Redüksiyon

muallimcim maşallah sana çok cesaretlisin ben duyduklarımdan yaşadıklarımdan çok etkilenen biriyim doktorum da mükemmeldir ama pek seninki gibi iyimser değil yani bana riskleri takır takır sayınca ben günlerce uyuyamam perişan olurum ve bu hamilelik bitmez eşimde aynıdır çok zor oldu ama oldu allah affetsin ömür boyu aklımdan çıkmayacak..

bildiğim kadarıyla amniyosentez 17.haftalarda yapılıyor... yani 4 aylıkkken... peki amniyosentez yaptırdın.... allah muhafaza bebekte sorun çıktı diyelim..... sen 4 aylık bebeği aldırırmısın.......

allah korusun bişey çıkmayacağına gönülden inanıyorum ama çok hüsnükuruntuyum yapmalıyımki rahat geçireyim benim gözümün önünde bir erkek yeğenim var sakat doğdu abim ve yengem gencecikken çocuk 10 yaşlarında iken vefat ettiler.o sakat yavru öyle bir ortada kaldıkı ordan oraya sürüklendi devamlı istenmedi tüm aile birbirine girdi genç delikanlı şimdi hala perişan tüm ailede perişan sokakta görenler kafasını çeviriyor kimse bakamıyor bakanlarda hep acıma ifadesi anası babası yoksa kimsesi olmuyor böyle çocukların bu kadarının farkında normal olmadığını anlıyor o çocuga sorulsaydı böyle doğmak istermiydi. ama asla büyük konuşmam kıyarım diyemem ben arkadaşlarıma çok kızardım kürtaja çok karşıydım başıma geldi allah beterinden saklasın...

çok teşekkür ederim duyarlılığın için senin adına çok sevindim maşallah yavruna şeker gibi testler yapılmadığından içim rahat etmiyordu aminyosentez yaptırmayı düşünüyorum yaşımdan dolayı gerekli zaten allaha emanet inşallah ben de sağ salim kavuşurum yavruma.

çok sağol canım benim inşallah rabbim sanada böyle şeker bi yavru nasip eder eğer çalışmıyorsan ve sürekli yatabileceksen yaptır ama çalışıyor ve devamlı ayakta isen ve düşük riskin varsa yapma derim çünkü ben kendime şu soruyu sormuştum eğer çocuğumda her hangi bi sakatlık varsa bu saatten sonra her yerini oynarken gördüğüm halde canlı canlı kıyabilirmiyim aldırabilirmiyim dedim sonra dedimki delimisin?? rabbimin verdiği canı nasıl alabilirim ben sakatta olsa asla kıyamazdım bi arkadaşım var 30 yaşında 2. çocuğunu doğurdu hamilelik sırasında kabakulak geçirdi 10 tane doktora gitti 9 tanesi bebek sakat dedi sadece 1 tanesi olumlu konuştu vicdanıyla çok boğuştu ama yinede kıyamadı ve çocuk doğdu 5 yaşında okula başladı ve sınıf birincisi şuan müthiş bi zekaya sahip yani herşey allahın takdiri beşer şaşar derler canım allah hakkında hayırlısını versin ve doktora gidip ultrasonda bebeğine bakarken aynı soruyu kendine sormanı tavsiye ederim en güzel cevabı emin ol orda vericeksin kendine.......

muallimcim maşallah sana çok cesaretlisin ben duyduklarımdan yaşadıklarımdan çok etkilenen biriyim doktorum da mükemmeldir ama pek seninki gibi iyimser değil yani bana riskleri takır takır sayınca ben günlerce uyuyamam perişan olurum ve bu hamilelik bitmez eşimde aynıdır çok zor oldu ama oldu allah affetsin ömür boyu aklımdan çıkmayacak..

