Reaktif Hipoglisemi

theorijinal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2011
40
1
36
Manisa
Merhaba arkadaşlar bana da 2 gün önce reaktif hipoglisemi teşhisi koyuldu. Ben zaten internetten araştırmıştım ve biliyordum.Ama malesef doktorlar 5 saatlik OGTT testi olmadan teşhis koyamayz dediler ve Üniversite hastanesinde beni bayıltmayı başardılar. Sonra da dalga geçer gibi diyetisyen yönlendirdiler. Bu hastalık bir başka hastalığın belirtisi bilindiği gibi ama araştırma yapmadılar neden kaynaklandığı belli değil. İnşallah şu diyetle herşey hallolur diyorum, çünkü 7 senede 20 kilo aldım bu hastalıktan dolayı. diyet yapamadım spora bayılırım ama yapamadım meğer bu varmış. Şu anda 6 aylık evliyim ve iyileşmeden ve kilo vermeden çocuk istemiyorum. Aranızda bu hastalıkla birlikte hamile kalıp çocuğu olan var mı? Varsa zorluk yaşadınızmı? Ben herşeyden önce bebeğin besinsiz kalacağını düşünüyorum çünkü sıkı bir diyet bu meyveler ve sebzeler bile sınırlı, yasaklar çok.Bir de kan şekeri hamilelikte zaten değişiyormuş gebelik şekeri vs. daha da artar mı hipoglisemi atakları? Son olarak şunu sormak istiyorum bu diyetle kilo veriliyor mu ve diyetle bu hastalıktan kurtulunuyor mu yoksa bu diyet ömürboyu mu? ÇOOOOOK TEŞEKKÜRLER. ( burdan birbirimize daima destek olalım, biz anlarız sadece ne yaşadığımızı)

Öncelikle geçmiş olsun..
Ben bir şey soracağım size bu hastalığın tanımına baktığımda aynısını bende yaşıyorum fakat geçen sene bana insülin direnci teshişi konuldu bir süre ilaç kullandım ardından bıraktım ilaç tedavisini kilo alımım artınca bu aralar yine doktora gittim (bu kez endokrin uzmanına değil dahiliyeye) açlık tokluk şekerime ve hba1c diye bir değere bakıldı doktor pek ilgili çıkmadı durumum hakkında yorum dahi yapmadı :37:
Şimdi yine endokrin uzmanına gideceğim benimde tokluk kan şekeriyle sıkıntım var yemek yedikten 1 2 saat sonra tekrar tatlı krizi, acıkma hissi oluşuyor ve halsizlik vs.
Size de insülin direnciyle ilgili bir şey söylendi mi? Bu iki rahatsızlık birbirine çok benziyor bi bağları varmı diye merak ediyorum gittiğimde doktora da soracağım. Kullandığınız bir ilaç varmı ? Varsa adı ne? Kilo problemi bende yaşıyorum ideal kilomun üzerindeyim ve veremiyorum zaten bu sıkıntıyla doktora başvurduğumda teşhis konulmuştu.

Evet canım, hipoglisemi ile insülin direnci birbirine içiçe geçmiş hastalıklar. Doktorlar bunların bir hastalık değil bir hastalığın belirtisi olduğunu söylüyorlar fakat o hastalığımızın ne olduğu konusunda hiçbirşey söylemiyolar. İnsülin direnci şekerimizin yükseldiğinde pankreastan salgılanan ve kanımızdaki şekeri düşürmeye yardımcı olan insülin hormonunun salgılanmasıyla oluşan rahasızlıktır. Bu normal insanlarda az seviyede salgılanırken, bizim gibi şekeri kandan hücrelere direnç göstererek geçmeyen kişilerde daha fazla salgılanır ve çok salgılanınca kan şekerimizi düşürür. Sonra da hipoglisemi ( düşük kan şekeri) meydana gelir. Hipogliseminin birden çok nedeni vardır ilk sırada aşırı kilo (insülin direnci), sonra tiroid hastalıkları, böbreküstü bezleri hastalıkları, diabete yatkınlık vs vs.. Ben 3 tane doktora gittim teşhis koyuldu fakat değerlerimde herşey normal sadece hba1c ve tiroid sınırda çıktı yani yüksek değil ama sonuçta sınırda olması da iyi birşey değil. Bu yüzden ilaç vermediler, diyetisyene gönderdiler, 1 aydır şeker hastaları gibi besleniyorum diyetimi yapıyorum ve hergün en az 30 dk spor ( insülin direncini kırmak için). Normal kiloda olmak bu hastalık için en önemli nokta. 1 ayda 2,5 kilo verdim. Biz diğerlerine göre yarı yarıya daha zor veriyoruz canım unutma. Ama azmin elinden birşey kaçmaz demi? Umarım sana bir faydam olur, doktoruna git mutlaka ve sonuçtan beni haberdar et, ne zaman istersen soru sorabilirsin...

