Teşekkür ederim cnm saol benim ameliyat olayım aslında biraz ilginç oldu şöyle ki ben hiçbir şekilde burnumun üst tarafında görülen eğrilik haricindeki hiçbir yerinde değişiklik yaptırmayı düşünmüyordum. Hatta bulunduğum semtteki özel bir hastaneye gidip kbb uzmanına muayene olmuştum doktor beyde bana içteki problemi ben yaparım dışındaki eğikliği estetik cerrahımız halleder onunla görüştürmem lazım seni demişti ve aslında burun görüntümün yüzümde olumsuz olarak çok büyük bir etkisi olmadığını en ufak bir değişikliğin bile psikolojimde sorun yapabileceğini söyleyip estetik uzmanımızla istersen görüşme ben sadece deviasyon problemini gidereyim demişti buna rağmen ben hazır ameliyat olurken o eğiklikde düzelsin ve burun normal şeklini alsın ikiside aynı anda giderilsin diye düşünerek hastanenin estetik cerrahıylada görüşmüştüm ve kesinlikle burnumun o dıştaki eğikliği haricinde başka bir yeriyle oynatmayı düşünmeyen ben bir anda dr hanımın ucunu kaldırıcaz dudakla burun acısını değiştiricez vs vs diye bir sürü şeyi saymasından dolayı şok geçirip asla böyle birşey yaptıramam sadece eğikliği düzeltirseniz olur demiştim :) dr hanımda bana malesef bu şekilde olmaz burnunuzun eğikliği giderildikten sonra alt taraflarınında toparlanması lazım diye cevap vermişti bende tabi bir anda duyduğum bu değişikliği kabul etmeyip hastaneden ayrılmıştım. 1 ay kadar geçti geçmedi derken babamın araştırmaları sonrasında tavsiye edilen doktora yani şuanki doktoruma muayene için gittiğimizde muayene sırasında oda hemen hemen aynı şeyleri söylediğinde aynı tepkiyi ona da vermiştim fakat bunun bu şekilde yapılmasının kesinlikle gerekli olduğunu anladığımda açıkcası fazla birşey söyleyecek durumda değildim sonrasında da zaten bütün herşeyi doktoruma bıraktım hiçbir şekilde yapılacak olan şekle müdahale etmedim çünkü doktorum sen bana bırak yüzüne uygun en doğal şekli yapıcam diyip profilimden ayna tutturarak eliyle bana o şekli göstermişti ben dediğim gibi hiçbir şeye karışmadım sadece ameliyat masasında lütfen rica ediyorum fazla oynamayın ve değiştirmeyin dediğimi hatırlıyorum :) tabi doktorumda yine bana bırak doğal ve en uygun burnu yapacağım demişti. Bende öyle yaptım zaten ve tamamiyle ona bıraktım yani bilgisayarda photo shop teknikleriyle yapılan resim üzerindeki değişiklikler yada başka türlü burnun son şeklini görebileceğim hiçbir şeyle değerlendirme yapmadık sadece aynada gördüğüm doktorumun eliyle gösterdiği şekli biliyordum o kadar :) zaten önemli olan önceden o şekli gösteren bir doktora sahip olmanız değil bence önemli olan gösterdiği o şekli yapabilecek doktora sahip olmanızdır bunu bu şekilde düşündüğüm için şeklin son halini görmeyi önemsemedim. Ama gerçekten baya teferruatlı bir operasyon geçirdim yapılan işlemler içteki deviasyon probleminin giderilmesi, dıştaki kemik eğriliğinin düzeltilmesi, burun ucunun kaldırılması, ve yanlardan kanatların daraltılması, yapılması gereken benim düşündüğümden çok daha fazlaymış ve gerekliymiş bunu anladım çünkü kemikteki eğriliğin verdiği sebebiyetten dolayı burun ucu yaş büyüdükçe ve kemik şekillendikçe olması gerekenden daha fazla uzun bir hal almış ve kanatlarda genişleme yapmış yani aslında eğrilik problemim olmadan büyümeyi tamamlamış burnumu yaptı diyebilirim doktorum. Biraz uzun bir açıklama oldu ama faydalı olmak ve merak edilenlerin giderilmesi açısından yararlı olur diye umuyorum.