Regl düzensizliği

doktor bey
1 yıılık evliyim yaklaşık 5 ay önce bebek düşünüyorduk adetim düzenliydi bebek düşündük adetim gelmemeye başladı ürekli stres yaşadım sonra bebeği birazdaha ertelemeye karar verdik adetim düzenli geldi bu ay yine bebek düşündük adetim yine yok inanılmaz geriyor beni bebek olma ihtimali sanırım yoktur yumurtlama dönemi geçmişti napıcam

doktor bey
1 yıılık evliyim yaklaşık 5 ay önce bebek düşünüyorduk adetim düzenliydi bebek düşündük adetim gelmemeye başladı ürekli stres yaşadım sonra bebeği birazdaha ertelemeye karar verdik adetim düzenli geldi bu ay yine bebek düşündük adetim yine yok inanılmaz geriyor beni bebek olma ihtimali sanırım yoktur yumurtlama dönemi geçmişti napıcam

Hayatı akışına bırakmanızı öneririm...

Doktor Bey,

30 yaşındayım ve 4 senelik evliyim.Korunmayı
bıraktıktan 2 ay sonra hamile kaldım.Doğumdan
sonra yaklaşık 1.5 yıldır adet görüyorum ama
düzensiz bazen 25-26 bazen 30 gün sürüyor
döngüm.Ama asıl beni korkutan 25 yaşıma kadar
5 gün süren adetim evlenmeden 1-2 sene önceye
kadar 3 güne düştü.Bu ayki reglimde yaklaşık 1.5
gün sürdü ve çok az kanamam oluyor genelde.Birkaç
dr a gittim muayene filan oldum normal dediler ama
ben çok takıyorum bu duruma zamanla adetim tamamen
kesilir mi,menopoz belirtisi mi bu?(Ailemde erken menopoz
yok ama)Yorumunuz ve öneriniz nedir adet kanmasının
artması ve düzene binmesi için.Cvbınız için şimdiden tşkler

Doktor Bey,

30 yaşındayım ve 4 senelik evliyim.Korunmayı
bıraktıktan 2 ay sonra hamile kaldım.Doğumdan
sonra yaklaşık 1.5 yıldır adet görüyorum ama
düzensiz bazen 25-26 bazen 30 gün sürüyor
döngüm.Ama asıl beni korkutan 25 yaşıma kadar
5 gün süren adetim evlenmeden 1-2 sene önceye
kadar 3 güne düştü.Bu ayki reglimde yaklaşık 1.5
gün sürdü ve çok az kanamam oluyor genelde.Birkaç
dr a gittim muayene filan oldum normal dediler ama
ben çok takıyorum bu duruma zamanla adetim tamamen
kesilir mi,menopoz belirtisi mi bu?(Ailemde erken menopoz
yok ama)Yorumunuz ve öneriniz nedir adet kanmasının
artması ve düzene binmesi için.Cvbınız için şimdiden tşkler

Menopoz un ilk belirtisi az adet görme değil ADET GÖRMEMEKTİR. Sonuç olarak kafanıza takacağınız birşey yok. Sağlıklı günler dilerim...

Doktor bey,

Öncelikle ilginiz için çok tşk ederim.Ben yine aynı sorundan muzdaribim.2 ay önce dr a gittim jinekolojik muyene yaptı ve adetten sonra yaklaşık 20. güne filan gelen bir zamanda kan tahlili verdim.Yumurtlama gayet kaliteli test sonuçları güzel dedi ama tabii tam olarak hangi değerlere baktı bilmiyorum.Son 2 aydır nerdeyse 2 gün süren ve ped bile kullanma ihtiyacı hissetmediğim kadar az kananam oluyor ve çok canımı sıkıyor bu durum.Aklıma hep menopoz geliyor zamanla hiç mi olmayacağım çünkü giderek azalıyor kanamam.Spiral ya da başka ne önerirsiniz dr lar herhangi bir sorun yok dese de bana hiç normal gelmiyor nerdeyse yok denecek kadar az kanama olması.Cvbınız için şimdiden tşkler..

