resmi bosanma olmadan baskasinla görüsmek

kesinlikle cok dogru soluyorsun.. arkadasım bosanma evresındesın once kendini değil cocuklarıını dusunceksin ..

Ben olsam bosanmadan biriyle gorusmeyi kendime yakistirmam,
ne kadarda evleri ayirmis olsanda hala evlisin..
ayrica yeni bir iliski icin acele etme bence,
once bir kendini toparla sonucta yeni bir hayata basliyorsun,
kafani dinlendir ne bu acele..

Dava acildigi andan itibaren hukuken esine karsi sorumlulugun kalmaz. Bence hic umursama ve icinden ne geliyorsa onu yap. Zaten yeterince zor bir surec bi de kendine kisitlamalar getirip hayati zorlastirma

Bazen kişiler ayrılıktan vazgeçiyor,bir ihtimal öyle oldu veya çocuklardan dolayı mecburen evli kaldılar.
Eeee yaptığı bu hatayı geri nasıl düzeltecek.Yaa ben dava açılınca senden ayrıldım sandım yeni ilişkiyemi başladım diyecek.

İnsan önce kendine olan saygısından dolayı böyle bir hata yapmaz ki,zaten ortada'da çocukları var.atacağı adımı belkide bindefa düşünerek atacak.

Süreç zor diye kendini başka erkeğin kollarınamı atması gerekiyor.Evet süreci çok zor ama bu süreçte çocuklarıyla,ailesiyle ve arkadaşlarıylada atlatabilir.

görüs diyenlere sasiyorum..
karsidakinin hanimefendinin bu durumundan faydalanmayacagi ne malum,
iliskisi yok yazar yazmaz damlamis hemen..
o yada bir baskasi bence yeni bosanmis biri hayatina birini aliyorsa hemen,
duygusal bosluktan filan sevilmek istiyor hakki ama karsidakinin gercek dusunceleri onemli..
ha birde ortada 2 cocuk var onlarin psikolojisi yeni bir iliskiden dahada onemli...

Arkadaşlara katılıyorum henüz resmi olarak evlisiniz,evinizi ayırmanız yeni bir hayata başladım istedigim gibi hareket ederim anlamına gelmez.

Resmi olarak boşanmadıgınız için yeni bir ilişkiye başlamanız etik olmaz hatta ben sizin yerinizde olsam bu dönem o kişiyle mesajlaşmam bile çünkü resmi olarak evli oldugunuz eşinizin kulagına gitse ve duysa bu olayı mahkemede kullanıp çocuklarınızı elinizden alabilir o yüzden diğer arkadaşlar gibi bende boşanmayı bekleyin derim.

Bence yeni biriyle olmak için çok erken henüz bir evliliği bitirmemişsiniz bile. Bunun zaten yaraları duruyordur aha ayrıca 2 çocuğunuza karşı sorumluluklarınız var bence çocuklarınıza odaklanıp bu boşanmaya olayınının tramvaya dönüşmemesi için çabalayın onun ilgisi konuşması size iyi gelmiş olabilir ama fazla yakın davranmayın bence bir umudu olmasın yeniden üzülebilirsiniz.

Ne diye bana hitaben yazdin anlamadim da cevabini vereyim

Tekrar birlesirlerse birlesirler, o baska durum, su an hukuken ve etik olarak birbirlerine karsi bir sorumluluklari yok. Iki ozgur birey olarak yasamlarini surdururler.

Resmi olarak evli olan bireyler erkek-kadın fark etmez boşanmadan özgür degillerdir boşanmadan yeni bir ilişkiye başlayamazlar eger boşanmadan yeni bir ilişkiye başlanılırsa mahkemeyi bile etkiler o yüzden mahkemeleri devam ederken diledikleri gibi hayatlarını yaşamayazlar.

Son düzenleme:
bosanma sürecinde sıkıntı cekebilirsin hem suan bi bosluktasın ve ilgi gösteren birine karsı ilgi duyuyosun büyük ihtimal cocuklarını düsün ve yanlıs kararlar verme ..bence sevgiler..

Mahkeme acildiktan sonra hukuki boyutu yok gerisi,keyfinize kalmis

Canım bende eşimle ayrı yaşıyorum ve mahkemeliyim.Şubatta boşanma davasına çeviricem.Tavsiyem arkadaş gibi konuş ama boşanmadan sevgili olma benim görüşüm.Çünkü hala resmi olarak onun soyadını taşıyorsun.

