- 28 Ocak 2009
- 34.577
- 58.351
- 1.123
- Konu Sahibi muserliebrar
-
Market,bakkal artık ne varsa çevrende bir paket ped al zaten pedlerin dış kısımlarında yazar nasıl kullanılacagı ha utanırım alamam diyorsan hiç çekinme benim şuan sık sık alışveriş yaptıgım marketin kasiyerleri erkek kasadan geçirirken hiç utanmıyorum çünkü normal bir durum annen hiç sormuyor mu sana kızım pede ihtiyacın var mı yok mu yada adet dönemin nasıl diye.Ilk oldugumda zorunlu soyledim aslinda ilk ona soylemedim de taki bi sabah yataga gecene kadar sonra ilk defa olmus ki o zaman soydm..hla peceteyle idare ediyorum nasil kullanilcana dayr fikrim bile yok
Market,bakkal artık ne varsa çevrende bir paket ped al zaten pedlerin dış kısımlarında yazar nasıl kullanılacagı ha utanırım alamam diyorsan hiç çekinme benim şuan sık sık alışveriş yaptıgım marketin kasiyerleri erkek kasadan geçirirken hiç utanmıyorum çünkü normal bir durum annen hiç sormuyor mu sana kızım pede ihtiyacın var mı yok mu yada adet dönemin nasıl diye.
Benim annem sorar kızım adetlerin nasıl,düzenlimi diye eger düzenli degilse doktora gidelim der hatta pedler kalmamış gidip alalım der.Benim adet günlerimi annem benden daha iyi bilir bazen hangi tarihte hastalandıgı unuturum hemen annem devreye girer daha 10 gün var diye.
annen tahmin ediyodur ki hangi dönemde adet oolduğunu..belli olur yani o sinirinden ,davranışlarından..
her adet döneminde herkese söylemene gerek yok zaten ama bunu saklamana da gerek yok..
ped kullanırsan Ankara'da rahat rahat gezebilirsin hem..marketten ped al ve kullanmaya başla..3 en fazla 4 saatte bir duruma göre değiştirirsin..
peçeteyle ömür mü geçer kuzum ya , eziyet etme kendine..
Ayrıca takdir ettim seni , nasıl söylemeden durabiliyosun annene..ben adet dönemimde o kadar çok mızmızlanırım ki anneme..
herkesin burnundan getiririm,zaten btün haftam yatmakla geçer
Canım internette aradım net bir açıklama ve resim bulamadım ama affınıza sığınarak yazıyorum. Bir markete git ve kanamanın durumuna göre uzun, kısa, kanatlı, kanatsız, kalın, ince vs hangisi hoşuna giderse al bitane ped. Kimse garipsemez gayet normal hijyenik bir ürün.
Adet için olan pedleri reklamlarda görmüşsündür ama bunun gibiler mesela.:
http://img.alibaba.com/photo/737718828/Sterile_woman_sanitary_pad.jpg
Onlar poşetin içinde ayrı ayrı poşetlerde oluyor. Onu aç resimdeki gibi yayarak, altında uzun bant olur onu çek ve yapışkan yerini külodunda tam ortaya getir kanın geldiği yere pedin ortası gelecek şekilde. Zaten oraya denk gelen bölge külotta ayrı dikişli olur pedin de ona göre olur. Kanatlıysa kanatların yapışkanlarını da çek ve alta katlayarak yapıştır. İşte bu kadar basit peçeteyle uğraştığına değmez, hem peçete parçalanır da. Farkındayım saçma bi yorum oldu ama sana ped kullanımını anlatmaya çalıştım umarım yardımcı olmuşumdur. Şakaya gelmez bu iş canım, hemen ped al kendine adetini geciktirme :)
Sorun sende değil ki sorun adet olduğunu bildiği halde ped kullanmasını sana öğretmeyen annende.
Ailenle aran iyi değilse adet olmuş arkadaşlarından yardım alabilirsin bu konu da ped kullanmak çok kolay internetten bile öğrenirsin.
Ped almaya da arkadaşınla gidebilirsin yada kasiyerleri bayan olanları tercih edersin.
Hiç utanılacak bir şey değil bu. Aksine senin sağlıklı bir birey olduğunu gösterir.
Aman oynama hormonlarınla Allah korusun mikrop kapar düzenin bozulur falan.
Birde peçeteyle kıyafetlerine geçme riski de çok fazla. Yolculuk için mutlaka ped kullan.
Tesekkur ederim .. cevrem veya arkadasim yok diye bilirim okukda sorunlar yasadim cevremde de yok biraz sıkı ailem.. kendim hallede biliriim ama kullanmaya cok cekiniyorum yani kullandigimi fark etmelerini istemiyorum
Merhaba Carrie,bir tatlı kaşığı tarçın ye
çoktan söylemiştir zira konu 1 yıllıkİyi de annen "bi kere adet oldu, sonra bi daha olmadı" diye düşünüyorsa, niye bi daha olmadın demiyor mu, bi anormallik mi var sende doktora gidelim falan demiyo mu?
Anladığım kadarıyla komple bi tuhafsınız yani.
Annenlere söyle, ped olayını da o çözer zaten.
Nereye kadar saklayabilirsin ki, illa söylemek zorunda kalacaksın bir süre içinde.
Ahah, yazdıktan sonra fark ettim ben de evet.çoktan söylemiştir zira konu 1 yıllık
Bakmadan atladım ben valla..Konu hort millet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?