• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Risk almalı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
öncelikle tebrik ederim :)
ama ben şunu anlamadım, bu okul zaten kabul alamayacağınızı düşüneceğiniz kadar iyi bir okulsa, neden "almanyadakilere mi gitsem?" diye bir düşünceniz var?
almanyadakiler daha da mı iyi?

Eeeee ne duruyorsun??? Helva yapsanaaa helva yapsanaaaa:halay::halay:

Hahah herkese benden bir kap helva :P

Bana İtalya'ya daha sıcak bakıyorsunuz gibi geldi, çok çok iyi bir okul olduğunu da söylüyorsunuz. Bence en sıcak baktığınızı tercih edin. Psikoloji mezunuydunuz değil mi siz de, hangi alanda master/doktora yapacaksınız? :)

Evet evet sanırım sen de psikoloji mezunusun Astoria :rolleyes:
Fikir verebilirsen çok memnun olurum bir psikolog olarak
Bu okuldaki cognitive neuroscience ve başvurduklarım genelde bu alan etrafında dönüyor, neuroscience, bilişsel psikoloji gibi
İtalyaya sıcak bakıyorum çünkü 2015te de oradaydım bir okulda
Seviyorum orayı
Almanyaya zorluyorum çünkü malum psikolojinin doğduğu, büyüdüğü şu an teknolojide en üst seviyelerde yer alan bir ülke
Avrupada araştırma yatırımında en büyük ülke zaten, lider

öncelikle tebrik ederim :)
ama ben şunu anlamadım, bu okul zaten kabul alamayacağınızı düşüneceğiniz kadar iyi bir okulsa, neden "almanyadakilere mi gitsem?" diye bir düşünceniz var?
almanyadakiler daha da mı iyi?

İşte o da benim şahsi manyaklığım olabilir :D
Önyargım da olabilir
Sanki Almanya > İtalya gibi bir önyargı
Gittim gördüm halbu ki yaşam olarak öyle demem
Ama ekonomik ve teknolojik olarak öyle gibi
Ay bilmiyorum ki :olamaz::rolleyes:

Ben İtalya'ya giderdim
Hem daha önce orda yaşamışsın
Hem kabul edileceğini ummadığın bir okul tarafından kabul edilmişsin
Hem de bu garanti.
Ama eğer bunu kabul etmeyip diğerlerini beklersen , birşey çıkmazsa garantilediğin okulu kaçıracaksın..
Hayırlısı olsun :)

Velvette Velvette Nerede yasadiginizi bilmiyorum ama eger Turkiye'de bir sahil kentinde yasiyorsaniz Almanya cok zor olur bence. Kendimden biliyorum cunku, insanin intihar edesi gelir ya. Burda senede 3 hafta falan hava kapali oluyor:dondurma:

Hahah herkese benden bir kap helva :p

Evet evet sanırım sen de psikoloji mezunusun Astoria :rolleyes:
Fikir verebilirsen çok memnun olurum bir psikolog olarak
Bu okuldaki cognitive neuroscience ve başvurduklarım genelde bu alan etrafında dönüyor, neuroscience, bilişsel psikoloji gibi
İtalyaya sıcak bakıyorum çünkü 2015te de oradaydım bir okulda
Seviyorum orayı
Almanyaya zorluyorum çünkü malum psikolojinin doğduğu, büyüdüğü şu an teknolojide en üst seviyelerde yer alan bir ülke
Avrupada araştırma yatırımında en büyük ülke zaten, lider

İşte o da benim şahsi manyaklığım olabilir :KK70:
Önyargım da olabilir
Sanki Almanya > İtalya gibi bir önyargı
Gittim gördüm halbu ki yaşam olarak öyle demem
Ama ekonomik ve teknolojik olarak öyle gibi
Ay bilmiyorum ki :olamaz::rolleyes:

