Ramazanda çocuklar sokaklarda !

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Kızlar günaydın
Dün yaşadığımız muthiş kriz sonrası bugün oruç tutamadım ,
1 haftadır her akşam evde yatma vakti dışarıdan gelen cocuk seslerine karşın oğlumda cıkmak için aglıyor . Ama dün en beteri 1 saat boyunca agladı, o kadar aglayınca ortalama 1 saatte ıcını cektı uyumaya calısırken bır daha agladı oldumu saat 12 ! Bir önceki gün zaten yattım kalktım , sahurdu bilmem neydi 3.5 saat uyumuştum.

Dün erken uyurum sahuruda koşturmadan yaparım dedim ama nerdeee,
oğlandan sonra balkona çıkıp hususi baktım kendi yegenlerimde olmak üzere hala cocuklar sokaklarda bağrış çağrış, sizinde böyle mi?

Ben nasıl 10 :00 da cocugu tek basına sokaga göndereyim , calısmasam vallahi giderim alırımde bir paket cekirdek umurumda olmaz , sizinde cocuklar böyle mi? Dün akşam uyumam kaçı buldu bilmiyorum tam dalıcam dışarıdaki seslerden irkiliyorum , sahurada kalkamadım tabi ki cogunlukla uyanamıyorum evler cayır cayır yanıyor cok sıcak , cam acık olmadan uyumak mumkun değil.

Bu akşam söz verdim 11 de cıkıcaz dışarı 1 kadar dısarda oturucaz dedim ama çok sacma ya , o cocuklar eve gırınce banyo olmuyor mu? napıyolar sahura kadar oturup sonra da oglene kadar uyuyolarmı bılmıyorum ama cok öfkelendim.

İçimi dökmek istedim valla bizim sokaklar eve girmiyor bu akşam en azından 1 de evlerine kovalarım belki

:) bizimde öyle vıcır vıcır hiç susmuyorlar bütün gece. Bide cami bitişiğimizde sabah 9 dada kuran kursları başlıyor hadiii sen düşün gerisini:)))

Maalesef bizim de aynı ama ben her gün 21:30 gibi yatırırım çocukları ses etmezler.
Ben kendim şikayetçiyim valla gece 12lere kadar çocuk sesleri bitmiyor.
Kimsenin empati yaptığı yok.Siz de hafta sonları çıkarırsınız dışarı çocuk hevesini alır, yine de 22 gibi eve girilmeli en geç bana göre.

Bende çalışıyorum ama okul tatil diye komşucuklarımla birlikte saat 23:00' a kadar sitenin içinde kamelyada oturuyoruz:) Cümbüş yeri, çocuklar istiyor. Evde sıkıntıdan patlamıyor. Ama asla karanlıkta tek başına bırakmam.

Kızlar günaydın
1 haftadır her akşam evde yatma vakti dışarıdan gelen cocuk seslerine karşın oğlumda cıkmak için aglıyor . Ama dün en beteri 1 saat boyunca agladı, o kadar aglayınca ortalama 1 saatte ıcını cektı uyumaya calısırken bır daha agladı oldumu saat 12 ! Bir önceki gün zaten yattım kalktım , sahurdu bilmem neydi 3.5 saat uyumuştum.

oğlandan sonra balkona çıkıp hususi baktım kendi yegenlerimde olmak üzere hala cocuklar sokaklarda bağrış çağrış, sizinde böyle mi?

Ben nasıl 10 :00 da cocugu tek basına sokaga göndereyim , calısmasam vallahi giderim alırımde bir paket cekirdek umurumda olmaz , sizinde cocuklar böyle mi? Dün akşam uyumam kaçı buldu bilmiyorum tam dalıcam dışarıdaki seslerden irkiliyorum , sahurada kalkamadım tabi ki cogunlukla uyanamıyorum evler cayır cayır yanıyor cok sıcak , cam acık olmadan uyumak mumkun değil.

Bu akşam söz verdim 11 de cıkıcaz dışarı 1 kadar dısarda oturucaz dedim ama çok sacma ya , o cocuklar eve gırınce banyo olmuyor mu? napıyolar sahura kadar oturup sonra da oglene kadar uyuyolarmı bılmıyorum ama cok öfkelendim.

İçimi dökmek istedim valla bizim sokaklar eve girmiyor bu akşam en azından 1 de evlerine kovalarım belki
öfkelenecek bir durum yok o çocuklar da böyle çıkarıyor hayatın tadını..Çocuklar oynasın en güzeli..

Bizde eskiden böyleydik ama en geç akşam ezanında evdeydik
Çok oynardık sokaklarda
Ama o zamanlar insanlar insan gibiydi
Potansiyel sapık, katil vs. değildi
Aynen oyle sen dıyor benı bırak balkondan bak yanı tamam ama gozlerımı ayırmamam gerekıyor , gunduz zaten 3 saat kadar sokakta kalıyor bunun oncesınde spor salonuna gıdıyor zaten 10 da kalkıyor e oldu o zaman cadır kuralım sokakta yasalım dıyorum . Ben senı bırakırsam calarlar senı dıyorum onlar nıye duruyor dıyor 5 yasında cocuklar dısarda ya
Bende aksamları cok kalırdım dısarda ama ne bılım 10 kadar fılan pazar aksamı sırf takıp ettım sahura kadar oturmustum 2 de bıle dısarda top oynuyolardı

Güvenli bir yerse ne güzel işte sokakta oynuyorlar. Eve mi tıkılsınlar?
Yok canım ne guvenlıgı , bı sokak dusun sokagın sonunda 8 bına fılan hepımız aynı memleketlıyız gocmenız bız oradan tanısık komsular ama sokak yanı bıldıgın buarada cocuklarda en kucugu 5 yasında en buyugu 11 yasında 2 de yegenım var aralarında

