Merhaba, ben de daha önce bir dış gebelik ve bir düşük yaşadım. Sonra bir sürü test yaptırdım hiçbirinde sorun çıkmadı. Sadece trombofili genetik testinde pıhtılaşma sorunu olduğunu söyledi özel gittiğim bir doktor. Şu anda 14 haftalık hamileyim. Gebeliğimin başlangıcından beri Coraspin 100, Folik asit ve Clexane 4000 iğne kullanıyorum. Çok şükür bir sorun yok. Ancak aklıma takılan şu: Hacettepe'de Doç. Dr.'a gittiğimde iğnenin gereksiz olduğunu söyledi. İlk kez bana gelsyedin asla iğne vermezdim kullanman aşırı tedavi dedi. Aklım karıştığı için başka bir doktora daha gittim. Ortadoğu Hastanesi'nde profesör. O da gereksiz dedi. Asprin yeterli dedi. Kendi doktoruma durumu söyledim kullanmanı tavsiye ederim riskli olabilir dedi. Aklım iyice karıştı

Benimle aynı test sonucu olup iğne kullanmayan var mı? Kendi doktorumun söylediğine göre 677 C>T homozigot olan risk yaratabilirmiş. Test sonucumu aşağıda paylaşıyorum.
Faktör V Leiden Mutasyonu : Homozigot normal
Faktör V 1299 Mutasyonu : Homozigot normal
Faktör XIII Polimorfizmi :
Heterozigot
Protrombin 20210 Mutasyonu : Homozigot normal
MTHFR 677 C>T Polimorfizmi :
Homozigot
MTHFR 1298 A>C Polimorfizmi : Homozigot normal
PAI Polimorfizmi : 4G / 5G
Yorum: Faktör XIII Polimorfizminin heterozigozitesi genellikle klinik bulgu vermemektedir.
MTHFR’de tespit edilen 677 C>T polimorfizmi homozigot mutantlığı
trombofili etkenidir ve gebeliklerde bazı risklere neden olmaktadır. Gebeliklerinde folik asit replasmanı önerilir. USG ile NTD, yarım damak dudak ve kalp anomalilerinin takibi uygundur.