• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazan

bir de hristyan olduğumu bilmiyorlar yani kalkıp ben hristyanım demedim.

belli edecek bir şeyde yapmadım.

Patronlarım söylemedi ise bilmemeleri gerekiyor.

Bi de o meret var evet :1:
Ben zaten çay hiç sevmem İpek, normalde de sadece kahvaltı da 1 bardak içerim
O dönemlerde de burda bişey pek yemem, yemem gerekirse de kendimi boş odaya kilitler top kek yer çıkarım :1:

Ben yemesem de içiyorum. Bizim burada müdürler fanatik anti İslamcı. Tutmuyorlar ama geri kalan takım tutuyor. Bir erkek arkadaş tutmamasına rağmen tüm ramazan boyunca ne su ne de çay içer.. ilk ramazan biz bunu anlayana kadar baya zaman geçti ama gerçekten düşünceliymiş çocuk.

Müslümanların hepsi de tutmuyor ki zaten
Kimseye birşey anlatmak zorunda değilsin
İsteyen tutar istemeyen tutmaz, kul ile Allah arasında bişey zaten bu bizim inancımıza göre

Sakıncası yoksa merakımdan soruyorum sadece, ailen de mi Hristiyan yoksa senin seçimin mi?

Ben yemesem de içiyorum. Bizim burada müdürler fanatik anti İslamcı. Tutmuyorlar ama geri kalan takım tutuyor. Bir erkek arkadaş tutmamasına rağmen tüm ramazan boyunca ne su ne de çay içer.. ilk ramazan biz bunu anlayana kadar baya zaman geçti ama gerçekten düşünceliymiş çocuk.

Saygı güzel şey :13:

Bende eskişehirliyim. bahsettiğiniz hangi bölge şaşırdım. İş dolayısıyla orada değilim belki şuan ama biliyorum, esparkın en üst katı yemek yeme bölümü dolu olur.
hamamyolunda sokaktaki masalarda bile oturanlar vardır. sizin oturduğunuz mahalle yaşlı bir kesim sanıyorum.

bu arada ramazanda insanın karnı acıkmıyor zaten. özellikle yaz aylarında olduğumuzdan susuzluk zor geçiyor. benim şahsi fikrim, su içerken dikkat etmeniz.
acaba bu kişiden kişiye değişiyor mu:26:

Bende eskişehirliyim. bahsettiğiniz hangi bölge şaşırdım. İş dolayısıyla orada değilim belki şuan ama biliyorum, esparkın en üst katı yemek yeme bölümü dolu olur.
hamamyolunda sokaktaki masalarda bile oturanlar vardır. sizin oturduğunuz mahalle yaşlı bir kesim sanıyorum.

bu arada ramazanda insanın karnı acıkmıyor zaten. özellikle yaz aylarında olduğumuzdan susuzluk zor geçiyor. benim şahsi fikrim, su içerken dikkat etmeniz.
acaba bu kişiden kişiye değişiyor mu:26:

gökmeydan tarafı. az çok biliyorsundur buraları.

hiç çekinmem böyle şeylerden rahat rahat yerim senin yerinde olsam, kendim de öyle yapıyorum hem. oruç tutanların gözüne gözüne sokarak yemiyorsun ne de olsa, her gün nasıl yiyorsan o şekilde yiyorsun. ekstradan bir şey yok. eger yememeyi tercih ediyorsan bunun saygı ile de bir ilgisi yok, buna nezaket denir. bunlar farklı şeyler.

Valla 12 yasimdan beri oruc tutuyorum, yanimda yiyen icene zerre gikim cikmadi. Aksine zevkle ikramda da bulunurum. Hayir zaten bu kadar tahammulsuzsen tutma oruc. Ne saygisi yahu? Bir kere benim ozgurlugumun basladigi yerde senin ozgurlugun biter.
Ben oruc tutma ozgurlugune sahipsem, sen de tutmama ozgurlugune sahipsin. Insanlar bunu anlasa sag-sol kavgalari da cikmazdi.
Ha ama Kenan Evren gibi çıkıp oruc tutan insana hakaret edilirse agzinin ortasina....

hiç çekinmem böyle şeylerden rahat rahat yerim senin yerinde olsam, kendim de öyle yapıyorum hem. oruç tutanların gözüne gözüne sokarak yemiyorsun ne de olsa, her gün nasıl yiyorsan o şekilde yiyorsun. ekstradan bir şey yok. eger yememeyi tercih ediyorsan bunun saygı ile de bir ilgisi yok, buna nezaket denir. bunlar farklı şeyler.

Merve sonuç itibariyle doğru yapıyor dahi olsan bir yazım tarzın var ki “illa tepki ver” diyorsun.
Bir şeyi söylemenin birkaç yolu vardır.
Bir tanesi savaş çıkarır,bir tanesi kafa kestirir, bir tanesi yuva yapar gibi ama özünde aynı cümlelerdir.

olduğu gibi görünüyor. zaten bir oda, dolap masa bir de ürünler var toplasan 12 m2 alan ancak. Dışarı çıkabilrisem de eve giderim 20 dk yol yürüyerek.

ama patronlarıma da ben eve gidip yemek yemeliyim öğlenleri mağazayı kapatıcam demek tuhaf geliyor. Çünkü oruç tutmadığım için irrite ederim diye korkuyorum. Kimsenin hakkına girmemeliyim.

Hani paravan olsa arkasına geçicem :(

Tam olarak şöyle bir yer

Eki Görüntüle 1170520

zaten ev dışında her yer kapalı olur. başka yerde yemek yiyemem.

Yemekten çok fazla etkilenen olduğunu sanmıyorum , sigara ve su konusunda biraz hassas olmanız yeterli bence .
Tabii bu bile size kalmış nihayetinde her yer yiyecek , içecekle dolu .

Ramazan , oruç tutmayanın sıkıntı yaşayacağı bir ay olmamalı zaten , saygı karşılıklı olmalı bence .

Olmadı cama arkanızı döner yemeğinizi öyle yersiniz , içiniz rahat eder en azından .

Aslında bilseler dinini, daha rahat olursun gibi. Bu kez de hergün vaaz-nasihat dinlerim diye mi çekiniyorsun? :)

Düşünceli olman çok güzel, bazı şeyleri insan söylemeyince büyütüyor, o yüzden paylaşma ihtiyacı hissetmişsin sanırım.

Arkadaşların dediği gibi kendini en iyi sen ölçersin "asla rahat yiyemem" diyorsan, çabuk ve kolay yenecek birşeyler tercih edebilirsin. "Görseler, bilseler de farketmez" diyorsan otur yemeğini ye, sana kalmış... ;)

Back
X