Bende çalışıyorum ama okul tatil diye komşucuklarımla birlikte saat 23:00' a kadar sitenin içinde kamelyada oturuyoruz:) Cümbüş yeri, çocuklar istiyor. Evde sıkıntıdan patlamıyor. Ama asla karanlıkta tek başına bırakmam.
Sızın oturdugunuz yer sıte bızım kı sıte bıtımı , ben resımlerı goruyorum senın guzel ama bızım oyle bı ortamımız yok evet dısarıda oturan kadınlarda var dogrusu ama yaşlı ınsanlar ben eve geldıgımde 1 saat uyuyorum sonra evı topluyorum yemek yıyoruz anca 10 'da kaldırıyorum bulasıkları valla her aksam dısarı cıkmam zor bıraz ama deneyecegım bundan sonra madem

Bence ramazan diye böyle cute, diğer günler de 1e kadar sokaktalarsa bana da ilginç geldi. Ama dediğim gibi ramazandan dolayıdır,zaten millet sahur yapayım geç yatayım diye düşünüyor,ee evler de sıcak malum.

Kızlar günaydın

Hala sokaklarda geceyarıların kadar çocuklar oynayabiliyor mu. Bence biraz otantik ben severim. keşke bizim etrafımızdaki çocuklar da sahura kadar sokakta oynasalar. Sanki ramazanın tadı böyle sahura kadar eğlenmekle daha güzel çıkıyor. Ne bileyim bir an kafamda canlandırdım sokakta oynayan çocuklar belki kahvehane kapısında içilen çaylar falan hoşuma gitti birden.

Hala sokaklarda geceyarıların kadar çocuklar oynayabiliyor mu. Bence biraz otantik ben severim. keşke bizim etrafımızdaki çocuklar da sahura kadar sokakta oynasalar. Sanki ramazanın tadı böyle sahura kadar eğlenmekle daha güzel çıkıyor. Ne bileyim bir an kafamda canlandırdım sokakta oynayan çocuklar belki kahvehane kapısında içilen çaylar falan hoşuma gitti birden.
Gecen sene boyle degıldı, gecen senenın bebelerı bası cekıyor ardından ufak kardeslerıde dısarda evet sokagın sonunda enıstemın kahvesı var ama ben bırakamıyorum belkı bende denerım dısarı cıkmayı ne yapacaksam :işsiz:

Kızlar günaydın

bizde de boyle benim 4.5 aylik kizim var en ufacik sese irkilir. ama yine de kizamiyorum. ben cocukken de sahura kadar disarida oynadigimizi bilirim. zamnla alisacak o seslere bebegim. cocuk seslerinin eksik olmadigi aksamlarimiz hep olur umarim. yazin en sevdigim tarafi bu sekilde gecen aksamlari. kizim buyusun onu da salicam sokaklara. banyo yapmasinlar ne olmus ellerinde tabletle yetisen zombi nesilden daha temizlerdir eminim...h:KK49::KK49:

bizim sitede de 12-1 çocuklar hala dışarıda, şaşırıyorum.
yani yaşları küçük olmasa tatilin tadını çıkarıyorlar diyeceğim de, 4-5 yaş çocuğunun uyku saati değil midir?
benim 3 yaş sıpam bile ben de çıkıcam diye ağlamaya başladı, uyku saati baya kaydı.

Evet çocuk dışarıda oynayanları görünce imrenip, yanlarına gitmek istiyodur. çocukluğumda biz de dışarı çıkma isterdik annemler müsaade etmezdi hasta oluruz diye. ne bir kere kartopu oynadım, ne yağmurda ıslandım. ne elma şekeri ne pamuk şeker yemedim ayağım çamura değmedi hiç. ve tüm bunlar içimde ukde kaldı. şimdi kızımı çocuk gibi büyüteceğime söz verdim kendi kendime.

bizde de boyle benim 4.5 aylik kizim var en ufacik sese irkilir. ama yine de kizamiyorum. ben cocukken de sahura kadar disarida oynadigimizi bilirim. zamnla alisacak o seslere bebegim. cocuk seslerinin eksik olmadigi aksamlarimiz hep olur umarim. yazin en sevdigim tarafi bu sekilde gecen aksamlari. kizim buyusun onu da salicam sokaklara. banyo yapmasinlar ne olmus ellerinde tabletle yetisen zombi nesilden daha temizlerdir eminim...h:KK49::KK49:
Evde olsam hıc bozulmam uykusuz mu kalmısım ne olmus takılmam zaten en cok takıldıgım nokta benımkınınde cıkmak ıstemesı daha 6 yasında nasıl tek basına sokaga bırakabılırım kı ?

Tamam çocuklar oynasın gündüz hava sıcak çıkamıyorlar ama bunun da belli bir saati olmalı yani. Saat 12 lere kadar ne işleri var. Bu çocukla bir araya geldiklerinde çok fazla gürültü çıkıyor. Çalışan sabah erken kalkan bir de zaten sahura kalkıp uykusu bölünecek olan bizler için hoş olmuyor. Tam dalıyorsun bir saat uyumuşsun zaten sahur oluyor. Anne babalarında duyarlı olması lazım 11- 11.30 a kadar ideal olabilir.

Yok canım değil....bu sokağın en sevsiğim yani
herkes çocuğuna sahip çıkıp vakştlice eve toplar.yaz kış böyle.bizimkiler de oynuyor bina önünde tabi biZ hep balkonlarda.
ama enn geç 8 de eve toplarız.
çıkarmasan çok ağlıyor mecbur izin veriyoruz.ama salonumun hemen altında oynuyor kendinden büyük komşu kızları ile...
bu arada CuteMom CuteMom göçmeniz demişsin nerenin göçmeni sin

Back
X