regl hakkında :(

Ayy yine bizi aydınlattın yengeç, ben bu dediğini hiç bilmiyordum 🤣
images (2).jpeg

Bak böyle çeşit çeşit ,desen desenler (hatta iliskiye bile girebildigin Ziggy cup da Türkiye'de satışta artık) . Benim modelimin ismi bizim ülkede en popüleri, diva cup.
Açıkçası takmak da zor çıkarmak da. Ama ben iki yıldır kullandığım halde hala lensimi on dakika uğraşıp 3 ayrı ayna gezmeden takamayan bir insanım. Yani cidden yeteneksizim boyle konularda. Eminim daha kolay halledenler de vardır,alıştıkça..
Yine de tavsiye ederim, büyuk rahatlık.
Takıyorsun, bitti gitti. Daha ne varlığını hissediyorsun, ne klozette , tuvalet kağıdında kırmızı renk görüyorsun, aktı derdi yok,koktu derdi yok. En önemlisi dünyayı petrol atigiyla kitletmiyorsun.
Herkese tavsiye ederim. Alın, elbet zamanla alışırsiniz:))

Eki Görüntüle 2863040
Bak böyle çeşit çeşit ,desen desenler (hatta iliskiye bile girebildigin Ziggy cup da Türkiye'de satışta artık) . Benim modelimin ismi bizim ülkede en popüleri, diva cup.
Açıkçası takmak da zor çıkarmak da. Ama ben iki yıldır kullandığım halde hala lensimi on dakika uğraşıp 3 ayrı ayna gezmeden takamayan bir insanım. Yani cidden yeteneksizim boyle konularda. Eminim daha kolay halledenler de vardır,alıştıkça..
Takıyorsun, bitti gitti. Daha ne varlığını hissediyorsun, ne klozette , tuvalet kağıdında kırmızı renk görüyorsun, aktı derdi yok,koktu derdi yok. En önemlisi dünyayı petrol atigiyla kitletmiyorsun.
Çok mantıklı bişey ama vajinismus geçmişi olan ben bi an tırstım 😀

Eki Görüntüle 2863040
ay ben bunların hic birini takamamki:( o kadar beceriksizim:( tampon daha kolaymıs gibi geldi belki ona yönelebilirimm

Söktürücü ilacı bittikten sonra oluyorsunuz geciktirici ile aynı mantık yani. Geciktirici kullanmak daha mantıklı. Onun dışında melisa çayı maydonuz veya soğan suyu
tesekkur ederimm bitki caylarını denicem olmazsa tampon son care artık gereksiz yere ilac kullanmasam daha iyi sanırım

Bitkisel çaylar işe yarayabilir ama riskli. İşe yaramama durumu var sonuçta. En garantisi adet geciktirici. Onu seçenek olarak elerseniz geriye tampon kalıyor. Adet dönemim kaç kere tatilime denk geldi. (Düzensiz olduğu için pek ayarlama şansım olmadı.) Tamponla çok rahat ettim. Tatillerde, denizde hiç sıkıntı yaşamadım.
bitki çaylarını denicem hatta her gün farklı farklı içerim:D olmazsa care tampon artık:)

Denize filan giremeyeceksiniz diye mi erken olsun istiyorsunuz ? Hani geciktirmeyi duydum da erkene çekmeyi duymadım.
Ama hiç hormonlarınız ile oynamayın en mini boy tampon alın. Sık sık değiştirin, mis gibi tatilinizi yapın 😉
Bulanın da ruhuna bol bol rahmet okuyun 😌
normal regl düzenimden 2-3 gün erken olsam zaten 4 gün sürüyor, tam tatile gittigimde son günüm olur rahat ederim dye düşünmüştüm ama burda yazılanlardan sonra ilac almak mantıklı gelmedi, tamponu da hic kullanmadım önceden ama artık denemek zorundayım:)

