Rekabet.... yarış... kıskançlık

Kiraz_Mevsimi_54

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
415
115
123
Merhaba bayanlar...

şimdiki insanlar onda ne varsa bende alayım meragında.. sizce bunun nedeni ne?
Yada neden farklı kalıpları örnek alınır?
Kendileri neden yaratıcı olmazlarda etrafındakilerin yaptıklarınj yaparlar...
kuzen görümce elti ne dersek artık....
Telefon aldı telefon alayım....

Ve hadi diyelim bu artık hastalıklı duruma geldi... bunu iyileştirmek için tavsiyeleriniz ne??

Sabah akşam ben daha iyisini yapmam lazım evim daha büyk olması lzım işim daha iyi olması diye... sürekli yarış içinde olan bir kişiyi nasıl iyileştirebilirim yada nasıl yardım edebilirm..

Sevgiler saygılar

Ben minimalizim ile ilgilenmeye başladım bir süre önce. Aldıklarımizin bizim için ne ifade ettiğini sorgulamak gerçekten gerekli birsey bence. Baskalari yüzünden para harcamak gerçekten boşa harcanmış para. Ha o aldığınız şeyler sizi gerçekten mutlu ediyorsa yinede bence sorun yok. Ama bu alışverişin sonu gelmiyorsa demek ki mutlu etmiyor

Sahip olduğum çoğu şey artık belediye dağıtmış konumuna geldi.
Evimdeki mobilyamdam tutun, özel yaptırdığım yüzüğe gerdanlığa kadar.
Klonlanmış gibi hissediyor ve gördükçe deliriyorum.
Tabi ki hiçbiri biricik değil ama gidip de mağazadan hazır alınabilen şeyler değil çünkü birkaç farklı model birleştirilip yapıldı bahsettiğim şeylerde.
Valla deli oluyorum, yalan yok...

Ben arkadaşımı bu durumdan kurtarmak istiyorum

Arkadaşınızı bu durumdan siz kurtaramazsınız. Kıskançlıktan yapıyorsa hele, hiç şansınız yok. Eminim bundan çünkü arkadaşınız gibi biri hayatımda var. Benim örnek çığır açan cinsten, hamile kaldım diye arkamdan hamile kaldı. Bebelerimizin arası 2,5 ay. Hamilelik haberimi ilk verdiklerimden biriydi ve bana ay delimisin sen ne cesaret vallahi demişti. Araba aldık, araba aldı. Telefon aldım, telefon aldı hatta melodileri aynı hattaa ve hatta telefon kılıflarımızın rengi bile aynı. Tesadüfmüş, yersen.. Telefonumu elime alınca ekran resmini kontrol ediyorumki karışmasın Bence böyle insanlar kendilerine bir uğraş bulmalı. Yani herhalde elleri boş, kafaları boş da bunları düşünüyorlar diye düşünüyorum. İyileştirmek için de kendileri için kendi istekleri ile yaşamayı ve mutlu olmayı öğrenmeliler bence.

Degistiremezsiniz mumkun degil.bu insanin dogasinda var
Simdi hic yalan soylemeyelim herkeste var bu..Haa kiskanclik duygusunu kastetmiyorum ama ozenme,keske bneim de oyle olsa..
Mesela su instgramda durum paylasma olayi..herkes her yedigini ictihini paylasir duruma geldi .guzel bir yere gidersin,guzel bir manzarayi cekersin anlarim..ama is is neredeyse yaris boyutuna donustu.kendi instagram hesabimdakiler icin konusuyorum..durgun suyun fotografini ceken de var,yedigi yemegi ceken de.birisi guzel bir yere gidiyorsa bunu durum guncellemesi olarak paylasiyorsa a,benzer bir yere gidip benzer bir rssim koymak mesela..
İnsanlarda bir yaris yar..
Hemen genelleme yapmisim gibi saldiranlar olur belki, kendi hesabim icin soyledigimi belirtmek istiyorum.
Boyle insanlara "sakin ol ,tamm en guzel sensin,en guzel yere sen gittin,en guzel yerde sen yasiyorsun ,en guzel hayat senin..oldu mu! Diyesim geliyor.

