Prison breakteki gizem bu dizideki gizemlere pek benzemiyor.Burada doğa üstü güçler var.İzlediysen eğer Losttaki,yada under the dome'daki gibi gizem var.Doğaüstü olayların oluşturduğu bir gizem.Ama tabii insan onun da açıklamasını bekliyor bir yerden sonra.Mesela Lostta öyle bir açıklama olmadı.Kafamda bir sürü soru işaretleriyle,benim için saçma sapan olan bir sonla bitirdim diziyi.Halbuki ilk iki sezonu ne kadar süperdi.Fringe de öyle başladı mesela.İlk iki sezon süperdi.Daha sonradan saçmaladı.Son sezonda izlemeyi bıraktım.Biraz zaman geçsin nasıl saçmaladıklarını görmek için devam edip bitirmeyi planlıyorum.
Seni daha iyi anlamak için diğer mesajlarına baktım geçen gün.Esaretin bedelini önermişsin mesela film olarak.Gerçekten çok güzel bir filmdir hatta imdb puanı da en yüksek filmdir şu ana kadar ondan daha iyi bir film çekilmedi.Aslına bakarsan prison breaklemantık olarak çok benzeşen yönleri var.İkisi de hapishaneden kaçış.İkisi de zekalarını kullanarak "Adamlar neler düşünmüşler" dedirtip bizi şaşırtıyor.Ama bu çok düz mantık.Yani ne bileyim macgyverda da bir sürü zekaya yönelik şey var ona bakılırsa.Ama o dizi herkese hitap etmez.Mesela fringede de paralel evren,zihin okuma,zamanda yolculuk vs gibi şu an bizim için günümüz için uzağında bulunduğumuz ama tartıştığımız konular işleniyor.Ve bunlara Walter'ın bakış açısından diziye göre bir açıklaması oluyor mutlaka.Bu da bir yerde zeka ürünü birşey.Bak mesela numbers var orda da olayları matematik formülleriyle filan çözmeye çalışıyor adam olayı.O da bir zeka ürünü.Criminal minds var suçlu psikolojisi üzerine mesela izlediğin zaman "şu şundan şu şekilde olmuştur"un cevabı her zaman veriliyor hem de psikoloji yönünden.
Monk'u seveceğini düşünüyorum , onun da temizlik obsesyonu var
resmen dizi arayışlarım kabusa döndü desem abartmış olmam....inan birçok diziyi ilk üç dör bölüm olarak izledim sabırla, hatta belki ilk bölümden anlaşılmaz diye üç dört bölüe kadar izledim çoğunu, ama dediğim gibi başkalarına heyecan veren diziler bana hitap etmiyor nedense....game of thrones mesela dünyada izlemeyen kalmadı heralde, ama ben sevmedim ya hu, nasıl şeydir anlamıyorum....
hani sadece prison tarzı dizi aramak değil maksadım, gerçekten sürükleyici ve bağlayıcı olsun istiyorum, bölüm bitiminde elim diğer bölümü açmaya çabalasın hemen meraktan istiyorum....
ama olmuyor, sadece izlemiş olmak için de izleyesim yok yani....etkilenmek istiyorum....
brezilya dizileri gibi kadınların öğlen saatlerinde oturup izledikleri gibi dizi izlemek istemiyorum ,
sırf sevmek ve bağlanmak istiyorum diziye... walking dead de öyle olmuştum mesela, gece olsun oğlum uyusun diye iple çekiyordum,...
sezonlar bittikçe resmen üzülüyordum, bilmem yansıtmak istediğimi anladın mı ama gerçekten şöyle kayda değer bir dizi bulamadım...senin bahsettiklerin hepsini izledim birer ikişer bölüm, dün gece yine revolution'un 4. bölümünü izledik eşimle, ama dediğin gibi izleyişim boşa gidecekse hiç zaman harcamasam mı diye düşnmedim desem yalan olur...
gizemler gizemli kalmaya devam edecekse bir mantığı olmaz ki....
bak şuan ikişer üçer bölümlerini izlediğim dizler
game of thrones : 5 -6 bölüm izledim ısrarla sevmeye çabaladım ama sevmedim...
nikita...sevmedim
fringe...sevmedim
flash forward... bir bölüm izledim kaldı öyle devam etsem mi bilemiyorum...
n.p tuck...sevmedim
fargo...sevmedim
person of interest...sevmedim...
breaking bad,..6 bölüm izledim fena değildi ama çok yavaştı sıkıcı geldi...
the 100...3-4 bölü izledim şuan revolutiona geçince o da kaldı....belki devam ederim bilmiyorum..
arrow... hep aynı olaylar çerçevesinde geliştiği için sıkıldım....
ressurection... saçma geldi bıraktım...
under the dome, hoşuma gitti ama açıklanmadığı için gizemler sıkıldım...
tudors... güzeldi fakat saçmaladılar bıraktım...
daha aklıma gelmeyen bu kadar daha izlediğim vardır inan....
sevdiklerim de şunlar...
prison break..şaheserim :)
the walking dead... çok çok severek izledim...
orphan black...çok sevdim sezon bekliyorum...
shameless... biraz açık seçik olması kötü ama çerezlik bir dizi olarak izliyorum..
ah güzel bir dizi bulsam da başından kalkamasam