adet geciktirici kullanmak istemiyorum cunku zaten reglime cok yakın bi tarih yani iki gün erken olsa beni kurtaracak zaten, adet geciktiriciler sonradan düzensizlige sebep olabiliylmus gozum korktu
Erken gelmesini sağlamak için de sanırım aynı ilaç kullanılıyor ama bunu adet döngüsünün başlarında almaya başlamak gerekiyor ve doktora danışmadan da kullanmayın derim. Size önerim kafaya takmayın çünkü bu ilaçlar gerçekten de yüksek miktarda hormon içeriyor, sonradan adet düzensizliğine ve ağrılı adete neden olabiliyor. Sırf tatilde rahat etmek için değer mi? Zaten 20sinde adet olsanız 22sinde adetiniz hafiflemiş olur, sonlara doğru (havuza değil ama) yine denize girebilirsiniz isterseniz.

Kekik çayını denemelisiniz öyleyse. Çünkü rahimin kasılmasını sağlayarak adetinizi öne çekebilir. Hatta bazı ebeler hamileliklerde 39. haftadan sonra içmeyi öneriyor doğumu başlatmak adına. Bende içmiştim 40. hafta dolunca çünkü doğmaya niyeti yoktu kızımın😒 5.gün sürekli içtim ve gerçekten rahimin kasıldığını hemen hissediyorsunuz sancınız oluyor ve sonunda 5. günde doğurmuştum artık. Yani mantık aynı regl içinde deneyebilirsiniz bir hafta öncesinden.

Benm regl dönemim tatile geldiği zamanlarda geciktici kullanıyordum bi sorun olmadı. Genelde olmam gerekenden bi kaç gün erken oluyorum ben

adet gecıktırıcı şişim şişim şişiriyor sonra kı ay da dengesı sasabılıyor

c vıtamını rahım duvarında cok etkılı sabahları lımonlu su ıcın c vıtamını takvıyesı alın odem atan yıyecekler yıyın kabak gıbı mesela
adacayı-rezene-kekık zahter cayları da odem sokturur
4 gun oncesınden baslamak gerek ve squat tarzı comelmelı egzersızler

tarcın gıbı seylerden uzak durun tarcın gecıktırır hatta regl olduysanız da hemen keser :) eger regl one alamıyorsanız cabuk kesılmesı ıcın tarcın tuketebılırsınız 1 bardak suya 1 tatlı kasıgı toz tarcın koyup ıcın o zamanda

normal regl düzenimden 2-3 gün erken olsam zaten 4 gün sürüyor, tam tatile gittigimde son günüm olur rahat ederim dye düşünmüştüm ama burda yazılanlardan sonra ilac almak mantıklı gelmedi, tamponu da hic kullanmadım önceden ama artık denemek zorundayım:)

Son yıllarda nerede ise her tatilde regl oldum

Gençler ilişkiye engel olmasın vs diye de geciktirmeyi tercih ediyor ben de o ilaçtan kullanmıştım bir yan etkisi olmadı

Son yıllarda da tampon kullanıyorum size tavsiyem adaptörlü olanı alın

Öbürünü el ile yerleştirmek daha zor adaptörlü olan daha pratik yenGEnC yenGEnC bana kızacak plastik atık diye ama daha pratik 😂

Sık değiştir hatta son günlerde regl olduğunu unutup tamponu unutma içerde yeter

herkese selam,
umarım konuyu dogru yere açıyorumdur. bu ayın 20si regl tarihim.ama 22sinde tatil rezervasyonum var değiştiremiyorum ailecek gidecegimz icin:KK43: reglm her ay düzenlidir ama bu ay daha erken olma şansım var mı diye merak ettim, yani 20sinde değil de 17sinde olsam beni kurtaracak, bunun için de doktora gitmek istemedim zaten doktor sırası cok zor alınıyo, eczaneye danışsam bilgi verirler mi emin olamadıgım için size sormak istedim.
internetten araştırdıgımda adet söktürücü ilaclar varmıs recetesiz alınabilen, bunları kullanan var mı acaba?
Bir tane kuru soğanın kabuklarını soyun kaynatın ılıyınca suyunu için. Harika bir adet söktürücü..

Back
X