Resmî kurumlarda çalışanlar bakar mısınız?

goblet_of_fire_hp

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2018
21
7
1
33
Merhabalar. Ben iyi bir puan ve çalışacağım kurumda gerek duyacaklarını düşündüğüm bir belgeleye bir resmî kuruma iş için başvurmuştum. Beni işe alacak kişinin bizzat kendisi cv’mi aldı ve yanındaki yardımcılara bu cvyi işleme koyun diye talimat verdi. Yani onayı verdi kendisi. Bana işe giriş için gerekli olan evrakların listesini verdiler. Ancak biz seni arayana kadar evrakları hazırlamaya başlama dediler. Onay almış olsam bile tam olarak işe başlamak için onların arayıp evrakları hazırla demelerini bekleyeceğim yani. Onay almış olduğum halde; “bekle bizim aramamızı evrakları hazırlamak için” demelerinin nedeni ne olabilir? Acaba beni almayacaklar mı falan diye de düşünüyorum ama işe giriş için gerekli olan evrağı da herkese vermezler herhalde resmî olduğu için. Resmî kurumlarda çalışanlar varsa, neden böyle söylediklerini bana açıklar mısınız? Belki daha önce aynısını yaşayanınız vardır. Teşekkürler.

Merhabalar. Ben iyi bir puan ve çalışacağım kurumda gerek duyacaklarını düşündüğüm bir belgeleye bir resmî kuruma iş için başvurmuştum. Beni işe alacak kişinin bizzat kendisi cv’mi aldı ve yanındaki yardımcılara bu cvyi işleme koyun diye talimat verdi. Yani onayı verdi kendisi. Bana işe giriş için gerekli olan evrakların listesini verdiler. Ancak biz seni arayana kadar evrakları hazırlamaya başlama dediler. Onay almış olsam bile tam olarak işe başlamak için onların arayıp evrakları hazırla demelerini bekleyeceğim yani. Onay almış olduğum halde; “bekle bizim aramamızı evrakları hazırlamak için” demelerinin nedeni ne olabilir? Acaba beni almayacaklar mı falan diye de düşünüyorum ama işe giriş için gerekli olan evrağı da herkese vermezler herhalde resmî olduğu için. Resmî kurumlarda çalışanlar varsa, neden böyle söylediklerini bana açıklar mısınız? Belki daha önce aynısını yaşayanınız vardır. Teşekkürler.
Öğretmenlere güvenlik soruşturması yapıyorlar ama sizin kurumu bilemem. Yani ataması olduktan sonra soruşturmayı bekledi.

Kurum ne

Anladığım açıktan alacaklar

Yani KPSS puanı olsa da başkaca sınav vs yapmıyorlar bir ilan vs de yok

Bu durumda boş yer olursa alacak

Belediye vs ise seçim önü ne yapacakları belirli olmaz

Hemen birisi de yazmıştı cv im çok iyi diye kamu kurumunda işe başladım çekemeyenler var diye

Ben hala çözemedim iyi cv gereken KPSS ile merkezi atamayan kurumu

Kurum ne

Anladığım açıktan alacaklar

Yani KPSS puanı olsa da başkaca sınav vs yapmıyorlar bir ilan vs de yok

Bu durumda boş yer olursa alacak

Belediye vs ise seçim önü ne yapacakları belirli olmaz

Hemen birisi de yazmıştı cv im çok iyi diye kamu kurumunda işe başladım çekemeyenler var diye

Ben hala çözemedim iyi cv gereken KPSS ile merkezi atamayan kurumu
Belediye kurumu. Tercümanlık için başvurmuştum olmazsa düz memurluk da olur demiştim.

Evet. Tercümanlık birimine başvurmuştum, olmazsa düz memurluk da olur demiştim görüştüğüm kişiye. Onay verdi ama biz arayana kadar belgeleri hazırlamayın demeleri düşündürdü işte beni...
Çok umutlu olmayın. Belediyeler torpil yeri giden herkes birinin tanıdığı olarak gidiyor. Kimseye de yok senin işin olmaz denmiyor bunun için. Herkese biz sizi arayacağız. Harbe vereceğiz v.b.

Çok umutlu olmayın. Belediyeler torpil yeri giden herkes birinin tanıdığı olarak gidiyor. Kimseye de yok senin işin olmaz denmiyor bunun için. Herkese biz sizi arayacağız. Harbe vereceğiz v.b.
Evet bunların hepsini biliyorum, anladığım kadarıyla çoğunlukla başkana kadar ulaşıp da ondan onay alanları alıyorlarmış belediyelere. Ama şans işte, bekliyor insan.

Ise alacak olsalar tarih verirler oda bir oyalama taktigi bizim kurumda da yapiliyor keske umut versem ama biz guvenlik sorusturmasina kadar alip aslinda almayacak oluyoruz tek karar personel alimindan yetkili amirden cikar.

Guvenlik sorusturmasi icin evrak duzenlendimi? Kardes anne baba bilgileri isteniyor mesela, muhtara imzalatiyorsunuz

Ztn secimlere kadar kolay kolay kimse personel almaz

Yani belediye başkanına kadar gidip ancak ondan mı onay alsam olurdu? Ben de onu yapacak aracı Yok işte, sadece yetkili ile görüşmüştüm.

Evet yetkili kisi karar veremez ztn boyle bir yetkisi yok siz insan kaynaklari muduru yada baskan yrd ile gorusmussunuzdur
En iyi ihtimalle sizi gorustururlerdi
Sizin gibi cok kisi basvuruyor her geleni alsalar personelden gecilmez

Evet yetkili kisi karar veremez ztn boyle bir yetkisi yok siz insan kaynaklari muduru yada baskan yrd ile gorusmussunuzdur
En iyi ihtimalle sizi gorustururlerdi
Sizin gibi cok kisi basvuruyor her geleni alsalar personelden gecilmez
Zaten ben de ancak başkana kadar ulaşıp ondan onay alanlar işe başlayabiliyor diye duymuştum. Doğruymuş demek. Ama başkana ulaşmam imkansız tabii ki benim...

Ben belwdoyede calisiyorum.
Banada biz seni arayacagiz demislerdi tam bir ay bekleidm sonra aradilar evraklarimi soyeldiler hazirladim bir hafta sonra baslaidm.

Back
X