Evet meslektaşız. :) Neuroscience zaten yurtdışında çok önü açık Türkiye için pek değil ama. Ben İngiltere'de birkaç okul bakmıştım, Glasgow, Manchester falan ama İngilterede burs bulmak neredeyse imkansız, anca master eğitiminizi başarıyla tamamlarsanız doktora için falan veriyorlar. İtalya'da burs aldıysanız ve okul da çok iyiyse perfetto. :) Zaten İtalya'da daha mutlu olacağınızın kokusunu buram buram alıyorum yazılarınızdan. Almanya, Avustralya falan belki klinik alanda isteseydiniz zorlayın derdim özellikle psikanaliz falan ama neuroscience konusunda Almanya nasıldır pek bilmiyorum açıkçası.

Hangi okul, hangi ulke bilemem, sonucta senin secim kriterlerini bilmiyorum, mesleginde neye gore secim yapmak daha onemlidir vs bilemiyorum. Ama Italya'daki okulu kacirmamak icin onun gununu gecirmeden kabul ettigini bildirebilirsin. Bu arada daha cok istedigin bir yerden de kabul alirsan Italya'dakini iptal edersin, edilebilir saniyorum. Boylece hani acikta kalmis olmazsin diye dusunuyorum.

Almanyada yaşamak ben de istemiyorum hiç açıkçası

Sırf adamlar teknolojide iyiler diye zorluyorum, bak seversin, alışırsın vs diyerek :KK70:

İtalyada bir okul daha var ama bu kabul eden okula hala şaşkınım

Beni almazlar diyordum :KK70:

Yani diyorsun ki önüne çıkan teklifi kabul et? :110:
okumak istedigin bölüm ne ?

muzurtilki muzurtilki istihareye yatmadım ama bütün gece kabus gördüm okulla ilgili, öğrencileri ölüyordu, başa bela yaratıklar vardı falan bilmiyorum sayılır mı :KK70:

Ben İtalya'ya giderdim
Hem daha önce orda yaşamışsın
Hem kabul edileceğini ummadığın bir okul tarafından kabul edilmişsin
Hem de bu garanti.
Ama eğer bunu kabul etmeyip diğerlerini beklersen , birşey çıkmazsa garantilediğin okulu kaçıracaksın..
Hayırlısı olsun :)

Çok teşekkürler yorumun için kürk mantolu madonna
Ve sana katılıyorum ancak olayın heyecanıyla henüz kafam allak bullak, doğru kararı vereceğim o anda bence :)

Velvette Velvette Nerede yasadiginizi bilmiyorum ama eger Turkiye'de bir sahil kentinde yasiyorsaniz Almanya cok zor olur bence. Kendimden biliyorum cunku, insanin intihar edesi gelir ya. Burda senede 3 hafta falan hava kapali oluyor:dondurma:

Doğma büyüme hep sahil kentlerinde yaşadım ben ya
Siz de mi Almanyadaydınız?
Ben 1 hafta kaldım sadece ve depresyona giriyordum :KK70: :KK53:
Belki abartılıyordur ya, ne bileyim sonuç olarak bu çok düzenli, her şeyi altın vb gibi şeyleri görmedim
Evet insanlar saygılıydı, ucuzdu falan ama onun dışında tren saatleri mesela sürekli gecikmeliydi, iptaldi gibi hiç beklediğim Alman dakikliği yoktu :KK70:

Ben olsam koşa kosa italya ya giderdim.sırf italya sevgim yüzünden.
Hakkında hayırlısı olsun cnm.

Katiliyorum, harika bir ulke. Dilleri de harika:KK36:

Gideyim de ziyaretime gelin
Ben de çok seviyorum ya
Bize çok benziyorlar çünkü
Yaşam tarzları olarak bizden bile keyifler hatta
Taş sokaklarda oturup portakal çiçeklerinin kokuları arasında macchiato içmeyi özledim! :cry::rolleyes:

Hangi okul, hangi ulke bilemem, sonucta senin secim kriterlerini bilmiyorum, mesleginde neye gore secim yapmak daha onemlidir vs bilemiyorum. Ama Italya'daki okulu kacirmamak icin onun gununu gecirmeden kabul ettigini bildirebilirsin. Bu arada daha cok istedigin bir yerden de kabul alirsan Italya'dakini iptal edersin, edilebilir saniyorum. Boylece hani acikta kalmis olmazsin diye dusunuyorum.