merhabalar,

ben biraz acıkınca aşırı derece halsizleşiyorum. gayet büyük porsiyonlar tükettiğim halde diğer insanlardan daha sık acıkıyormuşum gibime geliyor. sürekli bi aç ve bitkin insan modundayım. çok canımı sıkıyor. yemeklerden sonra tatlı çok istiyor canım. akşamları daha da beter istiyor nedense.

açlık kan şekerimi ölçtürüyorum sık sık. normal çıkıyor.

bir de polikistik overliyim. yani kendi kendime düzenli regl olamıyorum diye açıklayayım kısaca. kadın doğum uzmanı bu hastalığın progesteron hormonunun yetersiz salgılanmasından olduğunu söyledi. ancak buna da sebep olan şey yine kandaki şeker düzenleyici hormonlardır dedi. insülin direnci testi yaptırdı bana. sonucu bu hafta gelecek ama şimdi burda yazanları okuyunca hakikaten endişe ettim bir şey çıkar mı diye.

ben birçok polikistik overliye göre çok zayıfım kilo problemim yok ama mesela aldığım bütün kilolar bel ve göbekte toplanı benim de öyle bi sıkıntım var. bu da tipik polikistik over durumlarından biri..

polikistik overliysen zaten diyabet hastası adayısın demek oluyormuş.. çok canım sıkıldı :(

Evet canım, hipoglisemi ile insülin direnci birbirine içiçe geçmiş hastalıklar. Doktorlar bunların bir hastalık değil bir hastalığın belirtisi olduğunu söylüyorlar fakat o hastalığımızın ne olduğu konusunda hiçbirşey söylemiyolar. İnsülin direnci şekerimizin yükseldiğinde pankreastan salgılanan ve kanımızdaki şekeri düşürmeye yardımcı olan insülin hormonunun salgılanmasıyla oluşan rahasızlıktır. Bu normal insanlarda az seviyede salgılanırken, bizim gibi şekeri kandan hücrelere direnç göstererek geçmeyen kişilerde daha fazla salgılanır ve çok salgılanınca kan şekerimizi düşürür. Sonra da hipoglisemi ( düşük kan şekeri) meydana gelir. Hipogliseminin birden çok nedeni vardır ilk sırada aşırı kilo (insülin direnci), sonra tiroid hastalıkları, böbreküstü bezleri hastalıkları, diabete yatkınlık vs vs.. Ben 3 tane doktora gittim teşhis koyuldu fakat değerlerimde herşey normal sadece hba1c ve tiroid sınırda çıktı yani yüksek değil ama sonuçta sınırda olması da iyi birşey değil. Bu yüzden ilaç vermediler, diyetisyene gönderdiler, 1 aydır şeker hastaları gibi besleniyorum diyetimi yapıyorum ve hergün en az 30 dk spor ( insülin direncini kırmak için). Normal kiloda olmak bu hastalık için en önemli nokta. 1 ayda 2,5 kilo verdim. Biz diğerlerine göre yarı yarıya daha zor veriyoruz canım unutma. Ama azmin elinden birşey kaçmaz demi? Umarım sana bir faydam olur, doktoruna git mutlaka ve sonuçtan beni haberdar et, ne zaman istersen soru sorabilirsin...

