Rezil olmaktan o kadar korkuyorum ki...

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
958
228
36
kendime güvenim o kadar az ki...başkalarının söylediklerini düşüncelerini niye bu kadar önemsiyorum bilmiyorum:( sunumum var yakın bi tarihte.allahım bunu söylerken bile kalbim güm güm atıyo..çok kalabalık bi ortamda olucak.ya ben çok heycanlıyım çok zangır zangır titriycem çıkınca.kaçışı yok artık bunu kabul ettim ama bedenime söz geçiiremiyorum.dil tutulması bile yaşayabilirim.konuşamamaktan bile cok korkuyorum
hayır düşünmüym düşünmüym diyorum ama akşam yattığımda o an gözlerimin önünde.hocaya gitsem söylesem mi acaba diye aklımdan bile geçirmedim değil:(:(

Korkunu üzerinden atmak için bu sınavı vermelisin bana kalırsa
Hocanla gidip konuşma bu yüzden
Önce evde ailene yap sunumunu,sonra arkadaşlarına,akrabalarına falan yavaş yavaş sayılarını arttır sunum yaptığın kişilerin

Son düzenleme:
Kendini öğretmen gibi hisset. Öğrencilerinin o bilgiye ihtiyacı varmış gibi elinden gelenin fazlasını yap.
Ayrıca rezil olmak bazen iyidir, karşındakilere rahat imajı çizersin.

o korkulu sunumları çok atlattım canım tabi sadece sınıfta.ama o da bi kalabalık sonuçta..
bence de bunu başarmalısın k
i diğerleri daha kolay olsun:34::34: en iyi şekilde hazırlanmaya çalış,prova yap mutlaka yaparsın.

aklıma kendi sunumum gelmişti 100 e yakın kişinin önünde anlatmıştım.. bende senin gibiydim..slayttan anlatıcaktım..zangır zangır titriyordum ama oraya çıkınca hiç heyecan kalmadı.. sende anlatmaya çıkınca heyecanın kalmaz merak etme.. hocamız bize sunum yaparken karşınızdakini hiç bişey bilmiyor gibi düşünün hatta gerizekalı yerine koyun demişti :D biraz deli bi hocaydı..

yani o konuda uzman sensin..iyi hazırlandın..çıkıp güzelce anlatacaksın..öyle düşün..olumlu şeyler söyle kendine..
hiç olmadı doktora danışıp heyecanın için o anlık ilaç alabilirsin..

ya sürem çok az kaldı.ben hazırlanmadım bile valla napcamı bilmiyorum:(bizim ortam da çok kalabalık bu kadar olcanı tahmin bile etmemiştim.ben heycanlanınca konuşamam sesim titrer hatta sesim içime kaçar:)dilim sürtçer:(:(bana şans dileyin :(

canım banada öyle bişi olmuştu nerdeyse 60 kişinin önünde konuşma yapmıştım
çok heyecanlıydım ama ne olduysa o kürsüye çıktığımda heyecanım gitti
eminim sanada böyle olucaktır
ve ordan indiğinde sana çok güzel bi anı olarak kalıcağına inanıyorum çünkü bana öyle olmuştu
:))BOL ŞANS

"Buradaki en yetkili, etkili, bilgili kişi benim.
Karşımdaki bunca insanın anlatacağım şey hakkında en ufak fikri yok, ben ne dersem o.
Herkes benim için burada." diyeceksiniz.
Olmadı hepsinin yemekten sonra tuvalete giden insanlar olduğunu hatırlatacaksınız kendinize.

"Buradaki en yetkili, etkili, bilgili kişi benim.
Karşımdaki bunca insanın anlatacağım şey hakkında en ufak fikri yok, ben ne dersem o.
Herkes benim için burada." diyeceksiniz.
Olmadı hepsinin yemekten sonra tuvalete giden insanlar olduğunu hatırlatacaksınız kendinize.

bi arkadaşim da demişti hepsini tuvalette cnlandır gözünde diye çok manyakça ama onların da insan olduğunu hatırlamak için galiba...kimsenin benim için aaa eli titriyo sesi titriyo komik falan diye düşünmesini istemiyorum:(

canım banada öyle bişi olmuştu nerdeyse 60 kişinin önünde konuşma yapmıştım
çok heyecanlıydım ama ne olduysa o kürsüye çıktığımda heyecanım gitti
eminim sanada böyle olucaktır
ve ordan indiğinde sana çok güzel bi anı olarak kalıcağına inanıyorum çünkü bana öyle olmuştu
:))BOL ŞANS

cnm teşkkürler ama hiç öyle olcağını sanmıyorum.ben normalimde insanlarla pek konşmam zaten çekingenimdir kaldı ki o kadar kişinin önünde konuşmak:(

heyecanlanmanız çok normal öncelikle bunu bilmelisiniz.bu sunumun size iyi geleceğine inanıyorum.Alllah kolaylık versin...:)

