Ramazana ne hazırlık yapıyorsunuz?

Hayırlı sabahlar.
Ramazan geliyor malum. Çalışanlar çalışmayanlar neler yapıyorsunuz? Buzluğa neler atcaksınız. Ne yemekler yapcaksınız pratik bilgileriniz var mı:)

midemi küçültmeye çalışıyorum az yiyorum.annemden tarhana aldık.buzlukta yeşil fasulye var.markette karpuz var.biraz da mantımız var buzlukta.

Allah ım ya ramazan geldi mi çok heyecanlanıyorum..çok seviyorum bu mübarek ayı...
bende daha hazırlık yapmadım ama sahurda genellikle kahvaltı ediyoruz haşlanmış yumurta gözleme falan yapıyoruz..
iftarda genellikle haftanın 2-3 günü ailelerimize gidiyoruz bu konuda şanslıyım :KK39:
diğer günlerde ağır yemekler yapmıyoruz fırında domates soslu lızartma çorba salata kavun karpuz...
ohhh şimdiden canım çekti valla :-)

sukur bi Ramazanin heyecanini daha yasayabilmek nasip oldu...
*evvela her ramazan yaptigim gibi manti actim bi.guzel attim buzluga
*mayali corekler yapicam sahurlarin vazgecilmezi
*temizligimi yaptim,evim miss gibi oldu
*market alisverine cikicam,gullac,hurma,sahurluklar v.s alicm
*bolca limon ve portakal attim buzluga ,iftar vakitine yakin buz gibi limonata ve meyve sulari yapmk icin
iste boyle, bayrama 1 hafta kala bayram hazirligin basliycak:KK66: :KK66: :KK66:

sukur bi Ramazanin heyecanini daha yasayabilmek nasip oldu...
*evvela her ramazan yaptigim gibi manti actim bi.guzel attim buzluga
*mayali corekler yapicam sahurlarin vazgecilmezi
*temizligimi yaptim,evim miss gibi oldu
*market alisverine cikicam,gullac,hurma,sahurluklar v.s alicm
*bolca limon ve portakal attim buzluga ,iftar vakitine yakin buz gibi limonata ve meyve sulari yapmk icin
iste boyle, bayrama 1 hafta kala bayram hazirligin basliycak:KK66: :KK66: :KK66:

portakalı nerde buldunuz bu mevsimde ?..

eşimle iki kişiyiz, evlendikten sonra kilo almaya başladık. özellikle bir hazırlık yapmadım. genelde kahvaltı, salata, köfte makarna o şekilde tüketimimiz olur. eşim tatlı sevmez, bende yememeye çalışıyorum.
kısacası ramazan bizim için tasarruflu olucak.
rabbim manevi anlamda hayırlı geçirmemizi ve arınmamızı nasip etsin hepimize..

Hıc hazırlık yapmadım, yapmamada gerek yok annemle karsılıklı sıtelerde oturuyoruz haftanın 6 akşamı işten dondugumuzde annemde yıyoruz eşımle , ramazandada annemdeyız sahurdada:)))

bizimde annelerimiz yakınlar, çok şükür.ikisi de ''eve gitmek yok. beraberiz ramazanda'' dediler. hayırlısı :KK55:
istanbul gibi büyük bir şehirde sevdiklerine yakın oturmak çok güzel

ben malum hamile olduğum için tutamayacağım
eşim makarnacıdır benim akşamdan makarna yapmayı düşünüyorum ona
artık sahurda hazırlar yer herhalde :KK49:

akşamları yemek aramıyor o yüzden kafama göre ne yaparsam :)

X