Resmen iskence :(

maviningolgesi

Afra Demir
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2017
553
472
53
Merhaba arkadaşlar. Ben 6+5 günlük hamileyim. Rabbimin gücüne gitmesin ama ne kadar zormuş. Surekli kendimi hiç olmayanlar ne yapsın deyip seytana uymamak psikolojimin verdiği ruh hali ile isyan etmemek için avutuyorum. Geniz yapımda sorun var ve kustugum zaman genzimde artık kalıyor günlerce kokusu çıkmıyor. Üstelik çok fazla dar olduğu icin bazı kusmalarımda kan bile gördüm. Bu yüzden bol bulantılı geçen hamileliğimde sürekli kusmamak icin direniyorum bogurmelerime. Kuş kadar anca yiyebiliyorum yemek düşününce bile bulanıyor. Halsizlik diz boyu iki is yapıyorum hemen bayılacak gibi oluyorum oturuyorum. Eşim “sanki tek hamile sensin” diyecek bi insan bi kaç kere de söyledi zaten. İlk bebeğimiz, o da cahil bilmiyor deyip takmamaya çalışıyorum ve yaşadıklarımı ona elimden geldiğince yansıtmamaya çalışıyorum. Ama arkadaşlarımızla tatile gidiyoruz onun karısı da hamile benden iki hafta büyük hamileliği. Mangal hazır olmadı diye tavuk yicem deyip ağlamaya başlıyor sürekli bebekle ilgili konuşuyor midesi bulandı mi sürekli konuşuyor kuscam şimdi üstünüze falan filan diye (bence midesi bulanan insan konuşamaz bile ben kusmayayım diye on araba koltuğuna basımı dayamaktan alnımda izi çıktı soru soruyorlar cevap veremiyorum) kız tutuyor dalıyor uzaklara esi iyi misin dediği anda bırakıyor kendini bayılıyor numaradan esi kucaklıyor suratına tokatlar atıyor uyansın diye gözlerini oynatıyor refleksle Bayılmış hani sözde. Eşim insallah milletteki hamileliği yaşananları görüp biraz olsun değerimi anlamıştır. Benim sesim hiç çıkmıyor ama midem çok bulaniyo kızlar hiç iyi değilim evin içinde böğürerek gezmekten kendimi acaba duyan herkes benden tiksiniyor mu diye düşünmekten alikoyamiyorum. Çünkü arkadasım derya yanımda abartarak otuz kere bogurdu her defasında kusmamak için zor tuttum kendimi. Lütfen var mi bi çaresi söyleyin :( şimdiden teşekkürler.

Bende iki gün önce kabız oldum. Eşim hiç ciddiye almadı. Sabahtan öğlene kadar ağlaya ağlaya tuvaletten çıkamadım çok kötüyüm dediğimde kabız ishal çok normal her insanda olur dedi. Halbuki benim derdim kabızdan ziyade keseye birşey olmasıydı. Anlamıyorlar canım malesef. Biz bazı kadınlar gibi şanslı değiliz. Kimileri var ki karısı geçimsiz huysuz bile olsa eşleri gözünün icine bakıyor. Bizimkiler de olur geçer boşver diyor. Şans..

Öncelikle hayırlı olsun kızlar
Benim daha yeni bitti kusmalarım arada öğürmelerim var
Eşlerinize biraz empati yapmalarını bu çocuğu tek sizin yapmadığınızı ve hamile kadınları üzerek strese sokulmaması gerektiğini söyleyin canlar
Nedir bu bencillik anlamıyorum onun çocuğunu taşıyorsunuz birde üstüne üstlük empati yapmıyorlar
Inşallah düzelirler eşleriniz kızlar siz sakın strese girmeyin takmayın onların dediklerini yoksa deliye dönersiniz

Sukur diyelim. Bende iki gebeligimde ilk gunden son gune kadar kustum. Elimde posetle gezdim.