Rezillik kavramı çok başka bişey emin ol.
Dilin tutulsa, yanlış telaffuz etsen kimse seni ayıplamaz.
Yanlış mı yapıcaksın, oraya çıkınca unutucak mısın nolucaksa olucak. Oraya çıktığında herşey ve herkesin ışıkları yok olucak.
Ellerinle anlattıklarını destekler, arada iki-üç adım atarsan çok daha etkileyici olur anlattıkların, hataların farkedilmesini engelleyebilirsin.
Yanlış yaptığında hafif tebessümle salonda bi göz gezdir.:27:
Nedir o yahu daha neler yaşayacağız.
Ufak şeylere takılma.
Olursa olur ama ya olmazsa?
Kendini yenmiş olucaksın. Ki bu çok güzel bi olay..:42:

Benim sunumumda slaytım karışmıştı ve çoğu diğer üniversitelerin aynı bölümünden öğrenciler.:52:
Hepsi anladı tabii ben de arada bi kaç espriyle kurtarmaya çalıştım.
O arada arkaya bakıp durumu anlamaya çalışmam, kekelemem cabası.
Ne rezil oldum ne de küçük düştüm. Hatta çok beğenildi. :1:

Konu hakkındaki bilgin ne kadar çok olursa tedirginliğin o kadar
azalır... Ben kalabalığı bırak 2 kişilik resmi konuşmada heyecanlanırım
normalde. Sunum yaptığım zaman dinleyicilerin hepsini arkadaşımmış
gibi hayal ettim, resmiyeti sıfırlamak için beynimde. Sonra konuyu
deli gibi çalıştım, çok iyi hazırlandım. Şu konuda eksiğim diyebileceğim
birşey bırakmadığım gibi ekstra bilgiler de edindim slaytımda olmayan.
Başta çok zor oluyor ama 3 cümleden sonra konuya odaklanıp oradaki
herkesi unutuyorsun...

Allah yardımcın olsun, başarılar sana :46::46::42:

off kızlar çok az vaktim kaldi bi de bedenime aklıma söz geçirebilsem.ne özgüvensiz bi insanmışım ben:'(

bunu atlatırsan kendine güvenin gelir cnm hatta bir anda tavan yapar:31::31::31:

bence topla tanıdıklarını önce onlara bi sunum yap,alıştırma yap kendi kendine başarırsın ve bu senin için çok büyk bir adım olur emin ol ;)))

kendime güvenim o kadar az ki...başkalarının söylediklerini düşüncelerini niye bu kadar önemsiyorum bilmiyorum:( sunumum var yakın bi tarihte.allahım bunu söylerken bile kalbim güm güm atıyo..çok kalabalık bi ortamda olucak.ya ben çok heycanlıyım çok zangır zangır titriycem çıkınca.kaçışı yok artık bunu kabul ettim ama bedenime söz geçiiremiyorum.dil tutulması bile yaşayabilirim.konuşamamaktan bile cok korkuyorum
hayır düşünmüym düşünmüym diyorum ama akşam yattığımda o an gözlerimin önünde.hocaya gitsem söylesem mi acaba diye aklımdan bile geçirmedim değil:(:(

aynı sorun bendede var ne yapsam ne etseeem de yenemiyorum şu lanet şeyi

konuya ne kadar hakim olursan o kadar iyi anlatırsın ve az heyecanlanırsın canım..ben de senin gibiydim ama bu durumu tübitakte yenebildim ancak..

sana tavsiyem anlatqacağın konuyu öyle bir çalış ki senden başka kimse bunu senden daha iyi bilemez diye düşün, kendinden emin ol, gerçekten de öyle yani düşün ki oradaki insanların kaçı bu konuyu biliyor ya da hadi biliyor diyelim senin kadar hakim?

yanlış bir şey falan söylersen hiç çekinme kimse önündeki metni bilmiyor neye nasıl çalıştın bilmiyor onlar sadece dinliyor ki bir çoğu dinlemiyor bile olabilir. kimse ordan hahahaha baksna yanlış dedi diye bağırıp sni parmakla gösterecek değil ya ?

rahat bırak kendini rezil olabileceğin hiçbir durum yok, en fazla dilin sürçer o da her insanın başına gelir ki bu senin biraz da zekiliğini ortaya koyar çünkü insanlar kafasında o kadar çok şey var ki konu hakkında, bir an önce hepsini anlatmak istiyor diye düşünrler :)

canım bence rahat ol kasma kendini düşünme o kadar ve sakın vazgeçme bu sunumu vermekten..sunumunu yaparsan bu durumun üstesinden gelebilirsin bence...ve şöyle düşün seni dinleyen insanlarda mükemmel değiller takıldıkları bi nokta vardır onlarında zayıf yönleri vardır senin minik hataların olabilir tabiki önemseme duraksama devam et insanlar yokmuş gibi düşün sen sunumuna odaklan hata yapmamaya çalış zaten başarırsın...bu minik hataların olursada rezillik değildir unutma böyle düşünme bence...

sunum korkusu cıddı bır korkudur bılırım :) oncelıkle sunumunu yapoacagın konuya hakım ol ... sorulabılecek soruları düüşün kendınce cevapla .. anlatacagın konuyu kımsenın senden daha ıyı bılmeyecegını düşün... ve de sunumundan once 3-5 pravo yap arkadaslarına ailene vs... gerekıyorsa ayna kullan :) basarılar

Back
X