• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Regl

smuni

Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2023
141
286
23
31
kızlar selam,
ben Ocak ayından beri sadece 1 kere regl oldum o da 2 gün sürdü ve sadece kahverengi akıntı gibiydi. Ondan sonra hiç regl olmadım. 8 hafta geçti o kahverengi akıntıdan sonra ama hala tık yok. Hamile vs değilim yaşım da çok genç menopoz olamam. sizin başınıza benzer bir durum geldiği oldu mu? Yarın doktora gidicem ama anksiyetem tuttu çok garibime gitmeye başladı bu olay (arkadaşlar ocaktan beri bişey yapmadım değil, benim zaten jinekolojide smear testim vardı o sırada doktoruma da belirttim adetimin şu sıralar geciktiğini ama kendisi olur arada mevsimdendir demişti)

Son düzenleme:
menopozun yasla ilgisi bazen olmuyor.
teyzem 29 yasında girmis benim. insallah öyle degildir tabi. pcos olabilirsin, kist falan vardir belki.

Muayene olmadan, tahliller yapılmadan bilemezsin. Ama ocaktan beri regl olmuyorsan Dr a gitmek için bu kadar süre neden bekledin ?
Bu kadar süre regl olmasam infilak ederdim. Hem fizyolojik hem de psikolojik açıdan.:KK34:

Hamile olsan bu kadar zamanda belli olurdu. Ama menapoz değil diye rahatça diyemeyiz. Erken menapoz denen bi şey var. Belki de çok basit bi durum. Küçük bi müdahale yahut ilaçla tedavi olacak. Yarın ins içini rahatlatan cevaplar alırsın.

kızlar selam,
ben Ocak ayından beri sadece 1 kere regl oldum o da 2 gün sürdü ve sadece kahverengi akıntı gibiydi. Ondan sonra hiç regl olmadım. 8 hafta geçti o kahverengi akıntıdan sonra ama hala tık yok. Hamile vs değilim yaşım da çok genç menopoz olamam. sizin başınıza benzer bir durum geldiği oldu mu? Yarın doktora gidicem ama anksiyetem tuttu çok garibime gitmeye başladı bu olay
Menapoz erken yaşta da olabilir, kist de olabilir , hormon da pcos da. Ocaktan beri 4 ay geçmiş ablacım yani daha önce gitseydin keşke.
Neyin olduğunu doktor bakıp bulacak böyle bilemeyiz

kızlar selam,
ben Ocak ayından beri sadece 1 kere regl oldum o da 2 gün sürdü ve sadece kahverengi akıntı gibiydi. Ondan sonra hiç regl olmadım. 8 hafta geçti o kahverengi akıntıdan sonra ama hala tık yok. Hamile vs değilim yaşım da çok genç menopoz olamam. sizin başınıza benzer bir durum geldiği oldu mu? Yarın doktora gidicem ama anksiyetem tuttu çok garibime gitmeye başladı bu olay (arkadaşlar ocaktan beri bişey yapmadım değil, benim zaten jinekolojide smear testim vardı o sırada doktoruma da belirttim adetimin şu sıralar geciktiğini ama kendisi olur arada mevsimdendir demişti)
Benzer bir durum yasadim, sonucu enfeksiyondu.
Sizinkide böyle basit birseydir umarim.

kızlar selam,
Önecelikle merhaba, Ocak ayından bu yana regl olmamanız büyük ihtimale pcos olabilir. En kısa sürede bir kadın doğuma gitmeniz iyi olur. Geçmiş olsun :))

Geçmiş olsun.. benim ama hiçbir sorunum veya beni rahatsız eden bişeyim yok. Enfeksiyon olsa fark etmez miydim ki?
Bazı enfeksiyonlar belirti vermeyebiliyor. Benim de başıma gelmişti. Tabii başka sebepleri de olabilir, zaten yazmışlar pcos, kist vs. diye. Menapoz artık yaşa bakmıyor maalesef. İyi bir kadın doğum doktoruna gidip detaylı muayene olmanı tavsiye ederim. Gerekli tahliller yapılır, tedaviye başlanır. Neredeyse 5 aydır regl görmemek ciddi bir durum diye düşünüyorum.

Back
X