Resmen hastalık hastası oldum

zerenteacher

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2012
1.382
4.759
333
İzmir
Evet evet 4 gündür bu haldeyim ,sebebine gelince .. vücudumda ara sıra çıkan egzama tarzı şeyler olurdu , böyle kabuklu pullanmış tarzda . ilk çıktığında doktora gittim çok önemsemedi , nemli tut vücudunu krem sür falan dedi . Genelde kışın çıkıp yazın geçiyordu . Kaşıntı , kızarıklık falan hiç bir şikayetim olmadı .
Yaklaşık 40 gün önce bir ameliyat geçirdim ve vücudumla hiç ilgilenemedim , nemlendirici falan yani , baktım gene pullanmalar oluşmaya başladı , Salı günü banyoya girdim , annem seni keseleyim bi dedi ama maşallah derimi yüzdü hissettim yani ..
banyodan bir çıktım her yerim yara gibi , pullanmalar artmış , Çarşamba hemen doktora gittim , anlattım böyle böyle diye , hiç mi doktora gitmedin dedi , gittim dedim arada geldi geçti böyle . Hele yazın hiç olmuyor dedim .
Bu nadir görülen bir cilt hastalığı , sen biraz geç kalmışsın , krem yazıcam sana bir ay sonra kontrole gel geçmezse biyopsi yapıp hastalığı kesinleştiririz dedi , ama bu arada sakın nette araştırma yapmaya kalkma alakası yok oradakilerle dedi .
Ben tabi tırstım, korkulacak bişey mi var dedim , hayır dedi sadece bundan sonra çok dikkatli olman gerekecek , dar giyinmeyeceksin , kese falan asla yok dedi, ilaçla geçecek mi peki diye sordum , geçebilir geçmeyebilir de dedi, belki ömür boyu tekrarlamaz belki 2 sene sonra tekrar edebilir dedi
Ben tabi adamı dinlemedim , hemen açtım neti , aidsten tut, lösemiye kadar sebebi var .. o günden beri kendimde belirti arıyorum , psikolojim bozuldu ..
ayrıca kremde 4. Günüm ve pullanmalar ile nerdeyse yüzde 90 ı gitti , kalanlarda çok küçüldü ..

Önemli bişey olsaydı , bu kadar çabuk etki eder miydi ya da adam direk kremle gönderir miydi sizce ? İyi bişeyler duymaya ihtiyacım var galiba ...

Öncelikle geçmiş olsun. Keselenmek gibi normal cilt tipindeyken bile sorun yaratabilecek bir aksiyondan sonra doktora gittiğiniz için gördüklerine binaen öyle ucu açık konuştu belki de doktorunuz. Bence ilaçlarınızı kullanmaya devam ederken en azından referans alarak bulacağınız 2-3 doktordan daha fikir alın. Biyopsi başka doktorlardan da teyid almadan tercih edeceğiniz bir durum olmamalı bence. E tabi bu arada hastalığım ne olabilir diye araştırmaktan da vazgeçin, büyük oranda çöp bilgilere denk gelebileceğinizi unutmayın ki moraliniz yerle bir olmasın 👐🏻

Doktor neden hangi hastalıktan şüpheleniyor demedi ki, yani ismi su diyebilirdi diye düşünüyorum ., belli bir ismi yok muymuş

Allah aşkına şaka yapıyorum deyin. Ögretmensiniz. Internete kol ağrısı yazsanız 2 gün ömür biçiyor. Inanmayın onlara. Bakmayın.

Hep en uç noktaları yazıyorlar. Siz de onlara kafa takıyorsunuz.

Yapmayın lütfen. Standart cilt hastalığı işte.

Soğuktan ve üzüntüden etkilenen ve insanların çoğunda görülen cilt hastalığı.

Doktora gidin tabi ama. Doktorun uslubunu da sevmedim. Başka doktora da bi görünün.

Derdi ciddi olani umursamazlar.

Derdi olmayana 2 gün ömür biçerler.

Ortası yok mu bunun.

