• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Resit olmayanlar icin yurtdışına çıkış

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.546
498
Kizlar internette araştırdım bulamadım siz bilirsiniz diye düşündüm. Şimdi bu temmuzda Kıbrıs'a gideceğiz insallah annem babam ben kardesim ve bize ek olarak kardesimin arkadası + benim arkadasım gelecek.
Sorun su ki kardesimin arkadası 16 yasinda yani resit değil. Yurtdışına çıkarken yanında ailesinin olması gerekir mi, onlar olmadan cikmasi icin muvaffakatname falan mı alması lazım? Aynı sorun benim arkadasım icin de geçerli o da 94 eylul doğumlu daha resit değil. 18 yasindan kucuk oldukları icin sorun olur mu, ne gibi belgeler lazım?

Teşekkür ederim simdiden

Ailesinin imzaladığı bi izin belgesi almaları gerekiyor
Biz zamanında almıştık noterde imzalamıştı annemler
Ama şuan tam olarak bilemiyorum başka belgeler gerekmiyordur heralde

Son düzenleme:
KKTC'ye mi gideceksiniz ?
Ee Kıbrıs'a şehirler arası gibi gidilmiyor muydu ?
Değişti mi acaba

1 sene içinde değişmesyse dediğn gbi normal pasaportsuz falan gdilebilio bz geçen yıl balayına gttik hiç bişi gerekmedi alimizi kolumuzu sallaya sallaya gttk ... değişmedi die biliorm bnde... ama yaş için belki farklı bi belge gerekiodur

Ailesinin imzaladığı bi izin belgesi almaları gerekiyor
Biz zamanında almıştık noterde imzalamıştı annemler
Ama şuan tam olarak bilemiyorum başka belgeler gerekmiyordur heralde

Teşekkür ederim. Ben de noter onayli muvaffakatname diye duydum o kadar. Baska var mı bilmiyorum cunku bulamadım hicbir yerde

1 sene içinde değişmesyse dediğn gbi normal pasaportsuz falan gdilebilio bz geçen yıl balayına gttik hiç bişi gerekmedi alimizi kolumuzu sallaya sallaya gttk ... değişmedi die biliorm bnde... ama yaş için belki farklı bi belge gerekiodur

Evet pasaportsuz giriş yapılıyor hatta pasaporta isletirseniz pasaportunuz tamamen iptal olurmuş aman aklınızda bulunsun. Sadece yastan dolayı benim endişem var

İptal olan ne? On yıldır burda yasıyorum hiç böyle birşeyi duymadım görmedim
Yeri geldi pasomla girdim yeri geldi kimlikle

tam ifade edemedim aslında, demek istediğim şu pasaporta kktc girişi damgasını basarlarsa diğer ülkelere giremiyormuşsun o pasaportla. yunanistan almadı mesela. yoksa pasaportunu gösterip girebilirsin tabii ki, yalnız pasaportunda kktcye giriş yapıldığına dair bir yazı olmayacak. olduğu zaman o pasaportla başka ülkelere giriş yapamıyorsun yani iptal oluyor gibi bir şey. bana hem turizm şirketi söyledi hem de bir tanıdığımın başına geldi işte yunanistan kabul etmedi mesela o pasaportu

Hayir hicbirzaman oyle olmadi
Yurtdisi diye gecer tek fark kimlik kartinla giriş yapabiliyor olman paso zorunlu değil
Resit olmayanlar kesinlikle anne baba imzası olmadan geçemezler

Benim babam öyle giderdi,forumda bi arkadaşta yazmış öyle olduğunu
Hiçbirzaman öyle olmadı diyebişey yok anlayacağın
Ee pasaportsuz gidiyosa reşit insan yurtdışı değildir değil mi ?
Yavru vatanı yurtdışı gören zihniyette neyse artık,bunu size söylemedim

Benim babam öyle giderdi,forumda bi arkadaşta yazmış öyle olduğunu
Hiçbirzaman öyle olmadı diyebişey yok anlayacağın
Ee pasaportsuz gidiyosa reşit insan yurtdışı değildir değil mi ?
Yavru vatanı yurtdışı gören zihniyette neyse artık,bunu size söylemedim

Bence de cok saçma. Bana kalsa Turkiyeye bağlanmalı kktc ama iste :) azerbaycanla da aynı sekilde. Zaten bildigim kadarıyla bir anlaşma varmış TC-Azerbaycan arasında on Euro ve kimlik ile gecebiliyormus her iki taraf da

Back
X