Ev araba telefon genel şeyler ama bence abartmışsınız biraz :) hele hamile kaldınız diye değildir bence hamileliği

İyileştiremezsiniz; ancak o kişi fark eder kendi "Açgözlülüğü ve bencilliğini"...
Biz insanların ana sorunu bu ikisi, diğer sorunlar bunların etrafında oluşan-gelişen sorunlar. Aklıma bir Kızılderili hikayesi geldi, belki bilirsiniz "Beyaz adamın kalbinde delik gördüm" diye. Merak ederseniz aratın. O delik, dolmak için her şeyi yutmaya hazır. Şahsi görüşüm, manevi olarak belli bir derinliğe erişememiş insanların yarışmaya kalkıştığı. Bunu "Aaa inanmayanlara laf mı çakıyorsun, maneviyat din, kitap" filan olarak almayın lütfen; kısmen evet manevi doygunluk olarak dinden de söz edebiliriz, ama esas demeye çalıştığım "Bilginin doygunluğu, ağırlığını taşımak"... Bu da maneviyatı veren bir yol.

İnsanlarda bilgi eksikliği, en çok da"Kendini bilmek eksikliği" var, bunu da bir şeyleri tüketerek, birileriyle yarışarak kapamaya çalışıyorlar. Bilseler, tartsalar; kalplerindeki deliği de görecekler.

Ev araba telefon genel şeyler ama bence abartmışsınız biraz :) hele hamile kaldınız diye değildir bence hamileliği
İNANIN BEN ARKADAŞIN ABARTTİGİNİ DÜŞÜNMÜYORUM ÇEVREMDE BEN DE HAMİLE KALINCA ARKADAŞLARIM HAMİLE KALDI HEMEN İSTEMEYEN insaNLARDI hatta bir arkadaşımın annesi senin sayende annenne olcam dedi
Biri daha evlenmeden şimdi evlenince benimde çocuğum olursa arada şu kadar ay olucak dedi
Biri ise 3 senedir evli kesinlikle çocuk istemiyorum dedi beni gördü konuştuk hamile halimle yok cnm ben düşünmüyorum dedi Allah olmayana versin dedi
1 ay sonra hamile haberini aldım sorduğumda artık istiyorum dedi ?? Bunlar şimdi bizim Abartimiz mi oluyor

Ben konuyu tam anlayamadım ama maddi manevi insanlara örnek olmak hoşuma gider.. Çeşitli konularda da güvendiğim insanlardan örnek almayı severim.. Bi de bu açıdan mı baksanız acaba Örnek vereyim hemen, bi kıyafet alırım çok da beğenerek aldıysam beğeneceğini düşündüğüm arkadaşıma, eltime de aynısından alırım.. ya da imkanım yoksa ona da söylerim git burdan bu fiyata aldım sen de al derim.. Eltilerimden biriyle boyumuz posumuz bedenimiz ve giyim tarzımız çok benziyo birlikte alışverişe çıkarız çok aynı kıyafetimiz var pişti de oluyoruz bazen Birlikte gideceğimiz biyere giderken danışıklı giyiniriz mesela bu benim hoşuma gidiyo.. Hiç öyle "ay ben aldım aynısını aldı" triplerine girmem.. Bi arkadaş hamilelik örneği vermiş de hamilelik de kısmet yani kardeşim o yaptı ben de yapayım diye olacak bişey değil yani.. Belki de sizde görmesi içindeki duyguları dürtmüş karar vermiş de olabilir bunun nesi kötü ben anlayamıyorum böyle şeyleri.. Hiç bu şekilde düşüncelerim yok açıkçası düşünenleri de oldukça fazla yadırgıyorum.

Hepinize teşekkür ederim yorumlar güzeldi.... herkes farklı kabul ediyorum keşke elimden birşey gelebilse.... üzüntülü durum oldu ama belki kendisiyle ilgilenmek ona iyi gelir... bakım kuaför hobby spor anlamında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…