Rehbermelek'in Diyet Günlüğü : 85'den 70'e...

rehbermelek60

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2012
320
4
26
Kayseri
arkadaşlar ben doğum yapalı 7.5 ay oldu.hamile kalmadan önce 75 kiloydum.doğuma 97 kilo ile girdim bir hafta sonra 85 kilo idim.yani doğumda 10-12 kilom gitmiş.kalan kilolarda duruyolar sağ olsunlar:(.bebeğimi hala emziriyorum.ama daha çok ek gıda alıyo artık.5 aylıkken işe başladığımdan biraz emmesi azaldı ama devam ediyo genede.

artık zayıflamak istiyorum!!!ama korkunç iştahım var.yarından itibaren bende diyete giriyorum yediklermi buraya yazacağım.

sizden destek bekliyorum arkadaşlar,lütfen bana yardım edin.
ayda 3 kilo kafi benim için,yani haftada 1 kiloya yakın vermem lazım.yarın sabah tartılıp yazıcam.doğum kilolarını veremeyenler sizide buraya bekliyorum.bir olalım zayıflayalım!!!:)))

Bebeğin hayırlı uğurlu olsun :nazar: Sağlıklı, mutlu, huzurlu uzun bir ömrünüz olsun hep birlikte...
Diyet yolunda aldığın kararı tebrik ederim :46: Elimden geldiğince destek olmaya çalışacağım. Paylaşımlarını bekliyorum :80:

bugün yediklerim::
saat 8 kahvaltı:
2.5 küçük dilim dünden kalma ev yapımı pizza:(
1 haşlama yumurta
1 kibrit kutusu kadar peynir

öğlen saat 12:
küçük bir tabak pırasa yemeği
1 dilim ekmek

ara:
3 tane ikram bisküvi(okulda çok yorulmuştum enerji olsun istedim)
1 bardak şekersiz çay

akşam saat 6:
1 tabak pırasa
1 tabak salata
1 bardak ayran
2 dilim ekmek
1 kaşık sütlü muhallebi dayanamadım
biraz çok oldu sanırım:(.inşallah yarın daha iyi olur.. yönlendirirseniz sevinirim arkadaşlar.bugün daha bişey yemeği düşünmüyorum

bugün yediklerim::
saat 8 kahvaltı:
2.5 küçük dilim dünden kalma ev yapımı pizza:(
1 haşlama yumurta
1 kibrit kutusu kadar peynir

öğlen saat 12:
küçük bir tabak pırasa yemeği
1 dilim ekmek

ara:
3 tane ikram bisküvi(okulda çok yorulmuştum enerji olsun istedim)
1 bardak şekersiz çay

akşam saat 6:
1 tabak pırasa
1 tabak salata
1 bardak ayran
2 dilim ekmek
1 kaşık sütlü muhallebi dayanamadım
biraz çok oldu sanırım:(.inşallah yarın daha iyi olur.. yönlendirirseniz sevinirim arkadaşlar.bugün daha bişey yemeği düşünmüyorum

Afiyet olsun... Sen de farkındasın zaten, pizza olmamış ne yazık ki... Ya da pizza yiyorsak diğerlerini yemememiz gerek. Öğle yemeğinde 1 kase de yoğurt eklesen olurdu. Öğleden sonra 3 bisküvi çok değil. Akşam yemeğinde fena değil aslında. Öğleden sonra arada şekerli bir şey yerine proteinli bir şey yeseydin akşamı daha az yiyebilirdin. Yine de çok kötü değil. Alıştıkça daha güzel menüler olacağına eminim.

Afiyet olsun... Sen de farkındasın zaten, pizza olmamış ne yazık ki... Ya da pizza yiyorsak diğerlerini yemememiz gerek. Öğle yemeğinde 1 kase de yoğurt eklesen olurdu. Öğleden sonra 3 bisküvi çok değil. Akşam yemeğinde fena değil aslında. Öğleden sonra arada şekerli bir şey yerine proteinli bir şey yeseydin akşamı daha az yiyebilirdin. Yine de çok kötü değil. Alıştıkça daha güzel menüler olacağına eminim.

yönlendirirsen çok sevinirim serap çok ihtiyacım var.sayfanın bi kısmını okudum. sana da kolay gelsin.keşke daha çok spor imkanı olsa ama yok malesef. neyse bahara kadar böyle gidelim bakalım.

en sağlıklı günler bizim olsun!!!:)))

karatay diyeti kiabına başladım bakalım.ama ekmeksiz hayat benim için zor.kuru yemişleride deneyeceğim özellikle aralarda.karatay diyetinde ayda kaç kilo verdiniz kaçamak yaptınızmı arkadaşlar?ekmek yemeden oluyormu gerçekten?

kötü bir gündü.akşam misafirlikteydik.
sabah kahvaltı:
1 domates
1 salatalık
1.5 dilim ekmek
3 zeytin
acuçiçi kadar peynir