Doktor bey,

Öncelikle ilginiz için çok tşk ederim.Ben yine aynı sorundan muzdaribim.2 ay önce dr a gittim jinekolojik muyene yaptı ve adetten sonra yaklaşık 20. güne filan gelen bir zamanda kan tahlili verdim.Yumurtlama gayet kaliteli test sonuçları güzel dedi ama tabii tam olarak hangi değerlere baktı bilmiyorum.Son 2 aydır nerdeyse 2 gün süren ve ped bile kullanma ihtiyacı hissetmediğim kadar az kananam oluyor ve çok canımı sıkıyor bu durum.Aklıma hep menopoz geliyor zamanla hiç mi olmayacağım çünkü giderek azalıyor kanamam.Spiral ya da başka ne önerirsiniz dr lar herhangi bir sorun yok dese de bana hiç normal gelmiyor nerdeyse yok denecek kadar az kanama olması.Cvbınız için şimdiden tşkler..

Adet gördüğünüz sürece menopozda değilsiniz demektir. Adet görmek faydalı birşey olsaydı erkekler de adet görürdü sempatiksalakcinni. Adetle ilgili yanılgı biraz da yetiştilrme ve bilgilendirilme hatalarından kaynaklanıyor. Spiral taktırmanız ruhsal ve bedensel olarak size fayda sağlamaz...

İYİ GÜNLER
Bir buçuk ay önce düşük yaptım ve kalan parçaları kürtaj ile tmizlediler. kürtajdan sonra yoğun olmayan ve 10 gün süren kanamam oldu. eylülün 25 inde regl oldum ve 16 gündür yoğun olarak devam ediyor. bu durumö normalmı, değilmi? şimdiden teşekürler

meraba ben 3 aylık igne vurdurdum geçen ayın başında ve adet olmadım 2gündür kahverengi şeklinde az bi akıntım olup geçiyor neden oluyor acaba igneyi tam gününde vurdurmamıştim 4gün sonra vurdurmuştum hasta olmamama rağmen şimdi bu lekelenme bende şüpe oluşturdu çünkü çok az az olup bitiyor cevabınızı bekliyorum....

merhaba doktor bey 3 senelik evliyiz.3 aydır bebek sabibi olmak istiyoruz.kontrol için hastaneye gittim.hormonlarıma bakıldı alttan ultrason çekildi doktorum bi sorunum olmadıgını söyledi.bende adet düzensizliği var 15 gün sonra falan sarkabiliyor adetim.doktora gittiğimde de 1 hafta geçmişti.testte beta hcg <0.1 yazıyodu.adet düzensizliğim için doktorum bana progeston verdi ve adetimin 15.günü içmeye başlamamı söyledi.ama 3 hafta geçti neredeyse ben hala adet olmadım.dün başka bir yerde yine kan testi yaptırdım.bunda da <2 yazıyordu.bu <0.1 veya <2 neye göre değişiyor?birde adetimin sökülmesi için doktor dün bana farlutal verdi.acaba başlasam mı içmeye?sanki ben hala ümitliyim.ne bileyim adetimin kendiliğinden gelmesini mi beklesem yoksa.ama olsaydıda kanda cıkardı dimi?kafam cok karışık.teşekkürler şimdiden...

İYİ GÜNLER
Bir buçuk ay önce düşük yaptım ve kalan parçaları kürtaj ile tmizlediler. kürtajdan sonra yoğun olmayan ve 10 gün süren kanamam oldu. eylülün 25 inde regl oldum ve 16 gündür yoğun olarak devam ediyor. bu durumö normalmı, değilmi? şimdiden teşekürler

Normal değil, muayene olmanız gerekiyor. Geçmiş olsun...

meraba ben 3 aylık igne vurdurdum geçen ayın başında ve adet olmadım 2gündür kahverengi şeklinde az bi akıntım olup geçiyor neden oluyor acaba igneyi tam gününde vurdurmamıştim 4gün sonra vurdurmuştum hasta olmamama rağmen şimdi bu lekelenme bende şüpe oluşturdu çünkü çok az az olup bitiyor cevabınızı bekliyorum....