Sevde bunu ben de duygum, hani zorla kolumdan tutup götürecek değiller neticede, sorun olmaz diye düşünüyorum. Son dakika kaydımı dahi yapmasam kaçar.

Peki ayıp olmaz mı?
Nasıl tepki veriyor okullar buna acaba:KK23:

okumak istedigin bölüm ne ?

Nörobilim/bilişsel psikoloji veya bu ikisinin ortak çalışıldığı bir bölüm istiyorum champagnecim :KK31:

Evet meslektaşız. :) Neuroscience zaten yurtdışında çok önü açık Türkiye için pek değil ama. Ben İngiltere'de birkaç okul bakmıştım, Glasgow, Manchester falan ama İngilterede burs bulmak neredeyse imkansız, anca master eğitiminizi başarıyla tamamlarsanız doktora için falan veriyorlar. İtalya'da burs aldıysanız ve okul da çok iyiyse perfetto. :) Zaten İtalya'da daha mutlu olacağınızın kokusunu buram buram alıyorum yazılarınızdan. Almanya, Avustralya falan belki klinik alanda isteseydiniz zorlayın derdim özellikle psikanaliz falan ama neuroscience konusunda Almanya nasıldır pek bilmiyorum açıkçası.

Türkiyede iki üniversitede buldum.

Birindekiler -kimse kusura bakmasın ama- dar kafalı 5-6 tane tıpçıdan oluşuyordu, hiçbir yeniliğe açıklık yok.
Biz ne dersek o kafasındalar araştırma alanında. Bir disiplinlerarasılık yok.
Öyle kitaptan oku geç neuroscience ı evde de yaparım ben : p
Bir diğeri de çok yüksek geldi fiyatı, özel.

Evet İtalyadaki okul ücretleri düşük karşılaştırınca ama onu da ödemem gerekmeyecekmiş bu okulda :KK73:

Ben de aynı senin gibi düşünerek masterı İtalya ve Almanyaya indirgedim

Önceden aklımda Amerika da vardı ancak genellikle dediğin gibi doktora öğrencilerine burs var. Master muamma.

O yüzden böyle bir üniversitede bitirip kendimi İngiltere, Kanada gibi bir yere research assistant olarak atmak istiyorum

Bana bu sıçramada yardımcı olacak bir okul arıyorum tüm mesele o, gerçi belki severim olduğum yeri kalmak isterim kim bilir ama kafamdaki plan bu.

Almanyada fizyolojik ve katı bir davranışçı yaklaşımın olduğunu duydum, benim için bu bal kaymak bir durum aslında
Öte yandan İtalyada dil-gelişimi çalışması alanında önde (ki bu da benim research proposalım, research ilgi alanım) Çok zor, ay :KK53:

Mesaj çok uzun olunca ayrı yazayım dedim, aslında özelden yazsam sorun olur mu? Bazen bunları tartışacak birine ihtiyacım oluyor :))

Ben de çok seviyorum ya
Taş sokaklarda oturup portakal çiçeklerinin kokuları arasında macchiato içmeyi özledim! :cry::rolleyes:

Sevde bunu ben de duygum, hani zorla kolumdan tutup götürecek değiller neticede, sorun olmaz diye düşünüyorum. Son dakika kaydımı dahi yapmasam kaçar.

