regl nasil kesebilirim veya nasil geciktire bilirim

Ilk oldugumda zorunlu soyledim aslinda ilk ona soylemedim de taki bi sabah yataga gecene kadar sonra ilk defa olmus ki o zaman soydm..hla peceteyle idare ediyorum nasil kullanilcana dayr fikrim bile yok
Market,bakkal artık ne varsa çevrende bir paket ped al zaten pedlerin dış kısımlarında yazar nasıl kullanılacagı ha utanırım alamam diyorsan hiç çekinme benim şuan sık sık alışveriş yaptıgım marketin kasiyerleri erkek kasadan geçirirken hiç utanmıyorum çünkü normal bir durum annen hiç sormuyor mu sana kızım pede ihtiyacın var mı yok mu yada adet dönemin nasıl diye.
Benim annem sorar kızım adetlerin nasıl,düzenlimi diye eger düzenli degilse doktora gidelim der hatta pedler kalmamış gidip alalım der.Benim adet günlerimi annem benden daha iyi bilir bazen hangi tarihte hastalandıgı unuturum hemen annem devreye girer daha 10 gün var diye.

Son düzenleme:

Hic sormuyo :/ benim ailemle aram pek duzgun degil

Normalde cok asebiyim sirf anlasilmisin diye elimden geldigonce o donem sakin olmaya calisiyorum , cok agrim olmuyo olursada belim cok agriyo onuda aprana ford la geciriyorum .. tesekkur ederim

Yorumunuz ve aciklamaniz icin cok ozur dilerim ama ben cok cekiniyorum ben kullandim diyelim birde bunun çöpü var..

Sorun sende değil ki sorun adet olduğunu bildiği halde ped kullanmasını sana öğretmeyen annende.
Ailenle aran iyi değilse adet olmuş arkadaşlarından yardım alabilirsin bu konu da ped kullanmak çok kolay internetten bile öğrenirsin.
Ped almaya da arkadaşınla gidebilirsin yada kasiyerleri bayan olanları tercih edersin.
Hiç utanılacak bir şey değil bu. Aksine senin sağlıklı bir birey olduğunu gösterir.
Aman oynama hormonlarınla Allah korusun mikrop kapar düzenin bozulur falan.
Birde peçeteyle kıyafetlerine geçme riski de çok fazla. Yolculuk için mutlaka ped kullan.

Tesekkur ederim .. cevrem veya arkadasim yok diye bilirim okukda sorunlar yasadim cevremde de yok biraz sıkı ailem.. kendim hallede biliriim ama kullanmaya cok cekiniyorum yani kullandigimi fark etmelerini istemiyorum

Geciktici hap kullanmamanı öneririm. Zaten yeni adet olmuşsun ve düzenin henüz oturmamıştır. Çekinecek birşey yok, gayet saglıklı bir durum,19 yaşına gelipte adet olmasan ve bundan çekinsen korksan, o zaman normal olurdu :)

Tesekkur ederim .. cevrem veya arkadasim yok diye bilirim okukda sorunlar yasadim cevremde de yok biraz sıkı ailem.. kendim hallede biliriim ama kullanmaya cok cekiniyorum yani kullandigimi fark etmelerini istemiyorum

Orkid kullanmaktan çekinmene gerek yok ki belli bile olmaz yada belli olsun ne olacak asıl peçete kullanırken çekinmen gerek adı üstünde peçete her an iç çamaşırına ve giyinmiş oldugun pantolon ve elbisene kanaman çıkar,ayrıca annen yada ablan adet olmuyor mu git onların kullandıgı pedden al ama sakın peçete kullanma zaten peçete olayını hiç anlamadım ya nasıl dayanıyor peçete

Benim anlamadığım konu annen ilk defa olduğun zamanı biliyorsa her ay olduğunuda biliyordur. Ve seninle neden ilgilenmiyor. Ben hatırlıyorumda ilk olduğum zamanlar pedimi kendim alamazdım anneme aldırtıtrdım. Annenin düşünmesi lazım böyle şeyleri. Bu kadın düşünmüyormu kızım utanıyormu sıkılıyormu diye. Garip..

Ben peçeteye takıldım, peçeteyle nasıl idare edilir?

Düşünemiyorum, an gelir iki dakika idare etmez ya hu.

Canım annene yakın olmsan bile böyle bir durumu annene söylediğin an annen sana her konuda yardımcı olacaktır ve bunda kesinlıkle utanılacak bırsey yok bu olması gerekn doğal bi olay. Ve peceteyide bu ay kullanmayı kes ped kullan mikrop kaparsın. Ve sen daha yenı regl olmussun hemn ılk zamnlrdan gecıktırme feln sakın yapma yumurtalıklarının sağlıklı olması ıcın kanın vucudundan atılması gerekıyor. Yanı hayatın boyuncada çok önemlı bır durum olmadıgı sürece gecıktırmk için hiç bir sey kullanma.

bir tatlı kaşığı tarçın ye
Merhaba Carrie,

bir defa "bir tatli kasigi Tarcin yemek" yetiyormu yoksa 3 gün önce baslayipta, gecikmesini istedigin kadar her günmü tekrarlaniyor?

Yardimci olursan coooook sevirim

sevgilerle

Madem çöpünden korkuyosun ve söylemek istemiyosun çöpe atacagına bi poşete koy dışarda biyerde çöpe atarsın ama peçete idare etmez rahat rahat takılmak varken kendine eziyet çektirme

İyi de annen "bi kere adet oldu, sonra bi daha olmadı" diye düşünüyorsa, niye bi daha olmadın demiyor mu, bi anormallik mi var sende doktora gidelim falan demiyo mu?
Anladığım kadarıyla komple bi tuhafsınız yani.
Annenlere söyle, ped olayını da o çözer zaten.
Nereye kadar saklayabilirsin ki, illa söylemek zorunda kalacaksın bir süre içinde.

çoktan söylemiştir zira konu 1 yıllık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…