Doktor neden hangi hastalıktan şüpheleniyor demedi ki, yani ismi su diyebilirdi diye düşünüyorum ., belli bir ismi yok muymuş
Var, dedi zaten , şu hastalık dedi , girip okuma yorumları dedi , ama ben girdim okudum , ama genelde makaleler yazılmış , bireysel hastalarından ağzından pek bişey yok . Yazılanlarda hep tıbbi terim .

Evet evet 4 gündür bu haldeyim ,sebebine gelince .. vücudumda ara sıra çıkan egzama tarzı şeyler olurdu , böyle kabuklu pullanmış tarzda . ilk çıktığında doktora gittim çok önemsemedi , nemli tut vücudunu krem sür falan dedi . Genelde kışın çıkıp yazın geçiyordu . Kaşıntı , kızarıklık falan hiç bir şikayetim olmadı .
Yaklaşık 40 gün önce bir ameliyat geçirdim ve vücudumla hiç ilgilenemedim , nemlendirici falan yani , baktım gene pullanmalar oluşmaya başladı , Salı günü banyoya girdim , annem seni keseleyim bi dedi ama maşallah derimi yüzdü hissettim yani ..
banyodan bir çıktım her yerim yara gibi , pullanmalar artmış , Çarşamba hemen doktora gittim , anlattım böyle böyle diye , hiç mi doktora gitmedin dedi , gittim dedim arada geldi geçti böyle . Hele yazın hiç olmuyor dedim .
Bu nadir görülen bir cilt hastalığı , sen biraz geç kalmışsın , krem yazıcam sana bir ay sonra kontrole gel geçmezse biyopsi yapıp hastalığı kesinleştiririz dedi , ama bu arada sakın nette araştırma yapmaya kalkma alakası yok oradakilerle dedi .
Ben tabi tırstım, korkulacak bişey mi var dedim , hayır dedi sadece bundan sonra çok dikkatli olman gerekecek , dar giyinmeyeceksin , kese falan asla yok dedi, ilaçla geçecek mi peki diye sordum , geçebilir geçmeyebilir de dedi, belki ömür boyu tekrarlamaz belki 2 sene sonra tekrar edebilir dedi
Ben tabi adamı dinlemedim , hemen açtım neti , aidsten tut, lösemiye kadar sebebi var .. o günden beri kendimde belirti arıyorum , psikolojim bozuldu ..
ayrıca kremde 4. Günüm ve pullanmalar ile nerdeyse yüzde 90 ı gitti , kalanlarda çok küçüldü ..

Önemli bişey olsaydı , bu kadar çabuk etki eder miydi ya da adam direk kremle gönderir miydi sizce ? İyi bişeyler duymaya ihtiyacım var galiba ...
yani sizce google ile bulunacak bir sey olsa insanlar teshis koymak için 11 sene okur mu ?

yani sizce google ile bulunacak bir sey olsa insanlar teshis koymak için 11 sene okur mu ?
Hastalığın ne olabileceğini aramadım tabi ki de , hastalıgın adını söyledi , ama araştırma , alakası olmayan şeyler var dedi . Ama ben gene dinlemedim her makaleyi okudum ve okuduğum şeyler sonrasında korktum

Hastalığın ne olabileceğini aramadım tabi ki de , hastalıgın adını söyledi , ama araştırma , alakası olmayan şeyler var dedi . Ama ben gene dinlemedim her makaleyi okudum ve okuduğum şeyler sonrasında korktum
sonuçta hepimiz ölecegiz değil mi ? korktugunuz sey en derinde bu galiba . bence bununla yüzleşin .

İnternete göre ben rahim ağzı kanseriyim, dil kanseri olmam da muhtemel, hormonlarım tamamen bozulmuş durumda, beynimde ya da göz arkasında tümor falan var, bunlar yoksa migren kesin var. Bir krem bu kadar etki ediyorsa, çokta korkmamak lazım demek ki. Maşallah doktor bey ne kadar pozitifmiş. Google'dan farkı yok gibi.

Sağolun ya, mükemmelsiniz
ne demeliyiz ? insan bunu kabullenmeden hayatı nasıl yasar ?
muhtemelen o cilt sorununuzdan bir sey cıkmaz ama belki yarın kaza geçirip ölürsünüz , belki ben 27 yasında kalp krizi geçiririm . her sey olabilir .
insan ölümle barışmadan saglıklı bir hayat yasayabilir mi ?

