Ramazana Özel Geleneksel Şerbet Tarifleri

Efser

Nirvana
Pro Üye
8 Aralık 2011
44.512
157.006
image.jpg

Kimyasalaşmış bu dünyada git gide doğallıktan uzaklaşdığımızın farkındayız.Artık petşişelere konulmuş birbirinden albenili olan meşrubatların keyifle içileçegini zannederken aslında o kadarda keyifli olmadığının farkına varıyoruz.Yapay bir aroma bırakıyor damakta.Sanki bu yapay dünyadan insanlar yavaş yavaş kopmaya başlatık olması gerektiği gibi kurtlu meyveleri satın alıyoruz .En doğala yakın tatları yaşatmaya kararlıyız ve gercekten buna değer olduğunu sizde fark edeceksiniz,evde yapılan şerbetin tadına varınca.
image.jpg

Özelik son yıllarda ramazanın yaza gelmesi sebebiyle insanların ferahlatıçı serinletiçi içeçeklere yönelmesi bu talebi daha da hissedilir bir biçimde farkla artırıyor.İnanın bulunduğumuz bu topraklarda hiç akla gelmiyecek meyvelerinden,baharatlarından,otlarından oluşan bir çok şerbeti var olamaz dediğimiz çok çeşitli bu şerbetler vücundun serinletip ve gerçekten faydasınında olduğuna inanıyorum.

Son düzenleme:
image.jpg

Reyhan şerbeti
1 bağ reyhan
2 litre se
2 subardağı şeker
Çeyrek çay kaşığı limon tuzu
Yapılışı:
  • Önce şeker ve suyu bir güzel kaynatalım
  • Bir iki dakika kanadadıktan sonra ocağımızın kapatım
  • reyhanımızı ve limon tuzumuzu şekerli suyumuza ilave edelim ve ılımaya bırakalım
  • İyice soğuyan şebetimizi ince tel süzgeçten geçirip buzdolabımıza kaldıralım
    image.jpg
  • Afiyet olsun

Eki Görüntüle 1568682
Reyhan şerbeti
1 bağ reyhan
2 litre se
2 subardağı şeker
Çeyrek çay kaşığı limon tuzu
Yapılışı:
  • Önce şeker ve suyu bir güzel kaynatalım
  • Bir iki dakika kanadadıktan sonra ocağımızın kapatım
  • reyhanımızı ve limon tuzumuzu şekerli suyumuza ilave edelim ve ılımaya bırakalım
  • İyice soğuyan şebetimizi ince tel süzgeçten geçirip buzdolabımıza kaldıralım Eki Görüntüle 1568688
  • Afiyet olsun

Reyhani tencereye dograyarak mi koyuyoruz? Denemek istiyorum da :))

Nane şerpeti
image.jpg

Malzemeler
  • 1 buçuk bağ nane
  • 2 litere su
  • 2 su bardağı şeker ( şekeri arzuya göre çoğaltabilirsiniz )
  • 1 limon kabuğunun rendesi ve suyu
image.jpg

Yapılışı
  • Öncelik olarak suyu şekeri ilave edip ocagın üzerine koyalım bir iki dakika kaynatalım
  • Sonra limon kabuğunu ve suyunu ilave edelim arkasından yıkadığımız saplarıyla beraber naneyi de bıraktıktan sonra ocağın altını kapatalım
  • Aromasını şerbete geçmesi için ılıyıncaya kadar bekleyelim ılıyınca ince bir süzgeçten süzüp buzdolabına kaldıralım soğuyunca servis edelim
  • Afiyet olsun ...

tariflerin devamı lütfennnn :))

reyhan şerbetini bu haftasonu denicem. malum bizim pazarımız cmt günü.

ben hoşafta çok severim. ve genelde blenderdan geçirip meyvesuyu gibi servis ederim.

tarifler için tşk :KK68:

X