Tatlı Tarifi Ramazan tatlisi Gullac (resimli)

Sympathique

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2007
8.389
52
363
Fransa
Süt,şeker bir tencere koyarak kaynatiyoruz daha sonra ocaktan alıyoruz yuvarlak bir tepsinin içine 1 kepçe süt boşaltıyoruz ve güllacımızı yaprak yaprak ıslatmaya başlıyoruz ve bu ıslattığımız yaprak güllacı başka bir kare tepsiye alıyoruz ve bu işlemi devamlı yaparak tepsimize diziyoruz sonra orta katına ceviz katarak tekrar ısladığımız güllacları tek tek yerleştirerek tepsimizi tamalıyoruz kalan sutun icine gul suyunu dokup karistirip, gullaclarin uzerine dokuyoruz uzerini suslemek icin isteğe göre nar veya ceviz ile servise sunuyoruz
AFIYET OLSUN

ramazantatlisigullac1ag4.jpg

ramazantatlisigullac2gw7.jpg

Son düzenleme:
kusura bakmayında bir şey soracağım bu güllaçta kullandığımız gülsuyu normal kolonya gibi şişelerde satılan gül suyumu yoksa ayrıyetten başka türlü bir gül suyudamı var

arkadasim bu gullaci nerden aliyorsun turk marketlerinde var mi pariste :) ben bayilirim gullaca ama iki yildir hic yiyemiyorum ramazandami bulunuyor bende alayim

canim ben bunu almanyadaki marketten aldim ozaman burda bulamadim ,ama simdi gittigim markette oluyo ,simdi bile var ozellikle ramazanda daha fazla oluyo ,bence gittiginde bak belki olur
iste burda herseyden mahrum kaliyoruz

canim ben bunu almanyadaki marketten aldim ozaman burda bulamadim ,ama simdi gittigim markette oluyo ,simdi bile var ozellikle ramazanda daha fazla oluyo ,bence gittiginde bak belki olur
iste burda herseyden mahrum kaliyoruz

ben gullaci coook severim,ama en son ne zaman yedigimi bilmem,,,,cok oldu...
turk marketindenmi aldin,yoksa alman marketindenmi,alman marketinden ise adinida yazarmisin??

turk marketinden aldim canim alman marketinde olmaz,
bizim osmanli tatlisi bu ne gezer almanlarin marketinde :)
sen almanyadamiisn mutlaka bak olur oralarda
ozellikle ramazan aylarinda

turk marketinden aldim canim alman marketinde olmaz,
bizim osmanli tatlisi bu ne gezer almanlarin marketinde :)
sen almanyadamiisn mutlaka bak olur oralarda
ozellikle ramazan aylarinda

yok canim ben Hollandadayim ama Almanyaya da devamli giderimde,,sagolasin guzelim,,olsa ne iyi olur buralarda cokacimcoook

Back
X