Regl dönemi öncesinde ve regl döneminde yaşanan duygusal, fiziksel ve davranışsal problemler

aydabirkadin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2016
1
0
37
Erkeklerin belki de asla anlayamayacağı şeylerden bir tanesi, kadınların regl dönemlerinde neden bambaşka insanlara dönüştükleridir. Tamamen hormonal değişimler yüzünden yaşanan bu durumu anlamak pek çok kişi için zordur. Pek çok kadının her ay benzer cümleleri kurup aynı semptomları yaşadığı bu durum ; kimi zaman aşırı duygusallık, bazen ağlama krizleri, kimi zaman da öfke nöbetleri ile geçebilen adet dönemi, kadınları depresyondan intiharın eşiğine kadar sürükleyebilmektedir.

Peki regl dönemini sağlıklı bir şekilde atlatabilmek için neler yapmak gerekiyor? Adetten önceki hafta başlayan ve adetten sonra kaybolan belirtiler olarak bildiğimiz PMS ( Regl Öncesi Sendrom ) nedir?

ReglDonemi.net ;Regl dönemi öncesinde ve regl döneminde yaşanan duygusal, fiziksel ve davranışsal problemler hakkında kadınları bilinçlendirmeyi amaçlayan bir harekettir.

Her kadının menstrüasyon dönemi hakkında bilmesi gereken bu bilgiler ışığında kafanızdaki soru işaretlerini silecek; kadınlar için bir trajediye dönüşen bu döngü hakkında, aydınlanmanız ve regl dönemi ile başa çıkmanız açısından faydalı olacaktır.

Facebook: https://www.facebook.com/AydaBirKadin
Instagram: https://www.instagram.com/aydabirkadin/
Twitter: https://twitter.com/aydabirkadin
Google+: https://plus.google.com/communities/103078465950287583578
 
X