• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Resimde gördüğünüz salon-mutfak arasına ne yapabilirim?

• Konu Sahibi Konu Sahibi beng
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

beng

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
68
1
86
İstanbul
ekteki resimde gördüğünüz salon - mutfak arasındaki açıklığı en şık ve kullanışlı olarak nasıl dekore edebilirim.Mutfağın ayrı kapısı var illaki salondan girmek gerekmiyor. ayrıca resimdeki cam benim evimde yere kadar değil , benim ki normal cam..
fikirlerinizi bekliyorum. ben ne yapacağımı bilemedim:sm_confused:

Eklentiler

• $12267609_1287824_8zp5734[1].webp
    $12267609_1287824_8zp5734[1].webp
    5,1 KB · Görüntüleme: 13.803
Son düzenleme:
Aklıma ilk gelenler akordiyon kapı yapılabilir. Veya buzlu cam sürgülü olabilir. Renkli olursa daha şık durur eminim.
Eğer komple kapanmasını istemiyorsan da tüylü sık boncuklar asabilirsin.

Dolap yapabilirsin nasıl anlatsam, bir tanıdıkta var aynen, yarıya kadar mobilyalarıyla aynı renkten yaptırdılar..

Salona bakan kısmında büyük çekmece tarzı birşeyler var, mutfak kısmı dolap gibi.
Üzerine de güzel bir örtü, vazo, resim çerçveleri vs. koymuş..Çok güzel duruyor..

Yani salon tarafından bakınca mobilya takımı gibi, arka tarafı mutfak dolabı gibi kullanıyor.

Yarıya kadar bilmem anlatabildim mi_? keşke fotosu olsa eklerdim aynen böyle onlar da sonradan yaptırdılar

Son düzenleme:
1) cam tuğla döşetebilirsin

2) kalın bir kontroplağın iki tarafınada ayrı duvar posteri yapıştırıp monte edebilirsin

3) büyük yapı marketlerde satılan köpük olan ama alçı görünümünde desenli plakalardan yararlanarak kapatabilirsin

masa boyu kadar yükseklikte tezgah yapsam üzerinde yemekte yenebilir belki ama tavana kadar çok açıklık kalıyor hani misafir geldiğinde gerekirse kapatabilsem diye düşündüm ben mutfakta iş yaparken salonda oturup beni görecekler ayy bilemedim kısa süre içinde karar vermem lazım lütfen beni yanlız bırakmayın her türlü fikrinizi itina ile okuyup değerlendireceğim hatta dekorasyon işi bitince tekrar fotoğrafını koyacağım.

Hee mutfağın başka girişide varmış. Nasıl okuduysam :mymeka:
O zaman canım en mantıklısı bence duvar örmek.
En azından önüne koltuk tv ne bilim istediğin eşyayı koyabilirsin.
Yada buzlu tuğlalar var salonun rengine uyan renklerde onlardan yaptırabilirsin.

bence kapatma ve kartonpiyer yaptır hemn artık eskisi gibi kartonpiyer modelleri kısıtlı degil çok modern modeller var.

Madem ayrı bir kapısı var mutfağının o boşluğu kapat derim hem daha kullanışlı olabilir eşyaların yerleşimi bakımından.
Yani ben gereksiz gördümfisfisfis
Ayrıca amerikan mutfak benim hoşuma gitmez hani yemek kokuları falan içeriye sinmesi açısından.
Genede iyice düşün bizde düşünelim aklımıza yeni fikirler gelirse paylaşırız:1hug:

hem mutfak tarafından kullanabileceğin bir dolap salon tarafınfan da kullanılan bir kitaplık yapılabilir.
yada desenli cam yaptırabilirsin .
bir arkadaşın dediği gibi dekor tuğla da örülebilir.
mutlaka kapat daha kullanışlı olur.

abımlerın mutfak aynen boyle...yarısına kadar dolap yapılı..mutfak tezgahı boyutunda...bır ınsan gecebılecek kadarda boskluk var...
o kapıya ne denıyor bılmıyorum ama acılıp kapanan bar kapısı gıbı...ya nasıl anlatayım...hemen tezgahla aynı hızada.....bıyıyor..yada turnıke gıbı...

mutfak tarafına bakan yerde...dolaplar var...salon tarafına bakan yerde...ıkı papaklı dolap ve raflar var ...
abımler sırın bıblolar koymuşlar....
gerektıgınde yemegıde orda yıyebılıyorlar...

ama sız gorunmesın dıyorsanız...acılıp kapanan camdan ...kapılar oluyor..genelde balkonlar ıcın kullanılıyor o bence daha şık durur...

şuan devam eden yemekteyiz programındaki bembeyaz evi olan kadının evinde görmüştüm bir köşeyi cam tuğla ile örmüştü, şık duruyordu. herşey bembeyazdı belki görmüşsünüzdür.

bence kapatmayın ayrı bir salonunuz var mı eğer salonunuz varsa ve orayı oturma odası olarak kullanacaksanız kapatmayın derim ben
açık olan kısma küçük bir masa yaptırıp( barlarda olan şekilde masalardan ) kullanabilirsiniz bence

Dolap yapabilirsin nasıl anlatsam, bir tanıdıkta var aynen, yarıya kadar mobilyalarıyla aynı renkten yaptırdılar..

Salona bakan kısmında büyük çekmece tarzı birşeyler var, mutfak kısmı dolap gibi.
Üzerine de güzel bir örtü, vazo, resim çerçveleri vs. koymuş..Çok güzel duruyor..

Yani salon tarafından bakınca mobilya takımı gibi, arka tarafı mutfak dolabı gibi kullanıyor.

Yarıya kadar bilmem anlatabildim mi_? keşke fotosu olsa eklerdim aynen böyle onlar da sonradan yaptırdılar

evet cok akıllıca kullanışlı bencede böyle bişi yap
cam tuğla pahalı diye duydum sen bilirsin yada bu fikri yarıya kadar değilde bütün duvar için uygulayabilirsin

mesela yarıya kadar dolap üzeri tezgah olup salondan bakınca dolap kısmı mobilya mutfak kısmı dolap yaptırdığında salon tarafına tezgaha bitişik sürgülü boydan boya buzlu istersen renkli cam çok güzel olur istediğinde açar istediğinde kaparsın hem kullanışlı hemde şık olur aşağıdaki mutfak tasarımıda belki farklı fikirler verir mesela tezgahın üstüne katlanan kapak hoş olur istediğinde kaldır mutfak görünsün istediğinnde indir mutfak görünmez:utangac:
granderi5.jpg

bence duveri tamamen kır hem alanın genişler hemde eşyalarını rahatlıkla yerleştirebilirsin

malesef duvarı tamamen kıramıyoruz apartmandan izin belgesi çıkarmak gerekiyormuş kırma işlemi için

Bence duvarı kırmak mantıklı değil zaten, Açık kalsın kullanırım diyorsan sürgülü güzel bir kapı koyabilirsin.Mutfağın ayrı olması gerekir ya...Yok kullanmam diyorsanda bence duvar ördür daha kullanışlı olur.Çünkü orda o boşluk olunca orası ölüyor artık.

Back
X