Evet canım gideceğim bakalım ne denecek..
Bu tokluk şekeri için glucobay kullanıyorum. Yemekten sonra acıkma hissi olmuyor gerçekten 2 3 haftadır kullanıyorum.
Bu hafta içi de fırsatım olursa doktora gideceğim. Benimde hba1c bakıldı değerimi sonra yazayım karşılaştıralım seninle.
Spor da yapıyorum her gün 45 dakika. Diyet listeni benimle paylaşır mısın fikir edinmem için? Yediklerime dikkat ediyorum son zamanlarda belki gidince beni de yönlendirir doktor.Çok teşekkür ederim cevabınız için.

merhabalar,

ben biraz acıkınca aşırı derece halsizleşiyorum. gayet büyük porsiyonlar tükettiğim halde diğer insanlardan daha sık acıkıyormuşum gibime geliyor. sürekli bi aç ve bitkin insan modundayım. çok canımı sıkıyor. yemeklerden sonra tatlı çok istiyor canım. akşamları daha da beter istiyor nedense.

bir de polikistik overliyim. yani kendi kendime düzenli regl olamıyorum diye açıklayayım kısaca. kadın doğum uzmanı bu hastalığın progesteron hormonunun yetersiz salgılanmasından olduğunu söyledi. ancak buna da sebep olan şey yine kandaki şeker düzenleyici hormonlardır dedi. insülin direnci testi yaptırdı bana. sonucu bu hafta gelecek ama şimdi burda yazanları okuyunca hakikaten endişe ettim bir şey çıkar mı diye.

ben birçok polikistik overliye göre çok zayıfım kilo problemim yok ama mesela aldığım bütün kilolar bel ve göbekte toplanı benim de öyle bi sıkıntım var. bu da tipik polikistik over durumlarından biri..

polikistik overliysen zaten diyabet hastası adayısın demek oluyormuş.. çok canım sıkıldı :(

Bu bahsettiğiniz açlık değil tokluk kan şekerine giriyor zaten yemekten bir süre sonra acıkmak tatlı yeme gereksinimi...
Tokluk kan şekerinizi de ölçtürün.
İnsülin direnci olunca polikistik over da oluyormuş ama ben kontrollerimi düzenli oluyorum o çıkmadı şükür.:nazar:
Umarım sonuçlarınız iyi çıkar.
Açlık - tokluk kan şekeri ölçümünüzü yaptırın.

merhabalar,

Merhaba Mataharicim,
Bende 7 yıldır bu rahatsızlık vardı ve hastalıkla birlikte 57 kilodan 79 lara çıktım. Çünkü hipoglisemiysen ye ye doymuyosun hep karnın aç tatlı yediğinde kendini tok hissediyorsun sonra 2 saat geçince yine yemeklere saldıran canavar tipine dönüşüyorsun. Seni bu konuda çok iyi anlıyorum canım, senin şansın kilolu olmamak çünkü olsaydın benim gibi açlığa dayanamazdın elin ayağın boşalırdı bayılma hissi olurdu. Ki ben canımın istediklerini yemedimhep kendimi tuttuğum halde 20 kilo aldım çünkü bizim yediklerimiz kanımızdan hücrelerimize enerjiye çevrilmek üzere geçmiyor buna insülin direnci deniyor, geçmeyince bütün yediklerimiz yağ olarak bel ve göbekte toplanıyor. Ben malesef yıllarımı hipoglisemi teşhisi koyulamadan geçirdim çünkü hep kansızlığımdan şüphe edildi ve hep açlık kan şekerime bakıldı ( o normal tabi) ne insülin testi yapıldı ne de kan şekerimin 3.4. saatlerine bakıldı.Şu konuda da şanslısın ki senin insülin direncinin sebebi bulunmuş, ve pko tedavi edilebilir bir durum. Geçmiş olsun canım içini ferah tut ve güvendiğin bir doktora gidip tedavini ol, mutlaka bir diyetisyene git şeker hastalığı riskinin tamamen önüne geçmiş olcaksın böylece ...