Ama gececek insallah. Bende dogum sancisi hic cekmedim canim istedi gittim dogurdum. Bir yerden aldi bir yere koydu Allah... Gececek insallah..

Bende iki gün önce kabız oldum. Eşim hiç ciddiye almadı. Sabahtan öğlene kadar ağlaya ağlaya tuvaletten çıkamadım çok kötüyüm dediğimde kabız ishal çok normal her insanda olur dedi. Halbuki benim derdim kabızdan ziyade keseye birşey olmasıydı. Anlamıyorlar canım malesef. Biz bazı kadınlar gibi şanslı değiliz. Kimileri var ki karısı geçimsiz huysuz bile olsa eşleri gözünün icine bakıyor. Bizimkiler de olur geçer boşver diyor. Şans..
Valla resmen anlattığım kadın oynuyor. Uyuyor gibi yapıyor inliyor. O uyurken anlattığım birşeyi sonra bana hatırlatıyor laf arasında. Ben onu anlatırken uyuyor taklidi yaptığını unutuyor ama. Herşeyi muamele. Ama kocası bir ölüyor ona görseniz. Dedim böyle olmak lazım herhalde. Ama şahsen ben kırk fırın ekmek yesem de öyle olmam olamam. Milletin üzerine yük bir hamilelik geçireceğime kimseden yakınma duymayayım daha iyi. Elinde olmadan kötü durumlar yaşayanları katmıyorum tabi ki Allah yardımcıları olsun onların..

Öncelikle hayırlı olsun kızlar
Benim daha yeni bitti kusmalarım arada öğürmelerim var
Eşlerinize biraz empati yapmalarını bu çocuğu tek sizin yapmadığınızı ve hamile kadınları üzerek strese sokulmaması gerektiğini söyleyin canlar
Nedir bu bencillik anlamıyorum onun çocuğunu taşıyorsunuz birde üstüne üstlük empati yapmıyorlar
Inşallah düzelirler eşleriniz kızlar siz sakın strese girmeyin takmayın onların dediklerini yoksa deliye dönersiniz
Söylüyoruz da anlıyor mu ki acaba.. zaten takmamakta buldum çareyi konuştuğu zaman seni takmıyorum diyorum. Demin ilk defa dayanamadım lavaboya tutunarak ayaklarımı yere vurarak acıyla kustum koştu geldi. Şikayetler dışında gerçekten yaşanan birşey gördü yani. Ben beni pohpohlasin istemiyorum anlayış istiyorum. Annecim insallah zamanla o anlayış oluşur.. teşekkür ederim

Sukur diyelim. Bende iki gebeligimde ilk gunden son gune kadar kustum. Elimde posetle gezdim.

Ama gececek insallah. Bende dogum sancisi hic cekmedim canim istedi gittim dogurdum. Bir yerden aldi bir yere koydu Allah... Gececek insallah..
Evet kişiden kişiye o kadar çok değişiyor ki. Kimi de hiç mi hiç hamileliğe dair bi belirti yaşamıyor. Ben ömrümde böyle bulantı hasta hali görmedim. Eşim bazen salıyorsun kendini psikolojik diyor. Ben de diyorum kim elinde olsa böyle bi durumda olmak ister ? Ben şahsen halsiz ve sırf bulantılı bir kadın olarak gezmektense (eğer ki olmamak benim ve psikolojimin elindeyse) öyle olmamayı tercih ederim. En sevdiğim bir yiyeceği getiriyor onu bile yiyemiyorum. Ki ben hamile kalmadan önce sürekli diyete başlayıp tekrar bozan yemeğe karşı iradesi olmayan bi bayandım şimdi kus kadar yiyebildigim halde anlamıyor beni. Sırf ona naz yapmak icin aç bırakcam kendimi çünkü zorla kusturcam kendimi. Erkekleri anlamıyorum..

