...sahurluk ya da iftarlik icin guzel olur...zaten ben kizartmayi arada bir severim ama kokusu yok mu, o yuzden ayda yilda bir yaparim.

patates kizartmasini nasil koyuyoruz acaba? yani kizartiyoruz ve posetliyoruz oyle mi?? cikarinca isitiyor muyuz?? tadi bozuk olmuyor mu???

buarada evet bende biraz patlican alip kizartayim en iyisi oyle kizartip biberle atarim buzluga, cikarinca bi domates sosu uzerine tamamdir...sahurluk ya da iftarlik icin guzel olur...zaten ben kizartmayi arada bir severim ama kokusu yok mu, o yuzden ayda yilda bir yaparim.

​Bende bir komşumda görmüştüm kızartıp soğutup buzluga atıyordu yemem için banada vermişti tadı çok güzeldi bir degişiklik yoktu.

Bende bir komşumda görmüştüm kızartıp soğutup buzluga atıyordu yemem için banada vermişti tadı çok güzeldi bir degişiklik yoktu.

Bilemedimki simdi bende, nasil olur acaba..hani cikarttigimizda tekrar yagda isitacaksak hic degmez onceden o eziyeti cekmeye…

Buarada dun aksam 1 kg’dan peynirli pogacalar yaptim…sanirim 3 tepsi kadar cikti…bir kac tane gunduzden yemek icin biraktim, geri hooop buzluga…

teşekkürler arkadaşlar cevaplar için benim eşim sebze yemez, hele önceden kızartıp buzluğa attığım şeyleri hiç yemez, bir gece menemen bir gece yumurta yapsanız 3. gün daha zahmetli bir şey ister.işim zor anlayacağınız. ben de sarma sardım, börek sarıp koydum, kek koydum, komposto için kayısı erik dilip koydum. başka da bir şey yetiştiremedim.

evet kizlar konuyu hortlattim. Cunku tecrübeli bayanlardan daha fazla fikirler almak istiyorum. ramazan yaklasiyo benimde kucuk bebegim var. buzluga neler koyabiliriz

Ramazandan 10 gun once dogum yapicam.
Ben oruc tutamicam bu yil ama esim tutacak.
Ben de kofte yogurup koyucam, sigara boregi sarip koyarim. Dolma olabilir.
Borekleri pisirip koymayi sevmiyorum ben nedense kokusu tuhaf geliyor :(

Back
X