öğlen
1 baget
yarım kase çorba

ara
1 mandalina 1 elma
4 tane fındık

akşam(işte burda batırdım)
1 kase çorba
1 kase mantı
1 dilim kadayıf:((((

ama paylaşmaya devam pazartesi kilomu merak ediyorum.çünkü yediklerimi hiç sıkı kontrol etmedim.ama içimdeki büyük öküzün farkına varmaya başladım bunları yedim ama doymadım:((((

bu günkü menüm
sabah:
2 sahanda az yağla pişmiş yumurta
avuçiçi kadar peynir
3 zeytin
2 dilim ekmek

öğlen:
1 kase çorba
1 kase sulu köfte

akşam:
1 tabak patatesli mantı

mantı gene işi bozdu fakat kayseri gelini olduğumdan artık bende gelen misafirlerime mantı ikram ediyorum

karatay diyeti kiabına başladım bakalım.ama ekmeksiz hayat benim için zor.kuru yemişleride deneyeceğim özellikle aralarda.karatay diyetinde ayda kaç kilo verdiniz kaçamak yaptınızmı arkadaşlar?ekmek yemeden oluyormu gerçekten?

Karatay diyeti spor yapanlar için daha uygun olabilir canım. Sen her gün 1 saat yürüyebilir misin?

kötü bir gündü.akşam misafirlikteydik.
sabah kahvaltı:
1 domates
1 salatalık
1.5 dilim ekmek
3 zeytin
acuçiçi kadar peynir

öğlen
1 baget
yarım kase çorba

ara
1 mandalina 1 elma
4 tane fındık

akşam(işte burda batırdım)
1 kase çorba
1 kase mantı
1 dilim kadayıf:((((

ama paylaşmaya devam pazartesi kilomu merak ediyorum.çünkü yediklerimi hiç sıkı kontrol etmedim.ama içimdeki büyük öküzün farkına varmaya başladım bunları yedim ama doymadım:((((

Afiyet olsun canım.. Öğle yemeğinde çorbanı tam iç bence, çorbanın sana bir zararı olmaz. Tabii çok yağlı değilse. Öğleden sonra yediğin meyvelerden biri senin için yeterli olur, yanına küçük kutu yağsız süt ya da yoğurt eklersen daha uzun süre tokluk sağlarsın. Akşam için bir şey demeyeceğim. Sen de farkındasın. Kilo verdikçe bu kaçamakları yapmaktan vazgeçeceksin. Motivasyonunu sadece kilo vererek koruyabilirsin.

bu günkü menüm
sabah:
2 sahanda az yağla pişmiş yumurta
avuçiçi kadar peynir
3 zeytin
2 dilim ekmek

öğlen:
1 kase çorba
1 kase sulu köfte

akşam:
1 tabak patatesli mantı

mantı gene işi bozdu fakat kayseri gelini olduğumdan artık bende gelen misafirlerime mantı ikram ediyorum

Sabah kahvaltısında 2 yumurta çok, 1 yeterli olacaktır. Öğle gayet iyi. Şekerim sen misafirlerine daha hafif bir şeyler ikram et ya da bir süre misafir ağırlama. Ben haftanın 3-4 günü birlikte olduğum arkadaşlarımla 2 aydır sadece 3 kez görüştüm. Çünkü bir araya gelince tek yaptığımız hünerlerimizi sergileyen sofralar kurmak :9:

karatay diyeti kafama yatmadı pek...
meyvesiz sağlıklı yaşam olmazki...
evet ekmek yerine belki ceviz fındık badem yenebilir ama meyvesiz olmaz

Doğru karar canım.. Ceviz, fındık, badem ekmek yerine geçmez. Aynı şey değiller. Sağlıklı beslenme listesi hazırlaman gerek. Kendine uygun olduğunu düşündüğün bir liste hazırlarsan onun üzerinden fikir alış verişi yapabiliriz.

Sevgileeeer...:16:

sabah:
beyaz peynirle tost
2 zeytin
küçük bi salatalık
1tatlı kaşığı pekmez
1 bardak şekersiz cay

öğlen:
1.5 kase çorba(kırmızı mercimek)
yarım kase yoğurt

ara:
yarım paket sade çubuk kraker(okulda çok acıktım..)
1 bardak şekersiz çay

akşam:
fırında pişmiş büyük bir balık
bolca salata

biraz öncede bir mandalina yedim
belki bi çay içerim ama daha bişey asla yememmm

sarapcım yorumların için çok teşekkür ederim:::)sanırım vucudumun biraz suyundan gitmeye başladı.zayıfladımı sanmıyorum ama 1.200 gram daha eksik geliyorum.kilo verirsem motive olurum inşallah.

daha iyi bir listeyle inşallah yola devam

Bu yolda yanlız değilsiniz. Aynı şekilde bende bu konuda muzdaribim. hamilelikte alınan kilolarla başım dertte. toplamda 30 kilo aldım ve 15'i gitti fakat 15 kilo hala duruyor. Emzirdikçe verirsin diyorlar ama tık yok:)))))) Benim bebeğim 4 aylık.

Ben 1 aydır karatay diyeti yapıyorum ve 4 kilo verdim. o kadar da dikkat etmedim aslında birde bir haftadır limonlu su yada karbonatlı su içiyorum. tam tamına uysam kilolar daha çabur gidercek ama işte olmuyorr:(

Umarım biran önce kurtuluruz kilolardann.