Phoneixcim bu diyet listesi benim yaşıma kiloma boyuma ve en önemlisi de hastalığıma göre yapılmış bir listedir. Glisemik indeksi düşük yiyecekler içerir. Yasaklar: Un, şeker, patates, pirinç, muz, incir,kavun, karpuz,mısır, bakla, bezelye, hurma,pancar, kestane vs vs... Uygula ya da uygulama diyemem çünkü bu bir hastalık reçetesi gibi birşey canım doktoruna danış uygula derse uygularsın. Sağlıcakla kal.

Kalkınca 1 bardak ılık su

SABAH ( 9.00)
1 dilim peynir veya 3 kaşık kesik lor veya 1 yumurta
4-5 adet zeytin veya 1 tatlı kaşığı yağ
Domates, salatalık ( yağsız)
1,5 dilim ekmek ( çavdar, tam buğday, kepek)
Açık çay veya ıhlamur-adaçayı

ARA ( 11.00)
1 meyve + 3 fındık veya 1 ceviz

ÖĞLE ( 13.00 )
1 bardak yoğurt
1 kepçe çorba veya 4 kaşık kurubaklagil veya 3 kaşık bulgur
4 yemek kaşığı susuz sebze yemeği
salata ( yağsız)
1 dilim ekmek

ARA ( 14.30 )
1 meyve + 3 etiform

ARA ( 16.00)
1 dilim ekmek + 1 dilim peynir + bitki çayı

AKŞAM ( 18.00 )
1 bardak yoğurt
1 kepçe çorba veya 4 kaşık kurubaklagil veya 3 kaşık bulgur
4 yemek kaşığı susuz sebze yemeği
1 yumurta büyüklüğünde et,tavuk, balık veya peynir
salata ( yağsız)
1 dilim ekmek

ARA ( 20.00)
1 meyve + 3 fındık veya 1 ceviz

ARA ( 22.00)
1 bardak süt +1 dilim ekmek

Yarın gideceğim aksilik olmazsa bugün görüştüm kendisiyle doktorun.
Tabi yarın sadece tahliller olacak sonuçlarına göre bakalım..
Listeni ben sadece incelemek için istedim daha önce bana 1600 kalorilik diabetik diyet verilmişti ve kilo vermiştim.
Bu liste de ona çok benziyor. Bu sefer de diyetisyene yönlendirecek mi bilmiyorum, yediklerime dikkat ediyorum uzun zamandır tabi kaçamaklar dahilinde.:1:
Teşekkür ediyorum paylaşımın için.

İnşallah tahlil sonuçlarının hepsi iyi çıkar, bize sevindirici haberler ver. Eğer daha önce diyabetik diyet uyguladıysan bunu da rahatlıkla uygulayabilirsin canım. Geçmiş olsun...

Gittim bugün canım 7 tüp kan verdim.Geniş çaplı bir kan tahlili de yaptırdım eksik vitamin vs var mı diye..
İnsülinime bakıldı açlık tokluk normal açlık tokluk k.şekeri falan.
Cuma günü sonuçlarım çıkacak ama ben gidemeyeceğim annem alacak onunla konuşulacak gerekliyse çağırırım hafta içi dedi.Şimdilik bu kadar :)

Geçmiş olsun canım sonuçların nasıl çıktı?

Teşekkür ederim canım...
Sonuçlarım herhangi bir vitamin eksikliği yada kansızlık çıkmadı.
Tokluk kan şekerim düşük çıktı normal değer 70-140 arasındayken benimki 60 çıktı. Buna bağlı olarak glucobay 100mg verdi onu kullanıyorum zaten ben 50 mg kullanıyordum yaklaşık 1 aydır 100 e yükseltildi.
Açlık kan şekerim de 79 çıktı normal değer 70-105 arasıymış.
İnsülin sonuçlarım henüz çıkmadı bir problem olmuş yarın çıkacakmış onları da yarın veya çarşamba öğreneceğiz.
Bu reaktif hipoglisemide başka hangi değerler önemli? 3 sayfalık tahlil sonuçları var elimde ama bu rahatsızlıkta rolü olanlar hangileri tam bilmiyorum. Reçeteme de hipoglisemi yazmış.

