Regl meselesi fikir verin lütfen.

naz_evren

Guru
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2011
322
114
303
Bursa
Kızlar merhaba,
Aralık ayında 2 Aralık ve 18 aralıkta garip bir şekilde 2 kere regl oldum. Normalde 28-29 günde regl olurum düzenli bir döngüm var.
Bu ay 24 ocakta regl olamadığım için doktora gittim. Adetim 6 gün gecikmişti yani. Beta 1.20 çıktı. Endişelenmemi gerektirecek bir durum yoktur değil mi? İlk sorum bu.
Tarlusal verdi doktor haplar bugün bitti. Son regl tarihinden itibaren 43 gün geçti hala regl olamıyorum. Kafayı yemek üzereyim düşünmekten.

Kızlar merhaba,
Aralık ayında 2 Aralık ve 18 aralıkta garip bir şekilde 2 kere regl oldum. Normalde 28-29 günde regl olurum düzenli bir döngüm var.
Bu ay 24 ocakta regl olamadığım için doktora gittim. Adetim 6 gün gecikmişti yani. Beta 1.20 çıktı. Endişelenmemi gerektirecek bir durum yoktur değil mi? İlk sorum bu.
Tarlusal verdi doktor haplar bugün bitti. Son regl tarihinden itibaren 43 gün geçti hala regl olamıyorum. Kafayı yemek üzereyim düşünmekten.
Tarlusal kullandıysanız 10 gün içinde regl olursunuz. Beta 1.20 çıkmış negatif yani gebelik yok

Hamilelik mi bekliyorsunuz tam anlayamadım sizi?
11 aralıkta şüpheli ilişki demiyim aslında yakınlaşmam olmuştu. Ama öyle bir şey olsa 24 ocakta verilen kan testinde çıkardı değil mi? Kist var mı diye ultrasonla bile kontrol edildim. Düzenli bir döngüm varken bir ayda 2 kere regl olup bu ay bu kadar gecikmesi allar bullak etti beni.
Çok stresliyim sürekli düşündüğüm konu bu.

Çıkardı elbette. Belki de hormonal değişiklikten ötürü böyle olmuştur. Tam bilemeyeceğim. En kesin sonuç için tekrar test yaptırabilirsiniz.

Hormonlarıma da bakıldı hiç sorun yok dendi hiç kistim de yok. Neden böyle oldu diye düşünmekten yiyorum kendimi. :KK43:
Aynı durumu bende yaşadım. Doktor stresten ve mevsim değişikliğinden olabileceğini söyledi, endişelenmeyin. Siz stres yaptıkça daha da gecikir adetiniz.

16 gün arayla 2 kez adet görmeniz imkansız, yani olur da o başka birşeyden dolayıdır. Tıbben adet görme, önce östrojenin sonra da progesteronun pik yapıp düştüğü döngülere deniyor. Sizinki belli ki adet dışı bir kanama olmuş. Bazen vücutta aşırı östrojen olduğunda kalınlaşan rahim duvarı yeterince beslenemediğinden rahim dokusu dışarı atılabilir. Buna adet dışı kanama denir. Eğer hormonlarınız yolunda ise kist yoksa ise başka herhangi olumsuz bir durum görülmemiş ise, her kadın bunu çeşitli sebeplerden nadiren yaşar

16 gün arayla 2 kez adet görmeniz imkansız, yani olur da o başka birşeyden dolayıdır. Tıbben adet görme, önce östrojenin sonra da progesteronun pik yapıp düştüğü döngülere deniyor. Sizinki belli ki adet dışı bir kanama olmuş. Bazen vücutta aşırı östrojen olduğunda kalınlaşan rahim duvarı yeterince beslenemediğinden rahim dokusu dışarı atılabilir. Buna adet dışı kanama denir. Eğer hormonlarınız yolunda ise kist yoksa ise başka herhangi olumsuz bir durum görülmemiş ise, her kadın bunu çeşitli sebeplerden nadiren yaşar
16 gün arayla olduğum 2 regl de aynı yoğunlukta 5-6 gün süren gayet açık kırmızı olan kanamalardı. Kusura bakmayın detay veriyorum. Ben doktora bunu da anlattım herhangi bir yorumu olmadı. Siz imkansız diyince korktum biraz şu an. :(

Kızlar merhaba,
Çok nadir de olsa bazen stres gibi sebeplerden o ay hiç adet olmayabilirsiniz. Ertesi ay adet olursunuz. Ben sınav stresinden iki defa yaşadım bunu. Birdahaki ayı bekleyin bence. Yine adet olmazsanız doktorunuzdan amh değerinizi belirlemesini isteyin derim.

Çok nadir de olsa bazen stres gibi sebeplerden o ay hiç adet olmayabilirsiniz. Ertesi ay adet olursunuz. Ben sınav stresinden iki defa yaşadım bunu. Birdahaki ayı bekleyin bence. Yine adet olmazsanız doktorunuzdan amh değerinizi belirlemesini isteyin derim.
Geçen ay 2 kere adet olunca sanırım bu ay adet olmayacağım atladım bu ayı diye düşünüyorum işte bende. Teşekkür ederim yorumunuz için.

16 gün arayla olduğum 2 regl de aynı yoğunlukta 5-6 gün süren gayet açık kırmızı olan kanamalardı. Kusura bakmayın detay veriyorum. Ben doktora bunu da anlattım herhangi bir yorumu olmadı. Siz imkansız diyince korktum biraz şu an. :KK43:

İmkansız dediğim şey, o adet değildir yani adet dışı kanamadır bişey olmaz anlamında idi :) zaten doktora da gidip görünmüşsünüz

Benim de oldu bi kaç kere böyke bazı aylar 2 kere regl oldum. 2. Regl tarihini gerçek regl olarak almalısın bu durumda. Gecikmen de olmuyor yani

Benim de oldu bi kaç kere böyke bazı aylar 2 kere regl oldum. 2. Regl tarihini gerçek regl olarak almalısın bu durumda. Gecikmen de olmuyor yani
2. Regl tarihimde 18 aralıktı ama :( 1 Şubat oldu hala yok. O kadar stresliyim ki. Adet gecikmesinden 1 gün sonra bile beta yükselir değil mi? Gecikmeden 1 hafta sonra 1.20 idi hcg

2. Regl tarihimde 18 aralıktı ama :KK43: 1 Şubat oldu hala yok. O kadar stresliyim ki. Adet gecikmesinden 1 gün sonra bile beta yükselir değil mi? Gecikmeden 1 hafta sonra 1.20 idi hcg
Gecikmeden önce bile yükselir gebelik varsa. 5 ten düşük değer gebelik yok demek zaten. Hamile değilsiniz ama bi doktora tekrar görünün başka bi problem olabilir stresten de olabilir.

Gecikmeden önce bile yükselir gebelik varsa. 5 ten düşük değer gebelik yok demek zaten. Hamile değilsiniz ama bi doktora tekrar görünün başka bi problem olabilir stresten de olabilir.
Öyle bi şey ki stresten mideme yumruk yemişim gibi bi hisle dolaşıyorum hiçbir şeye odaklanamıyorum. :( teşekkür ederim cevabınız için

Back
X