Endişelenmenizi gerektirecek bir durum yok. Adet görmeyebilirsiniz, lekelenme tarzında adetleriniz devam edebilir...

merhaba doktor bey 3 senelik evliyiz.3 aydır bebek sabibi olmak istiyoruz.kontrol için hastaneye gittim.hormonlarıma bakıldı alttan ultrason çekildi doktorum bi sorunum olmadıgını söyledi.bende adet düzensizliği var 15 gün sonra falan sarkabiliyor adetim.doktora gittiğimde de 1 hafta geçmişti.testte beta hcg <0.1 yazıyodu.adet düzensizliğim için doktorum bana progeston verdi ve adetimin 15.günü içmeye başlamamı söyledi.ama 3 hafta geçti neredeyse ben hala adet olmadım.dün başka bir yerde yine kan testi yaptırdım.bunda da <2 yazıyordu.bu <0.1 veya <2 neye göre değişiyor?birde adetimin sökülmesi için doktor dün bana farlutal verdi.acaba başlasam mı içmeye?sanki ben hala ümitliyim.ne bileyim adetimin kendiliğinden gelmesini mi beklesem yoksa.ama olsaydıda kanda cıkardı dimi?kafam cok karışık.teşekkürler şimdiden...

Gebe değilsiniz. Yumurtlama gününüz belli olmadığı için doktor kontrolünde gebe kalmayı denemeniz daha uygun olacaktır...

meraba doktor bey ben 3aylık iğne yaptırmıştım regl olmuyordum 6gün önce birşeyden korktum ve bir kaç saat sonra kahverengi akıntı geldi ve bu 7.ci gün olmasına ragmen hala geçmedi hastada olmuyorum sadeca kahverengi çok az akıntı oluyor ve aradada kırmızı oluyor ve şuan regl olsam bile günüm degil düzenli olurdum genelde igneden sonra olmadım yardımcı olun lütfen neden bu lekelenmeler....... şimdiden teşekkür ederim

Birşey daha soracam vurdugum ignenin etkiside geçiyor olabilir mi? Çocuk düşünüyoruz çünkü...

meraba doktor bey,ben 6 aylık evliyim ve korunmuyoruz adetlerim her ay düzensiz en son 40 gün sonra çok az adet oldum üstüne görme olabilir diye test yaptım silik 2.çizgi çıktı kan testi yaptım 0,06 hcg çıktı gebelik yok dendi kimyasal gebelik geçirmiş olabilir miyim?eğer geçirdiysem bu hamile kalmama engel olabilir mi?teşekkür ederim.

meraba doktor bey,ben 6 aylık evliyim ve korunmuyoruz adetlerim her ay düzensiz en son 40 gün sonra çok az adet oldum üstüne görme olabilir diye test yaptım silik 2.çizgi çıktı kan testi yaptım 0,06 hcg çıktı gebelik yok dendi kimyasal gebelik geçirmiş olabilir miyim?eğer geçirdiysem bu hamile kalmama engel olabilir mi?teşekkür ederim.

Gebe değilsiniz. Biyokimyasal da değil. Adet düzensizliğiniz olduğu için Doktor kontrolünde gebe kalmanız daha başarılı sonuç verecektir.

Dr bey merhaba,

Öncelikle vakit ayırıp burda bizleri bilgilendirdiğiniz için çok tşk ederim,hakkınızı helal edin lütfen.
Daha önce de benzer sorularla belki vaktinizi aldım ama menopozla ilgili yazı gördüğüm zaman okumadan edemiyorum.Ve okuduğum hemen hemen bütün yazılarda adet kanamasının ya da gününün azalmasının menopoz belirtisi olduğu yazıyor ben de 5 gün yoğun olan adetim 3 hatta 2.5 güne düştüğü ve kanama azaldığı için inanılmaz korkuyorum.Bu durum menopoz dışında neyle açıklanabilir.Bütün tetkikleri yaptırdım herşey normal çıktı ama dr lar bu durumu açıklamıyorlar.Şu an 2. bebeğime hamileyim ve sonrası beni çok korkutuyor.Bu durumun başka bir sebebi var mı ?Yarsanız çok minnettar olacağım.Başarılar..

Back
X