revani .. acil yardım lütfenn?

anitaaa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2015
3.165
2.892
kızlar merhaba .. revani yapıyorum da şimdi sorum şerbet kekin üstüne eklenirken sıcak mı olmalı soğuk mu ?nette araştırdım kimi soğuk kimi sıcak yazmış kafam karıştı ....

hic farletmez ,yeterki biri sicak biri soguga yakin.ilik olsun. iki sekliyle de yapiyorum gayet guzel oluyor:KK66:

bugün ben de yaptım :)
şerbet soğuk,kek sıcak olarak yaptım
ama eskiden beri aklımda kalan biri soğuk biri sıcak olmalı
ikisi soğuk ya da ikisi sıcak olursa hamur gibi oluyor

Vah canım üzülme tekrar yaparsın
Iki gündür Komşular Revani getiriyor
Bugün geleni beğenmedim Hamur gibiydi
Ama dünkü tam kıvamındaydı
benimde hamur gibi oldu kek pişmedi kabarmadı ...üfff ilk denemem fiyasko oldu ...

İlk denemelerde olur öyle. Olana kadar yap tekrar. Kabarması için en önemli şey yumurta ve şekeri en az 5 dakika, kremi kıvamına gelene kadar çırpmak. Bir de internetten tarif altındaki yorumlara bak. İyi yorumlar gelmişse dene. Cahide jibek in tariflerini uyguluyorum genelde ben, tutuyor.

Bir de hamur miktarı tepsiye az gelmesin. Az bir hamuru 30 cm lik tepsiye koyarsan kabarmaz.

şerbet soguk olmalı çünkü kekedökünce bir kereden kaynar kaynar pişiyor sanki böyle cok içine cekiyor

sevgican kesinlikle göz kararı denen un miktarlarını yapma insan onda ayarlıyamıyor birde şerbeti önce yap o soğurken kekini çırp pişir ozamana kadar şerbet soğur ve kekde pişince firindan al 5 dakka bekle üzerine dök şerbeti

sevgican kesinlikle göz kararı denen un miktarlarını yapma insan onda ayarlıyamıyor birde şerbeti önce yap o soğurken kekini çırp pişir ozamana kadar şerbet soğur ve kekde pişince firindan al 5 dakka bekle üzerine dök şerbeti
bana güzel bir tarif yazar mısın?
sen nasıl yapıyorsun ?

X