Riskli gebelik pıhtılaşma

Benimle aynı sorunu olanlar için sonucu paylaşmayı kendime borç bildim. 4 ay boyunca iğne ve aspirin kullandım. 4. ayın sonunda iğneyi bırakıp aspirine devam ettim. Bir bakıma büyük risk aldım ama Allah’ın izni ile iğneli tedavi senin gibi değerleri olan birisi için aşırı tedavi ve gereksiz diyen doktoruma güvendim. Gebeliğin son haftalarına yakın aspirini de bıraktım doğum olursa kanama riski olmasın diye.

Şimdi 5 aylık dünyalar tatlısı bir kızım var Allah herkesin evladıyla benimkini de bağışlasın :) Yani iyice araştırıp hamileliğimin geri kalanında iğne kullanmak zorunda kalmadığım için çok mutlu oldum. Allah bütün isteyenlere minik bebişler versin ve bu duyguyu bütün kadınlara tattırsın inşallah.

Sadece mtfhr 677 heterozigot var bende, aspirin bende kanama yaptigi icin 9 ay boyunca sadece clexane 4000 kullandim.

Gebeligim boyunca kendi doktorumun olmadigi acil durumlarda gorundugum doktorlar igneye gerek olmadigini soyledi durdu.kendi doktorum da 4. Ayda birakiriz gibi dusunuyordu.ancak kullanmak beni psikolojik olarak ta rahatlatiyordu zaten, sonra detayli ultrasonda tek umbrikar arter oldugunu ogrendik yani bebegi besleyen iki damardan biri yoktu. Doktorum igneye devam edelim dedi tek damar oldugu icin kan akimini kolaylastirmak gerekiyordu ( bazi detayli ultrasonlarda tek arter kontrol dahi edilmiyormus bilginize)

Cok sukur tek artere ragmen 3700 gr saglikli bir dogum yaptim. Doktorum dogumdan sonraki kontrolde bundan sonraki gebeliklerimde de mutlaka kullanmam gerektigini, farkli bir doktor takibini yapsa ve igneye gerek duymasa bile igne kullanmama taraftar bir doktor ile devam etmem gerektigini uzerine basa basa soyledi. İgne kullanmadigin surece ilk gebelikteki kaybi yasaman muhtemel dedi. Hakliydi kesinlikle!

Ben doktorlarin trombofilide pihtilasmayi gormesine ragmen nasil gonul rahatligiyla igneye gerek yok dedigini anlamiyorum. Cildirmis olmalilar! Pihtilasma gebelikte cok buyuk bir risk! 9 ayi atlatip doguma girecegi sabah bebege pihti gittigi icin bebegini kaybeden anneler var, bunun vebalini nasil alabiliyorlar?

Bebek isteyen ve bekleyen herkese tavsiyem, tekrarlayan kayip olmasina gerek yok, tek bir kaybiniz varsa dahi (hatta mumkunse hic hamile kalmayip cocuk istiyor ve maddi durumunuz yeterliyse) pihtilasma testlerinizi yaptirip gebeliginizde gerekli onlemi almalisiniz. İnanin ultrasona heyecanla oturup bebeginizi gormeyi beklerken malesef bebeginiz ölmüs cumlesini duymak kadar buyuk bir travma yok!

Back