Belki dönemsel mantar olabilir. Yani doktorunuz zaten size internete bakmayın yanılırsınız demiş,bizler kimiz ki doktordan iyi bileceğiz buraya sormaniz cok yanlış. Cildiniz susuzluktan kaynakli da pullanabilir. Ben su icmeyince cok kuruyip pullaniyor. Bol su için

Sen ne yaptın ablacım ya aidsler,hepatitler,kanserler. İnternete kalsa benim nefes almam mucize 😂
Ben ki yediği, içtiği , soğuğu, sıcağı , havası ,suyu herşeye alerjisi olan insanım. Ben bu kadar takmıyorum.
O pullanma bende ara ara o an neremi uygun görürse oluşur.
Bende başlarım düşünmeye ne yedim, ne içtim, ne yaptım. Dedektiften hallice oluyorum genelde.
Özellikle bir tanesi var ki aman Allahım. Kar alerjim 😂 Bildiğimiz kara alerjim var. Kar yakınlarımda yağıyorsa ayak parmaklarım kızarır kaşınır allanır pullanır. Napıyım öleyim mi 😂

Bişey olmaz seninkilerde geçer inşallah.

neyniş bu hastalık

Stres hormınlar ve şeker ike beslenen bir tür egzemam var genetik zira annemde de var

Yumurtlama döneminde azar regl döneminde azar stresle tavan yapar

Şeker düzenim bozulursa yani çok karbonhidrat şeker vs ile beslenirsem azar

Bir dönem pullar dökülür kanardı hatta bu aradaki süreçlerde iyileşmezdi

Annem yıllarca doktor doktor gezip ilaç vs kullandı

Ben bol nemlendirici ve sebebini bilip ona göre davranarak idare ediyorum

Doktora gitsem birçok olasılık söylüyor ve kısa süreli rahatlatıcı ilaç veriyor vs

Bence okuma demiş ama inat edip okumuşsun bari buraya yaz da birşey olmaz diyelim

Sedef vs mi dedi

Bence cildiniz hassas bu sevepten folayı.

benim de özellikle kışın artan pul pul olup kanaya kanaya dökülmelerim oluyor.hele ki şu ara roac tedavisi görüyorum korkunç duruma geliyor.elimin üstü bilekler dahil kabuk kabuk komple ama pul pul , elimi çıkartmaya utanır halde oluyorum.çılgınlar gibi nemlendiriyorum yeniden bebeksi oluyor, hatta bi tane üreli krem var onu kullanınca o da hızlandırıyor iyileşmesini.ne biçim doktormuş o ya, bana ne der kim bilir.

Merak etmeyin, doktorunuz zaten söylemiş ne olduğunu büyük ihtimal çok hassas bir cildiniz var. Kardeşim de sizin gibi hassas ciltli fakat farklı olarak o ise heycanlandığında ya da duygu durumlarının en üst düzey olduğu anlarda yüzünden göğüs kısmına kadar benek benek kızarıyor. Bir sürü doktora görüldü hepsi cildi çok hassas dedi sadece 1 kez krem verdiler . Eğer krem işe yarıyorsa ki sizde yarıyormuş. Korkmanıza gerek yok sadece cildiniz hassastır merak etmeyin, internetten bakınca cidden bir sürü sonuç çıkıyor çok anlamsız şekilde streslendikçe de stresleniyoruz boşu boşuna,rahat tutun içinizi.🙏

Bende panik bozukluk var. Hastalik konusun da cok evhamliyim. Aşmaya calisiyorum. bir donem aynen boyle google ye bakarak panik atak gecirip acillik olurdum. Sonuc hicbirseyin yok diyip geri gonderirdiler herseferinde. Artik bakmiyorum . Gozumun onune gelse bile tiklamiyorum cunku ya kansersin ya beynin de tumor var ayni seyler.
Egzama ya gelince stresten ben de de cikiyor ama sadece sol elimdeki 3 parmakta.
Alerjik rinit te tetikleyebiliyor egzamayi. Kbb ye gorun istersen.

Back
X