Ne diye bana hitaben yazdin anlamadim da cevabini vereyim

Tekrar birlesirlerse birlesirler, o baska durum, su an hukuken ve etik olarak birbirlerine karsi bir sorumluluklari yok. Iki ozgur birey olarak yasamlarini surdururler.

bence de. etik değilmiş falan... eski kocasından izin alsın bir de madem. :26:

dava açıldıktan sonra boşanmış olmaktan ne farkı var. birbirlerine karşı sorumlulukları kalmadıktan sonra kime ne ki? oldu ki boşanma süresi uzayacak belki yılları alacak, her şey olabilir.
boşanıyorsun, niye bağlı kalasın. sanırım benimle aynı fikirde olanlar hemen ciddi bir ilişkiye atılsın, duygusal boşluğundan faydalandırsın falan da demiyor. ama sonuç olarak insanların duygusal ihtiyaçları vardır. bir başkasıyla dertleşmesi yakınlaşmasına bir engel yok. başkasıyla iletişim kurması çocuklarıyla ilgilenmeyecek de demek olmuyor. çocuklarının nasıl ilgiye ihtiyacı varsa boşanan kadının da duygusal ve psikolojik ihtiyaçları var.

boşandıktan sonra da eski eşiyle barışanlar var. o zaman boşandıktan sonra barışmayı beklesinler ya barışırsak diye... :26:

çok duygusal yaklaşıyorsunuz ama boşanmak isteyip dava açan kişinin en son düşünmek isteyeceği şey ya ilerde barışırsak... boşanma davası açan iki kişinin birbirine karşı ne gibi sorumlulukları olabilir?

ayrıca yazınızda belirttiğim kısımdaki üslubunuz hiç hoş değil. ayıp. konu sahibi kendimi gittim kollarına attım mı demiş? atsa bile başka erkeğin kolları üslubunu kullanmak kimin haddine? kime ne?

Son düzenleme:

Canım dava sürecinde yapma. Etik olarak bir sorun yok evet eşinle ayrısın ama nasıl ayrıldınız bilmiyorum. Eşin bunu sana karşı koz olarak kullanabilir öğrenirse. Mahkemede beni aldattı der kanıtlar falan aklıma bin türlü şey geldi şimdi.

Sen bir dur derim ben..

Bu hata değil ki. Barışırsa evet bunu diyebilir. Düzeltmesi gereken bir şey yok. Eminim eşi de başkalarıyla olmuştur. Konu sahibi de eşini gözden çıkarmış zaten :)

Eğer bir velayet sorunu olacaksa, sana zorluk çıkarabilir..Yani yeni biriyle görüşmeni kullanabilir..

Görüştüğün eski sevgilinmiş, denenmişi denemek ne kadar mantıklıdır onu biz bilemeyiz. Ne şekilde ayrıldınız, neden olmadı v.s.. bunlar önemlidir. Bunun analizini sanıyorum kendin daha iyi yaparsın..

Etik mi değil mi kısmına gelirsek, mayıstan beri ayrı yaşadığınız bir eş var ortada, neden resmi boşanma gerçekleşmedi bilemiyorum, yorumları okumadım yazdıysanız. Neden olmasın diyorum ben de? Gayet te görüşürsünüz. Herkesin ayıbı günahı kendine..

Bu konuda bir yargıda bulunmak değil bizlerin, kimsenin haddine düşmez.

Son düzenleyen: Moderatör:

evet ama daha boşanma aşamasındayken duygusal bi ilişkiye başlaması ne kadar doğru
bu acele niye
biraz kafasını dinlesin arkadaşça dertleşsinler illa ki hemen adını koymak gerekmiyo
zaten 1-1,5 yıl sürer demiş 8 ay geçmiş yaza sonuçlanır büyük ihtimalle
ayrıca eşini değilse bile çocuklarını düşünmek zorunda
şahsen Allah korusun benim annem boşansa ve daha dava sürerken başka biriyle gönül ilişkisine başlasa ben inanılmaz rahatsız olurum insanın aklında şüphe bile kalabilir
çocuklar olmasa beklesin demem ama çocuklar açısından davanın sonuçlanmasını beklemesi daha doğru olur bence

ben acele etmesini değil, özgür olduğunu savunuyorum. :26:

canım şöyle dusun..
olaya sadece es yada etraf acısından degıl de evlat acısından da bakmak gerek bence..belkı cok kucuktur cocukların bılemıyorum ama sen de evlatsın..aynı durum annenle babaın basında olsaydı evlat olarak ne hıssederdın annenın durumuyla ılgılı....

kımse kusura bakmasın ama beni boyle durumlarda karı koca etraftan cok evladın durumu ılgılendırıyor...

sımdı arada cıkıp bana ee o zamn cocugun durumunu dusunurse tamamen bosansa da hıc evlenmemesı lazım falan dıyenler de olur..onu dıyeceklerın evladı varsa yazsın lutfen....kendı adıma onları anlamaya calısabılırım..

Yirumlariniz icin tsk ederim arkadaslar. Allah razi olsun. Benimde bir yanim ne var konusuyorsun sadece diyor bir yanim konusma bile diyor. Ama bana cok iyi geliyor bu insan. Resmi bosanmam anca 2014 kisingeeceklesir yurtdisinda yasiyorum ve burdaki kanunlar farkli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…