aslında cesaretlı degılım olmak zorundayım sadece .............hayat gercekten zor once ols dıyo emruyo koyuyo dr sonra aa bu cıok oldu alalım.....bı tane kalp atışı çın onıkı gun heyecanla beklıyoruz .........arkadasım üç taneyle tum rısklerı gıoze alarak yola devam kararını verdım cok sukur ense olç de ıyı cıktı ...............amnıyoset yaptırmadım ıstememde neden dersen ..............ıkı sene once ıkızb ebeklerıme hamıle kaldım bırınde ense olç probl cıktı dr onu sonlandıralım yoksa dıgerı de gıder dedı en ıyı uzmana redukkte yaptırdık............cok zor bı an ......ama malesef takdır neyse o oluyo 5 5 alıkken dıger bebegım erken doğdu zaten hep sıkıntılı gecen bı gebelıktı....demek ıstedıgum su takdırın onune gecemeyız korkuyoruz ınsanız ama bı yerden sonra tevekkul etmewlıyız o olaydan sonra ben asla dedım mudahale etmıcem ....etmeyı duşunmedım ınş rabbım baska ımt vernmesın............dedığın ornek elbette zor ama su varkı ımtıhansa asla onune gecılmez.....rabbım korusun saglam doğar havale gecırır yıne sahkat olabolır arba kazası gecırır yıne yanı ımtıhanımzsa kurtuluş olmaz.........elbettekı rabbımden herseyın en guzelını en hayırlısını ıstıyoruz rabbım zorda komasın..............kac kışı bılıyorum kırkından sonra sapasağlam doguran kac ark var otuzun altında ozurlu cocuk dogurdu..............bu bazen yasada bakmıyoo.............rabbım ımtıhanımızı kolay eylesın guzel gunler nasıp etsın ınşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş.........................ama ben nıye üçten bıre ındırdıgını anlamadım nıye ...............ıkı taneyı nıye sonlandordın................ıyı bak kendıne ve bebegın saglıklı .............buna emın ol ve ıcını rahat tut.............bol dua hep dua

muallim çok haklısın, çok iyisin,kesin kararlı değilim zaten ama endişeli bir yapım var bu nedenle meğilliyim ama sağlıklı çıkacağına inanıyorum gönülden...16.haftada gideyim duruma göre karar vereceğim doktorların fikri ve eşimin fikri özellikle çok önemli ben taşısamda ikimizin canı..böyle ömre bedel kararı tek başıma veremem zaten..gerçektende kaderde ne varsa o olur allah hepimize iyi yazılar hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah...

sersev cim ben ultrasonda bebeklerime hiç bakamadım hep gözlerimi kaçırdım ve şimdide bebeğimle pek iletişim kuramıyorum alışmaya bağlanmaya korkuyorum içimdeki bebekten uzak duruyorum ama herşey düzelicek inşallah umutluyum..evdeyim canım rahatlıkla dinlenebilirim zaten en başından beri dinleniyorum benim doktor ısrarlı bu konuda yürüyüş mürüyüş yok diyor..oturuyorum bütün gün tv ve bilgisayar başında... sevgiler şekerime...

benimde hayatta bir evladım var.... ama onun da hep sağlılı kalacağına garanti yok..... eğer alnımıza yazılmışsa değiştirmek gibi bir şansımız yok...... şimdi okula allah muhafaza gelirken kaza yapsa elimizden gelecek bişey yok...kuluz bz aciziz rabbimden gelene razıyız......

turgay şener veya cihat şen olabilir yln nin doktoru ama emin değilim bende merak ediyorum aslında en son hastanedeyim demişti umarım iyi haberlerini alırız.

