Regl

karlarduser

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2016
177
277
103
Selam arkadaşlar.

23 aylık kızımda lohusalığım bittikten bir hafta sonra adet kanaması gördüm doğduğundan itibaren emmedi.

Şuan ise 6 ayı dolmuş bir kızım daha var. O da malesef emmedi. Benim sorunum hala regl olmamış olmam. Emzirince süt koruyor derler ama ben emzirmediğim için kafama takılıyor. Yarın doktora gideceğim ama size de sormak istedim. Böyle bir durum yaşayan ya da bilgisi olan var mıdır? Neden olabilir bu.

Dogumdan sonra vucudun kendine gelme suresidir o. Elbette kontrole gitmenizde fayda var

Süt vücuttan içeri girse de böyle bi yanılgı olsa anlarım ama vücuttan dışarı çıkan bi şey nasıl koruma sağlar ; bu ne saçma bir iddiadır. Hiç-bir zaman anlamayacağım.
Al benden de o kadar.
Bir nevi doğum kontrol yöntemi olarak görüyorlar emzirmeye ama asla böyle bir olay yok. Çok saçma.

Tabi evet benim çevremde de mevcut bu. Süt koruyor derken emzirenler daha geç regl oluyor ya o anlamda demek istedim.
Bakın o doğru.
Prolaktin yani süt hormonu emzirdiğiniz için yüksek oluyor, bu yüzden regl olmayı engelliyor. Ama herhangi bir koruyuculuğu yok bunun hatta buna güvenip hamile kalan çok insan var. 1 yıla kadar regl olmamanız normal zaten. Vücut anca kendini toparlıyor.

Hamile olma gibi bir şüphem yok, ilk doğumumda hemen regl olduğum için şimdi de emzirmediğim halde hâlâ olmadığım için kafama takıldı. Bakalım doktor yarın ne diyecek.

Teşekkürler

Süt vücuttan içeri girse de böyle bi yanılgı olsa anlarım ama vücuttan dışarı çıkan bi şey nasıl koruma sağlar ; bu ne saçma bir iddiadır. Hiç-bir zaman anlamayacağım.
Süt salgılanması için prolaktin denen bir hormona ihtiyaç var. Prolaktinin diğer bir görevi de annelik hormonu salgilamaktir. Hamilelikte çok fazla salgılanır ve hamileyken hamile kalmamızı engeller.
Doğumdan sonra da ilk 6 ay yoğun bir şekilde salgılanır. O zaman da hamile kalmamızı engeller. Tabi bütün kadınlar da aynı olacak diye bir şey yok. Güvenmemek lazım.

Bir de gebe kalamayan bazı kadınlarda da sebep prolaktinin çok yüksek seviyelerde olmasi olabiliyor. Ilacla dusuruldukten sonra gebe kalabiliyorlar.

Süt koruyor diye bir şey yok maalesef. Yani sutle ilgili degil bu sizin rahminizle ilgili. Herkeste farkli farkli sureler sonra regl kanamasi oluyor.

Süt salgılanması için prolaktin denen bir hormona ihtiyaç var. Prolaktinin diğer bir görevi de annelik hormonu salgilamaktir. Hamilelikte çok fazla salgılanır ve hamileyken hamile kalmamızı engeller.
Doğumdan sonra da ilk 6 ay yoğun bir şekilde salgılanır. O zaman da hamile kalmamızı engeller. Tabi bütün kadınlar da aynı olacak diye bir şey yok. Güvenmemek lazım.

Bir de gebe kalamayan bazı kadınlarda da sebep prolaktinin çok yüksek seviyelerde olmasi olabiliyor. Ilacla dusuruldukten sonra gebe kalabiliyorlar.
Yani şu durumda koruduğunu iddia ettiğimiz şey süt değil, bir hormon oluyor.

Hormonun birçok etkisinden biri de süt oluyor.

Haliyle süt koruyor diyemiyoruz. Çünkü süt hormonun sebebi değil;sonucu.

Yine de paylaştığınız için çok teşekkür ederim

Yani şu durumda koruduğunu iddia ettiğimiz şey süt değil, bir hormon oluyor.

Hormonun birçok etkisinden biri de süt oluyor.

Haliyle süt koruyor diyemiyoruz. Çünkü süt hormonun sebebi değil;sonucu.

Yine de paylaştığınız için çok teşekkür ederim
Halk arasında bu şekilde söyleniyor. Bir sakıncası da yok. Süt salgılanıyorsa hormon devrede demek ki mantığı bu. Bundan 30 40 sene evvel insanlar nereden bilsin prolaktini? Şimdi şimdi öğreniliyor bazı şeyler.

Yüksek Prolaktin rağmen hamile kalan insanlarda var. En iyisi sabit ve bilinen doğum kontrol yöntemlerini kullanmak.

Yüksek Prolaktin rağmen hamile kalan insanlarda var. En iyisi sabit ve bilinen doğum kontrol yöntemlerini kullanmak.
O dediginiz çok düşük bir ihtimal. Ben de bunun korunma yöntemi olmadığını söyledim zaten. Ama eskiden korunma yöntemi bilinmediği için bu şekilde söylerlermiş.

Mesela şu an emzirmeme rağmen benim prolaktin hormonum13 çıktı.
Gebe kalınabilecek bir değer.

O dediginiz çok düşük bir ihtimal. Ben de bunun korunma yöntemi olmadığını söyledim zaten. Ama eskiden korunma yöntemi bilinmediği için bu şekilde söylerlermiş.

Mesela şu an emzirmeme rağmen benim prolaktin hormonum13 çıktı.
Gebe kalınabilecek bir değer.
Çok düşük bir ihtimalin kime vuracağı bilinmez, haklısınız. Ben emzirmediğim halde Prolaktinim tavan yaptı mesela, hormonlara kesinlikle güven olmaz. Bebeği 3 aylıkken nasılsa süt korur diye korunmayıp hamile kalan çok yakın bir dostum var. Olacağı varsa her türlü oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sut korumaz ole birsey yok.
Bazen dogumlardan sonra regl gec gelebiliyo ben oglum dogduktan 5 ay sonra regl oldum.Hemde emzirdigim halde bi arkadasim 8 ay regl olmadim demisti normal birsey ama siz yinede bi doktora gorunun

Back
X