Riskli hamilelik serklaj su gelişi 2. Hamilelik

tdyebri

Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2024
11
3
6
27
KIZLAR AKLINIZA İHTİYACIM VAR LÜTFEN DETAYLI OKUYUN

ilk hamileliğim hep kanamalıydı çok zor bir hamilelikti.20. Haftamda öyle bir kanamam olmuştu ki bebeğim gitti sanmıştım devlet hastanesine gittim kendi doktoruma ulaşamadım 1 cm açıklığın var dedi Protestan kullanacaksın kalkmayacaksın dedi , bende o zamanlar rahim ağzı yetmezliği Serklaj falan bilmiyorum , hiç araştırmak da aklıma gelmedi sabah kendi doktoruma gittim açıklık yok hayatıma devam et dedi ettim ve 24. Hafta da suyumun patlamasıyla berbat süreç başladı burada da bitmedi suyun değil enfeksiyon dediler (enfeksiyon 14 dü yani delecek bir enfeksiyon değeri değildi.) 4 günde evde öyle çektim kasıklarımda ağrı oluyordu arada onlar da kesildi ve son bir doktora gideyim düzeldim bir kontrol etsin dedim gittiğimde suyu bitmişti 7 cm açıklığım vardı ve yine doğmadı su bittiği için yapışmıştı bebeğin kesesi 4 günde orada acilde çektim suni sancıyla doğdum meleğim 11 gün yaşadı vefat etti tamamen ihmaller serisi ve ben burnum kanasa 50 tane doktora giderdim basiretim bağlanmış gibiydi neyse bu süreç böyleydi ve 1 sene geçti

Yeniden hamileyim

2 tane doktora gidiyorum birincisi doçent alanında çok iyi çok net servikal yetmezlik tanısı koydu ve Serklaj önerdi

1. Doktorum da çok iyi perinataloji alanında o da dedi ki tam olarak öykün servikal yetmezliğe uygun değil, dikiş atarım ama suyun gelirse dikişin bir önemi kalmaz dikişe tamamen güvenemeyiz
2 doktorda takip edip kısalınca atalım dedi ben önlem olsun diye önden istedim ve 13 de atmayı kabul ettiler

Ama aklım karışık.
Öyküm sizce servikal yetmezlik mi? Dikiş önleyici olacak mı?
Böyle bir şey yaşayıp 2. Hqmileliğini sorunsuz bitiren var mı?

Fikirlerinize gerçekten ihtiyacım var.

Merhaba ilk gebeliğimi 19+4 de kaybettim dikiş atılacaktı ameliyat günü aldık ama suyum geldi. Şu an da 2. Gebeliğim 13 haftada dikiş atıldı kanamam olmuştu çok şükür şu an 27+5 deyiz doktorumuz 34 haftaya gelmemiz gerek dedi hatta şu an hunileşme açılma var rahim uzunluğum fitil ve iğne sayesinde uzadı. Kendimi ve psikolojimi yüksek tutuyorum tabiki bu süreçte özellikle eşim desteği çok iyi geldi. Ne olursa olsun karamsar düşünmeyin tedbirimizi alalım Rabbım inşallah bebeklerimizi sağlıkla zamanında kucağımıza almayı nasip edicek diğer insanların dediklerini sakın ama sakın aldırış etme herkes bana hareket ettiğim an kızıyordu ama sürekli yatmak insana artık uyuşukluk yapıyor vucüt hantallaşıyor zaten. Sen kendini iyi hissediyorsan sıkıntı annelik psikolojisine güven birşey ters olursa zaten hemen doktorunu ara

Benim de 19 haftalik bir kaybim var
Kimyasal ve bos gebeliklerim de oldu.

Son gebeligimde doktorum da bans ayni cumleyi kurmustu , tam rahim agzi yetmezligi diyemeyiz 19 haftalik kaybiniza , belki enfeksiyon kaynakli olmuştur ama riske atmayalim ve servikal serklaj yapalim dediler.
14. haftamda dikisim atildi , hersey yolundaydi , 20+4 te rutin kontrol vardi , dikise ragmen kese disari cikmis, acil hastaneye yatis verildi , 15 dakika sonra da suyum gelmeye basladi.
Enfeksiyon degerim 60 lardardi , alalim diyen doktorlar da oldu , biraz bekleyelim diyen de ama cok yogun antibiyotik tedavisine ragmen su gelisi devam etti ve hic suyum kalmadi , ben yine gidebildigi ana kadar gidecektim , 3 haftaya yakin hastanede kaldim , enfeksiyon degerim israrla düşmedi , doktorum artik durum ciddi rahmini almaya dogru gidiyor , dikisini alalim bebek dogmak isterse dogsun durmak isterse dursun dediler , dikis alindiktan 10 saat sonra normal dogumla kızım dünyaya geldi , haftasi kucuk oldugu icin 6 gün yasayabildi.

2 ay sonra abdominal serklaj planlandi ama doktorlar enfeksiyon olursa yine aynı şeyleri yasarsin diyorlar.

Rabbim inşallah size de bana da sağlıkla kucagimiza alacagimiz evlatlar nasip eder.

Kaybınız için üzüldüm peki serklajdan sonra enfeksiyon değerlerinize sık sık bakılmadımı? Birde serklajdan sonra ilaç verildimi ? Bende 4 gün önce oldum da korkuyorum açıkçası doktor iyi geçti dedi uzunluk 48mm oldu dedi ama işte garantisi yok şuan ilaç kullanıyorum yatıyorum sürekli 17haftalıkken oldum

Size de çok geçmiş olsun.
Serklaj öncesi de enfeksiyonum vardi , 1 hafta hastanede yatmıştım yine yogun antibiyotik tedavisi görmüştüm, sonrasında serklajim yapıldı. Kontrollerde de bir problemim yoktu. Serklaj sonrasi ilacta kullandım.
Ben şunu öğrendim bu süreçte ne kadar kendimi korursam koruyayim olacak olan oluyor.

Tavsiyem hiç korkmayın ben korktuklarimi yaşadım çünkü.

İnşallah zamanında, kolaylikla ve sağlıkla yavrunuzu kucaginiza almanız nasip olur.

Bende aşırı korkuyorum tedirginim zor buldum nebilim bir sürü şey yaşadım inşallah sağlıkla ilerler sizede sağlıkla yeniden nasip olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…