- Konu Sahibi theorijinal
-
Evet canım, hipoglisemi ile insülin direnci birbirine içiçe geçmiş hastalıklar. Doktorlar bunların bir hastalık değil bir hastalığın belirtisi olduğunu söylüyorlar fakat o hastalığımızın ne olduğu konusunda hiçbirşey söylemiyolar. İnsülin direnci şekerimizin yükseldiğinde pankreastan salgılanan ve kanımızdaki şekeri düşürmeye yardımcı olan insülin hormonunun salgılanmasıyla oluşan rahasızlıktır. Bu normal insanlarda az seviyede salgılanırken, bizim gibi şekeri kandan hücrelere direnç göstererek geçmeyen kişilerde daha fazla salgılanır ve çok salgılanınca kan şekerimizi düşürür. Sonra da hipoglisemi ( düşük kan şekeri) meydana gelir. Hipogliseminin birden çok nedeni vardır ilk sırada aşırı kilo (insülin direnci), sonra tiroid hastalıkları, böbreküstü bezleri hastalıkları, diabete yatkınlık vs vs.. Ben 3 tane doktora gittim teşhis koyuldu fakat değerlerimde herşey normal sadece hba1c ve tiroid sınırda çıktı yani yüksek değil ama sonuçta sınırda olması da iyi birşey değil. Bu yüzden ilaç vermediler, diyetisyene gönderdiler, 1 aydır şeker hastaları gibi besleniyorum diyetimi yapıyorum ve hergün en az 30 dk spor ( insülin direncini kırmak için). Normal kiloda olmak bu hastalık için en önemli nokta. 1 ayda 2,5 kilo verdim. Biz diğerlerine göre yarı yarıya daha zor veriyoruz canım unutma. Ama azmin elinden birşey kaçmaz demi? Umarım sana bir faydam olur, doktoruna git mutlaka ve sonuçtan beni haberdar et, ne zaman istersen soru sorabilirsin...
merhabalar,
ben biraz acıkınca aşırı derece halsizleşiyorum. gayet büyük porsiyonlar tükettiğim halde diğer insanlardan daha sık acıkıyormuşum gibime geliyor. sürekli bi aç ve bitkin insan modundayım. çok canımı sıkıyor. yemeklerden sonra tatlı çok istiyor canım. akşamları daha da beter istiyor nedense.
açlık kan şekerimi ölçtürüyorum sık sık. normal çıkıyor.
bir de polikistik overliyim. yani kendi kendime düzenli regl olamıyorum diye açıklayayım kısaca. kadın doğum uzmanı bu hastalığın progesteron hormonunun yetersiz salgılanmasından olduğunu söyledi. ancak buna da sebep olan şey yine kandaki şeker düzenleyici hormonlardır dedi. insülin direnci testi yaptırdı bana. sonucu bu hafta gelecek ama şimdi burda yazanları okuyunca hakikaten endişe ettim bir şey çıkar mı diye.
ben birçok polikistik overliye göre çok zayıfım kilo problemim yok ama mesela aldığım bütün kilolar bel ve göbekte toplanı benim de öyle bi sıkıntım var. bu da tipik polikistik over durumlarından biri..
polikistik overliysen zaten diyabet hastası adayısın demek oluyormuş.. çok canım sıkıldı
merhabalar,
ben biraz acıkınca aşırı derece halsizleşiyorum. gayet büyük porsiyonlar tükettiğim halde diğer insanlardan daha sık acıkıyormuşum gibime geliyor. sürekli bi aç ve bitkin insan modundayım. çok canımı sıkıyor. yemeklerden sonra tatlı çok istiyor canım. akşamları daha da beter istiyor nedense.
açlık kan şekerimi ölçtürüyorum sık sık. normal çıkıyor.
bir de polikistik overliyim. yani kendi kendime düzenli regl olamıyorum diye açıklayayım kısaca. kadın doğum uzmanı bu hastalığın progesteron hormonunun yetersiz salgılanmasından olduğunu söyledi. ancak buna da sebep olan şey yine kandaki şeker düzenleyici hormonlardır dedi. insülin direnci testi yaptırdı bana. sonucu bu hafta gelecek ama şimdi burda yazanları okuyunca hakikaten endişe ettim bir şey çıkar mı diye.
ben birçok polikistik overliye göre çok zayıfım kilo problemim yok ama mesela aldığım bütün kilolar bel ve göbekte toplanı benim de öyle bi sıkıntım var. bu da tipik polikistik over durumlarından biri..
polikistik overliysen zaten diyabet hastası adayısın demek oluyormuş.. çok canım sıkıldı
Geçmiş olsun canım sonuçların nasıl çıktı?
Geçmiş olsun canım sonuçların nasıl çıktı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?