Reglin 3. gününde jinekolojik muayene

dreamsareforever

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2015
140
123
103
35
Herkese merhabalar,

Altı yıllık evliyim, bebek düşünüyorum. Bunun için ön kontrol amaçlı jinekoloğa gittim, muayene etti, smear testi yaptı, folik asit başlattı. Her şey normal, sorun yok dendi. Fakat bir de reglin üçüncü günü görmek, muayene etmek istedi. Böyle bir muayene olan var mı, çok gerekli mi, mutlaka yapılmalı mı sizce? Çok gönüllü değilim reglken muayene olmaya açıkçası. Fikir ve görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar.

3. gunu muayane derken kan verceksindir oyle alttan muayane olmuyo adetliyken.

Yumurtaliklarini daha iyi görüyor adetliyken beni hep 2 günü çağırır yumurtaliklarin daha belli oluyor kanalların bende adetli gidicem hem kan testi hem muane olucam

Kan tahlili ister kesin. Birde ultrasonla yumurtalıklarıni yumurta sayını görebilir. Takviye tedaviye başlasa bile her adetin 2. Günü çağırıp ultrasonla kontrol edecek zaten inşallah gerek kalmadan olur. Ama bence de git regl döneminde cooook kadın muayene oluyor ama ultrasonla falan bakıyor doktorlar vajinal olarak

Kist miyim tahmini folikul sayısı pcos olup olmadigi her sey o zaman tespit edilir canim.

Valla Ordan kan gelirken jinekolojik muayene olmak zor canım benim de yaptılar vajinal muayene çok acıdı bide doktor çok tersledi beni kendimi kastıkça acıdı oda zorla sokmaya çalıştı zaman kaybettiriyorsun dedi sinir oldum o doktora. da asla alttan muayene yaptırmam dedim senin kolay mı oldu alttan muayenen

Ben henüz muayene olmadım, yarın gideceğim. Döndükten sonra deneyimlerimi yazarım. Umarım zor olmaz. Doktorum anlayışlı biri. Belli ki size anlayışlı bir doktor denk gelmemiş.

Bebek düşünüyorsanız zaten bu dediği doktorun çok normal bir muayne yöntemi. Zaten öncelikle hormon değerleriniz için kan vericeksinizdir. Adet bitiminde de hsg (rahim filmi) olmanız istenecektir. Sonrasında yumurta büyütme aşamasına geçtiğinizde adetliyken alttan muayne olucaksınız.

Aç gitmek gerekir herhalde değil mi? Kan tahlillerinin bir kısmını yaptırdım, bir kısmı jinekoloğa kalmıştı. Bir de bu rahim filmi her koşulda zaruri mi acaba? Ben denemeye yeni başladım, uzun zamandır deniyorum ve bebek olmuyor gibi bir durum yok henüz.

Hayır aç gitmenize gerek yok. Rahim filminin bir zararını görmedi ben. Yaşınızı bilmediğim için bir yorum yapamıyorum. Yaş ve deneme süresi önemli oluyor böyle konularda. 35 yaş altına 1 yıl düzenli ilişki öneriliyor. Olmazsa infertilite sebebi araştırılıyor. Rahim filmi de onlardan biri..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…