Bu yolda yanlız değilsiniz. Aynı şekilde bende bu konuda muzdaribim. hamilelikte alınan kilolarla başım dertte. toplamda 30 kilo aldım ve 15'i gitti fakat 15 kilo hala duruyor. Emzirdikçe verirsin diyorlar ama tık yok:)))))) Benim bebeğim 4 aylık.

Ben 1 aydır karatay diyeti yapıyorum ve 4 kilo verdim. o kadar da dikkat etmedim aslında birde bir haftadır limonlu su yada karbonatlı su içiyorum. tam tamına uysam kilolar daha çabur gidercek ama işte olmuyorr:(

Umarım biran önce kurtuluruz kilolardann.

merhaba azse:)Allah yardımcımız olsun.karatay diyeti yapıyorum demişsin.hiç ekmek yemiyomusun?oluyormu gerçekten?ben ekmek yemezsem doymam sanırıyorum.akşam 7 en geç 8 den sonra pazartesiden beri bişey yemiyorum.ayda 2 kilo vermek yeter benim için.hadi bakalım hepimize başarılar:)

sabah:
beyaz peynirle tost
2 zeytin
küçük bi salatalık
1tatlı kaşığı pekmez
1 bardak şekersiz cay

öğlen:
1.5 kase çorba(kırmızı mercimek)
yarım kase yoğurt

ara:
yarım paket sade çubuk kraker(okulda çok acıktım..)
1 bardak şekersiz çay

akşam:
fırında pişmiş büyük bir balık
bolca salata

biraz öncede bir mandalina yedim
belki bi çay içerim ama daha bişey asla yememmm

Çok güzel bir menü afiyet olsun. Çantanda taşıyacağın 2-3 kuru kayısı ya da dengi bir meyve+ 2 ceviz ya da meyve+1 küçük kutu yağsız süt seni kurtarır. Ben genellikle çantamda kuru meyve ve ceviz taşıyorum. (dün hariç)

Serapcım yorumların için çok teşekkür ederim:::)sanırım vucudumun biraz suyundan gitmeye başladı.zayıfladımı sanmıyorum ama 1.200 gram daha eksik geliyorum.kilo verirsem motive olurum inşallah.

daha iyi bir listeyle inşallah yola devam

Rica ederim. Önce ödem gider zaten, bu güzel bir gelişme. Bu haftadan itibaren doğru beslendikçe ve bol su tükettikçe yağlardan gitmeye başlayacak inşaallah.

Son düzenleme:
sabah:
yarım tabak menemen
2 dilim tam buyday ekmeği
1 zeytin
1 kibrit kutusu peynir

öğlen:
yarım tabak kıymalı patlıcan yemeği
1 bardak ayran

ara:
bi neskafe

akşam
bi tabak kıymalı patlıcan yemeği
yarım kase yoğurt

ara:(20.30 da)
bir nar bir mandalina

öğlen ve akşam ekmek yemeyince akşamda ara öğün yapma gereği duydum.acıktımda.

sabah:
yarım tabak menemen
2 dilim tam buyday ekmeği
1 zeytin
1 kibrit kutusu peynir

öğlen:
yarım tabak kıymalı patlıcan yemeği
1 bardak ayran

ara:
bi neskafe

akşam
bi tabak kıymalı patlıcan yemeği
yarım kase yoğurt

ara:(20.30 da)
bir nar bir mandalina

öğlen ve akşam ekmek yemeyince akşamda ara öğün yapma gereği duydum.acıktımda.

Menün güzel olmuş, afiyet olsun. Ara yapman iyi olmuş da yetersiz bence.

Günlük kalori ihtiyacının 500 kcal altında bir beslenme düzeni kurmanda fayda olabilir. Eğer daha az yemek yersen kilo verdikçe kalori ihtiyacın azalacağından çok daha az yemek zorunda kalabilirsin. Sağlıklı yemekler olduğu sürece yemekten korkma.
kalorisepeti diye bir site var ben orayı kullanıyorum. Günlük ihtiyacını ve ne kadar tükettiğini takip edebilirsin.

Menün güzel olmuş, afiyet olsun. Ara yapman iyi olmuş da yetersiz bence.

Günlük kalori ihtiyacının 500 kcal altında bir beslenme düzeni kurmanda fayda olabilir. Eğer daha az yemek yersen kilo verdikçe kalori ihtiyacın azalacağından çok daha az yemek zorunda kalabilirsin. Sağlıklı yemekler olduğu sürece yemekten korkma.
kalorisepeti diye bir site var ben orayı kullanıyorum. Günlük ihtiyacını ve ne kadar tükettiğini takip edebilirsin.

kalori sepeti mükemmelmiş:)))
yediklerimi yazdım 2 gün kötü diğer günler 4 gün iyi çıktı.biraz daha bilinçli gitmeyi düşünüyorum sayende:)
ama bugün yarın regl olmak üzereyim.regl döneminde nasıl olacak bu iş aydınlatırsan sevinirim sevgiler:))

Back
X