Peki ayıp olmaz mı?
Nasıl tepki veriyor okullar buna acaba:KK23:

Nörobilim/bilişsel psikoloji veya bu ikisinin ortak çalışıldığı bir bölüm istiyorum champagnecim :KK31:

Ben büyük olaylar olduğunu sanmıyorum. Onlar alışıktır. Herkesin başına gelebilir, bir yeri kabul edersin, sonra daha iyisinden haber gelir, kaydını yaptırmadan önce vazgeçersin. Sanki onlar düşünemiyor mu sizin başka okullardan da haber beklediğiniz ihtimalini? Duygusal yaklaşmaya gereyok diye düşünüyorum. Çalışma hayatı da öyle mesela. Bir işi kabul edersin, sonra daha çok istediğin yerden de kabul aldığın haberi gelir, usülünce işi tekrar geri çevirirsin. Hayat bu.

Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olma bence :deli:
Burayı kabul etsen sonra iptal etme şansın var mı o_O hani olurda diger istedigin olur oraya geçsen :KK54:

Türkiyede iki üniversitede buldum.

Birindekiler -kimse kusura bakmasın ama- dar kafalı 5-6 tane tıpçıdan oluşuyordu, hiçbir yeniliğe açıklık yok.
Biz ne dersek o kafasındalar araştırma alanında. Bir disiplinlerarasılık yok.
Öyle kitaptan oku geç neuroscience ı evde de yaparım ben : p
Bir diğeri de çok yüksek geldi fiyatı, özel.

Evet İtalyadaki okul ücretleri düşük karşılaştırınca ama onu da ödemem gerekmeyecekmiş bu okulda :KK73:

Ben de aynı senin gibi düşünerek masterı İtalya ve Almanyaya indirgedim

Önceden aklımda Amerika da vardı ancak genellikle dediğin gibi doktora öğrencilerine burs var. Master muamma.

O yüzden böyle bir üniversitede bitirip kendimi İngiltere, Kanada gibi bir yere research assistant olarak atmak istiyorum

Bana bu sıçramada yardımcı olacak bir okul arıyorum tüm mesele o, gerçi belki severim olduğum yeri kalmak isterim kim bilir ama kafamdaki plan bu.

Almanyada fizyolojik ve katı bir davranışçı yaklaşımın olduğunu duydum, benim için bu bal kaymak bir durum aslında
Öte yandan İtalyada dil-gelişimi çalışması alanında önde (ki bu da benim research proposalım, research ilgi alanım) Çok zor, ay :KK53:

Mesaj çok uzun olunca ayrı yazayım dedim, aslında özelden yazsam sorun olur mu? Bazen bunları tartışacak birine ihtiyacım oluyor :))

Hiç olmaz hatta sevinirim bile. Ben de fikir alışverişinde bulunacağım birilerini arıyorum açıkçası. Çevremde kimse kimseye yardımcı olmak istemiyor bu konularda, herkes hırslı. :)

Doğma büyüme hep sahil kentlerinde yaşadım ben ya
Siz de mi Almanyadaydınız?
Ben 1 hafta kaldım sadece ve depresyona giriyordum :KK70: :KK53:
Belki abartılıyordur ya, ne bileyim sonuç olarak bu çok düzenli, her şeyi altın vb gibi şeyleri görmedim
Evet insanlar saygılıydı, ucuzdu falan ama onun dışında tren saatleri mesela sürekli gecikmeliydi, iptaldi gibi hiç beklediğim Alman dakikliği yoktu :KK70:
Bold yeri okurken tovbe Tanrima dedim:olamaz: Ben cennette yasiyorum, yani Turkiye'nin guneyinde:dondurma: Ben burda dogmadim ama hayatimin yarisindan fazlasi burda gecti. Soguk iklimli bir yerde yapamam. Almanya'da yasadiklariniza da sasirdim, orada her sey duzenlidir diye dusunmustum.

Ben de çok seviyorum ya
Hahahha, ucarak gelirim ben.:halay: Tipleri de benziyor bize zaten. Ozlemissin de zaten, kabul ederdim ben olsam.

Just hayırlı olsun çok sevindim :KK50:
Ben kabul ederdim bu okulu, gidene kadar daha iyi bir okul olursa buna teşekkür eder ötekine giderdim :) başka okuldan kabul almazsan da bu nasılsa iyi bi okulmuş
Çok normal bişey bu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X