Geçmiş olsun canım sonuçların nasıl çıktı?

İnsülin sonuçlarım da çıktı..
Açlık ölçümü: 7.8
Tokluk ölçümü 18.81

Bu hafta içi doktora götürülecek değerlendirmesi için ben internetten baktım şuan.
Daha önceki iki insülin ölçüm değerini yazayım onlara göre düşük gözüküyor şuanda.

İlk Ölçüm:7.7/50.9
Sonraki ölçüm:6.58/40.7

Diğer iki ölçümlerde 50 li 40 lı sonuçlar çıkmıştı şuan 18.81.
Doktor ne diyecek bakalım.

Arkadaşlar, reaktif hipoglisemi teşhisi konulalı 8 yıl oldu aslında sıkıntılarım çok daha önce başlamıştı. sebepleri araştırıldı 72 saatlik açlık testi yapıldı organlara bakıldı sebebi bulunamadı ailemde şeker geçmişi var. Diyet ilaç spor derken en son günde 8-9 öğün beslenmeyle semptomları bastırabildik. Taaa ki geçen hafta başka bir rahatsızlığım için hacamt yaptırana kadar bu hastalıkla yaşıyordum. Hacamattan sonra bir arkadaşım şekerini takip etsene belki onada iyi gelmiştir dedi. 1 haftadır normal 3 -4 öğün besleniyorum ve şekerim ne zaman ölçsem 90-100 civarında seyrediyor. hacamatın faydasını gördüm size de iyi bir klinik ortamında hacamat takvimine uyarak yaptırmanızı öneririm. İlerleyen günlerde değişiklik olursa yine paylaşırım sizlerle, sağlıklı günler...

Arkadaşlar 10 yıllık reaktif hipoglisemi hastalığımdan nasıl kurtulduğumu sizlerle paylaşmak istedim. Yıllarca kontroller 9 öğün beslenme, spor, gıda takviyeleri, hacamat derken denemediğim bir şey kalmamıştı. Kısmen fayda sağlasamda şekerim yinede normalin altındaydı yani 9 öğüne ve düşük glisemik indeksli beslenmeye rağmen. Bi gün tiroit için dahiliye hekimine gittim, her doktora gidişimde tıp bu konuya bi çözüm buldu mu diye sormayı adet edinmiştim ki bu hekime de sordum. Bana dedi ki 3 öğün beslen. Yahu dalgamı geçiyosunuz zaten 3 öğün beslenebilsem beslenme çantasıyla dolaşmam dedim. Doktor güldü ekmeği kes sadece protein, yağ ve sebze ile kahvaltı et bak yarın gel görüşelim dedi. Ertesi gün 2 yumurta üzerine 2 yek kaşığı zeytinyağı döktüm yağlı peynir (30 gr) domates maydanoz yedim gittim 2 saat sonra şekerim 85 di. Bırakayım şu diyeti işe yaramadı diye düşünürken daha sonraki günlerde bu menüye 1 dilimde kepekli ekmek ekleyip denemek aklıma geldi ve sonuç harika 4. saatte bile şekerim 100 civarında. Tabi yine pirinç beyaz un yasaklılarımdan ama 1 aydır şekerim harika ayrıca o kadar yağlı yememe rağmen 1 gr bile almadım. Ben doktorumun tavsiyesini kendi eklentilerimle birleştirerek uyguladım ve kurtulduğuma inanamıyorum hele öğleden sonra yasaklıları da yesem bişey olmuyor malum bu hastalık daha ziyade 11.00- 16.00 arası daha aktif oluyor. Uzun uzun anlattım ama bu illetti çeken herkese bir umut olması dileğiyle, sağlıklı günler dilerim.

Back
X