Merhaba arkadaşlar. Ben 6+5 günlük hamileyim. Rabbimin gücüne gitmesin ama ne kadar zormuş. Surekli kendimi hiç olmayanlar ne yapsın deyip seytana uymamak psikolojimin verdiği ruh hali ile isyan etmemek için avutuyorum. Geniz yapımda sorun var ve kustugum zaman genzimde artık kalıyor günlerce kokusu çıkmıyor. Üstelik çok fazla dar olduğu icin bazı kusmalarımda kan bile gördüm. Bu yüzden bol bulantılı geçen hamileliğimde sürekli kusmamak icin direniyorum bogurmelerime. Kuş kadar anca yiyebiliyorum yemek düşününce bile bulanıyor. Halsizlik diz boyu iki is yapıyorum hemen bayılacak gibi oluyorum oturuyorum. Eşim “sanki tek hamile sensin” diyecek bi insan bi kaç kere de söyledi zaten. İlk bebeğimiz, o da cahil bilmiyor deyip takmamaya çalışıyorum ve yaşadıklarımı ona elimden geldiğince yansıtmamaya çalışıyorum. Ama arkadaşlarımızla tatile gidiyoruz onun karısı da hamile benden iki hafta büyük hamileliği. Mangal hazır olmadı diye tavuk yicem deyip ağlamaya başlıyor sürekli bebekle ilgili konuşuyor midesi bulandı mi sürekli konuşuyor kuscam şimdi üstünüze falan filan diye (bence midesi bulanan insan konuşamaz bile ben kusmayayım diye on araba koltuğuna basımı dayamaktan alnımda izi çıktı soru soruyorlar cevap veremiyorum) kız tutuyor dalıyor uzaklara esi iyi misin dediği anda bırakıyor kendini bayılıyor numaradan esi kucaklıyor suratına tokatlar atıyor uyansın diye gözlerini oynatıyor refleksle Bayılmış hani sözde. Eşim insallah milletteki hamileliği yaşananları görüp biraz olsun değerimi anlamıştır. Benim sesim hiç çıkmıyor ama midem çok bulaniyo kızlar hiç iyi değilim evin içinde böğürerek gezmekten kendimi acaba duyan herkes benden tiksiniyor mu diye düşünmekten alikoyamiyorum. Çünkü arkadasım derya yanımda abartarak otuz kere bogurdu her defasında kusmamak için zor tuttum kendimi. Lütfen var mi bi çaresi söyleyin :KK43: şimdiden teşekkürler.
Doktor 15. Haftadan sonra azalacak demisti. Gercekten de 15-16. Haftalarda mide bulantısı geçiyor.. Bazılarında hiç olmuyor. Sans işi.