Teşekkür ederim canım. Hastaneden çıktım, ama kasık ağrılarım var fazlasıyla. Bu arada doğru tahmin etmişsin. Doktorum Cihat Şen.

benimde hayatta bir evladım var.... ama onun da hep sağlılı kalacağına garanti yok..... eğer alnımıza yazılmışsa değiştirmek gibi bir şansımız yok...... şimdi okula allah muhafaza gelirken kaza yapsa elimizden gelecek bişey yok...kuluz bz aciziz rabbimden gelene razıyız......

tabiki canım herşey allahtan nasıl karşı gelebilirizki ama elimizdeki tüm imkanlarla gerekirse canımızı siper ederiz yavrumuz için kendi haline bırakmayız hayatına hertürlü müdahale ederiz onu korumak adına ....Yapmayacağım tek şey büyük konuşmaktır, ben yavruma hemen kıyarım diyemem...haytım boyunca kürtaja karşıydım ne oldu başıma geldi karşı gelebildimmi, allah korusun ama amniyosentez haftası çok vahim bir sonuç olursa bebek 12 cm oluyor... diğer bebeklerde 6 cm di cinsiyetine kadar herşeyi belliydi sonlandığında hareket etmiyormuydu onların canı yokmuydu ne farkı var 6 cm lik boy farkımı benim için kucağıma bir çocuk almaktan çok o çocuk için en iyisini yapabilmek günahıyle sevabıyle buna çabalıyorum..önce allaha emanet sonra tıbba güvenmek zorundayız..

yln kendini iyi hissettiğin bir zaman da ne olur şu redüksiyonu bir güzel anlat çok merak ediyorum lazerle ne farkı vardı acaba sen yokken bende amniyosentez derdine düştüm doktorunu duymuştum çok değerli 3 büyükten biri onun bu konuda bir fikri oldumu sana..ayrıca seninde fikrini almak isterim..çook çook geçmiş olsun allaha emanet olun..

Kayra saol canım. Ama redüksiyon daha yapılmadı, düşük tehlikesi için yattım hastanede. Redüksiyon kasımın 9 unda yapılacak.:sm_confused:

Nasibem, benim de lazer hakkında tek bilgim, iğneden daha az riskli oluşu. Sadece yok edilecek bebeğe ışın verilerek parçalanması sağlanıyormuş. Yabancı sitelerden çevirebildiğim kadarıyla. Türkiye de lazerle ilgili bir tek makale bile bulamadım. Bu arada Cihat hoca, dediğim gibi şu anda 17 yaşındaki kardeşimi önce Allahın izniyle 6,5 aylıkken yaşattı. Anne karnında kanı değişti. ınternetten arattığın zaman mükemmel bir adam olduğunu görüyorsun. ıçini rahat tut.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar dün redüksiyonu yaptırdık. Ama lazerle değil iğneyle yapıldı. Lazer, anne karnında ameliyatlar için kullanılıyormuş. Benim de şu ana kadar bir sıkıntım olmadı, ve inşallah olmaz. Tedirgin bekleyişim devam ediyor. Allah diğer bebeklerimi korusun.

Son düzenleyen: Moderatör:
geçmiş olsun yln .... dikkat et canım biraz dinlen............... kaçıncı haftadasın bayağı olmuş biz görüşeli

Arkadaşlar dün redüksiyonu yaptırdık. Ama lazerle değil iğneyle yapıldı. Lazer, anne karnında ameliyatlar için kullanılıyormuş. Benim de şu ana kadar bir sıkıntım olması, ama inşallah olmaz. Tedirgin bekleyişim devam ediyor. Allah diğer bebeklerimi korusun.

hiç bişey olmaz canım inşallah meraklanma sadece çok çok iyi dinlen geçmiş olsun.

Teşekkür ederim arkadaşlar. Şu anda 13+3 üm. Tehlikeli zaman az da olsa geçti sanıyorum. Çünkü yaptırdıktan hemen sonra da komplikasyon olabiliyormuş. Allaha çok şükür bir aksilik olmadı. Gerçi, olsa da hissedermiyuim bilmiyorum ki. AayşeA ile konuştum, ona da çok üzüldüm. fazla soru sorup yarasını deşmek istemedim. Yani ne kadar sonra tehlike geçiyor, ne kadar sonra ne oluyor bilmiyorum, sadece dinlen dedi doktor. Progestan kullanıyorum. Dedim ya zaten, Allaha emanet. Bizim yapacağımız buraya kadar sonuçta.

Back
X