- Emoji Skoru
- 55
- Puanlar
- 18
Be
Ben doktorun hesabını bulamadım. Yanliz yazmış olabilir misiniz ?Herkese merhabalar,
Ben yurt dışında yaşıyorum. Bugüne kadar tam 6 kez başarısız burun ameliyatı geçirdim. Bu süreç yaklaşık 20 yıl sürdü. Psikolojim çok etkilendi, artık neredeyse hiç umudum kalmamıştı. Buna rağmen aklımın bir köşesinde hep "Acaba bir kez daha denemeli miyim?" sorusu vardı.
Uzun bir araştırma sürecinden sonra şunu fark ettim: Ne kadar iyi olursa olsun, neredeyse her cerrahın başarısız sonuçlanan en az bir revizyon vakası olabiliyor. Bu yüzden doktor seçerken farklı kriterlere odaklandım.
Benim araştırma sürecim şu şekilde ilerledi:
Son olarak da hislerime güvendim. İçime sinen doktoru seçtim ve bugün geriye dönüp baktığımda bu kararımın ne kadar doğru olduğunu görüyorum.
- Öncelikle hasta yorumlarını (review) inceledim.
- Revizyon burun ameliyatlarında kaburga kıkırdağı kullanan ve bu konuda deneyimli olup olmadığına baktım.
- Instagram hesabında sadece ameliyat sonrası ilk ayları değil, 3 yıl ve sonrasındaki sonuçları da paylaşıp paylaşmadığını kontrol ettim.
- Ve benim için en önemlisi, yaptığı burunların şekliydi. Çünkü görüştüğüm birçok doktor sadece burnumu düzeltmeye odaklanıyordu. Oysa benim seçtiğim doktor, burnumun yüzüme en uygun şekilde nasıl daha güzel ve doğal görüneceğine de çok önem verdi.
Benim tercihim Antalya'da Op. Dr. Tolga Oğuzhan oldu. Benim gibi revizyon burun ameliyatı düşünenlere, karar vermeden önce en azından kendisiyle bir görüşme yapmalarını tavsiye ederim. Ben kendi deneyimimden çok memnun kaldım.
Beni en çok etkileyen konulardan biri de ameliyat sonrasındaki ilgisiydi. Ameliyat bittikten sonra da kontrollerimi düzenli olarak takip etti, her soruma sabırla cevap verdi ve sürecimi gerçekten önemsediğimi hissettirdi. Bu benim için çok değerliydi.
Bugün geriye dönüp baktığımda tek bir keşkem var: Keşke ilk burun ameliyatımı da Tolga Oğuzhan Bey yapsaymış. İnanıyorum ki o zaman hem bu kadar zor bir süreç yaşamaz hem de yıllarca süren fiziksel ve psikolojik yıpranmayı yaşamazdım.![]()