Merhaba arkadaşlar. Ben 6+5 günlük hamileyim. Rabbimin gücüne gitmesin ama ne kadar zormuş. Surekli kendimi hiç olmayanlar ne yapsın deyip seytana uymamak psikolojimin verdiği ruh hali ile isyan etmemek için avutuyorum. Geniz yapımda sorun var ve kustugum zaman genzimde artık kalıyor günlerce kokusu çıkmıyor. Üstelik çok fazla dar olduğu icin bazı kusmalarımda kan bile gördüm. Bu yüzden bol bulantılı geçen hamileliğimde sürekli kusmamak icin direniyorum bogurmelerime. Kuş kadar anca yiyebiliyorum yemek düşününce bile bulanıyor. Halsizlik diz boyu iki is yapıyorum hemen bayılacak gibi oluyorum oturuyorum. Eşim “sanki tek hamile sensin” diyecek bi insan bi kaç kere de söyledi zaten. İlk bebeğimiz, o da cahil bilmiyor deyip takmamaya çalışıyorum ve yaşadıklarımı ona elimden geldiğince yansıtmamaya çalışıyorum. Ama arkadaşlarımızla tatile gidiyoruz onun karısı da hamile benden iki hafta büyük hamileliği. Mangal hazır olmadı diye tavuk yicem deyip ağlamaya başlıyor sürekli bebekle ilgili konuşuyor midesi bulandı mi sürekli konuşuyor kuscam şimdi üstünüze falan filan diye (bence midesi bulanan insan konuşamaz bile ben kusmayayım diye on araba koltuğuna basımı dayamaktan alnımda izi çıktı soru soruyorlar cevap veremiyorum) kız tutuyor dalıyor uzaklara esi iyi misin dediği anda bırakıyor kendini bayılıyor numaradan esi kucaklıyor suratına tokatlar atıyor uyansın diye gözlerini oynatıyor refleksle Bayılmış hani sözde. Eşim insallah milletteki hamileliği yaşananları görüp biraz olsun değerimi anlamıştır. Benim sesim hiç çıkmıyor ama midem çok bulaniyo kızlar hiç iyi değilim evin içinde böğürerek gezmekten kendimi acaba duyan herkes benden tiksiniyor mu diye düşünmekten alikoyamiyorum. Çünkü arkadasım derya yanımda abartarak otuz kere bogurdu her defasında kusmamak için zor tuttum kendimi. Lütfen var mi bi çaresi söyleyin :KK43: şimdiden teşekkürler.
Hiç midesi bulanmayan, hiç halsizlik çekmeyen aksine enerji dolan kadınlar da var. Ama bu şans ve bünye işi ne onlar süper kadın ne de biz eksiğiz. Yaradılışımız bu ve hamilelerin çoğunluğunda da görülen bir şey. İnsanlar iyileri görüp kötü durumda olanlara bilenmeye ve eleştirmeye, yüklenmeye ne kadar da meraklılar. O anlayışsız eşler 9 ay değil inanın 1 gün çekemezler bu hamilelik sıkıntılarını. Ben de sizin gibiydim 3 ay yattım tabiri caizse ama şimdi çok şükür Allah!a gücüm yerine geldi, siz de biraz sabredin çok iyi anlıyorum sizi. İstenen bir bebek olmasına rağmen ilk 3-4 ay resmen pişman olmuştum. Bu günleriniz de geçecek, eşinizle konuşun kendinizi anlatın. Tek hamile sen misin demek bir çare sağlamıyor. Demek sizde hormonlar böyle etki gösteriyor. Sizin seçim şansınız var mı? Yok! Olsaydı herhalde böyle hasta gibi hissetmeyi ve görünmeyi seçmezdiniz. Sesim çıkmıyor diyorsunuz da, pardon neden çıkmıyor? Siz kendinizi anlatmadan kimse anlamaz. Eşiniz bu dönemde sıkıntınızı paylaşmayacak da ne zaman paylaşacak acaba???

''tek hamile sen misin? '' lafıda ne popüler laf oldu... peki herkesin göbeği bir mi diyesim geliyor. herkeste farklı işte bu hamilelik süreci bunu anlamak bu kadar zor mu?benim seninki gibi bir mide bulantım olmadı,baş dönmesi,bayılma vs yaşamadım. tek rahatsız olduğum midemdeki yanmaydı. birde akşamları yatarken perişan oluyorum o ayrı. ilerleyen haftalarda belki sende yaşarsın bunu yada yaşamazsın belli mi olur. eşinize anlatın bu durumu, cahil cahil tek hamile sen misin demesin tüm hamilelerle konuşmuş mu acaba? ne haldelermiş biliyor muymuşda herkesi tek kefeye koyuyormuş. biraz ilgi göstersin,anlamaya çalışsın yok olmuyorsa okusun, araştırsın boş beleş konuşmasın. ilerleyen haftalarda hormonlar tavan yapacak sinirlerin belki gerilecek ve hamileler bu süreçte yaşadıkları hiçbirşeyi unutmuyorlar o yüzden eşine söyle seni kırıcak üzücek şeyler yapmaktan kaçınsın destek olsun.

Back
X