- Konu Sahibi PrincesaDeLosCielos
............................
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ritim bozukluklari cok cesitlidir. Doktorun EKG yi yorumlamasi daha dogru olur. Kalbin normalden hizli veya yavas atmasi da ritm bozuklugudur, baska cesitleri de vardir. Kalbin atisini kontrol etmeden once kisi 5 dakika dinlendirilir. Hareket halinde kalp daha hizli atar cunki, normale gelmesi de bir kac dakika alir. Ritm bozuklugunun yani sira goz kararmasi, bayilma, gogus agrisi, tansiyon dusuklugu, ayak bileklerinde siskinlik (odem) gibi belirtilerden biri varsa hemen doktora gitmeli, ama baska hic bir belirti yoksa cok telasa gerek yok, doktorunuzun dediklerini uygularsiniz, tedavi ile saglikli yasamini surdurebilir.
Kalbin hizli atmasi stressten, fazla egzersiz yapmaktan, atesten, sinirlilik halinden veya vucudun herhangi bir yerindeki agridan da olabilir. Eger oyle ise sebep tedavi edilir ve sorun giderilir. Tansiyon da dusuk ise o zaman vucut susuz kalmis olabilir, Bol bol sivi verilir. Direkt gogus hastaliklari veya dolasim sistemi ile alakali bir sorundan ileri geliyorsa onu da tahlillerle filmlerle bulur ve tedavi ederler.
Kalp atisini dinlendikten sonra tansiyona da bakin. Dogru tansiyon okumasi icin mutlaka kullanma klavuzunda denileni harfiyen yapin. 12-13 yasinda bir cocugun normal tansiyonu 10/6 ile 11/6 civarinda, buyuk tansiyon 13 lere cikiyorsa yuksek sayilir, ya da tersine 9 un altina dusuyorsa dusuk sayilabilir. Dusuk tansiyon yuksek olmasindan iyidir, ancak cok dusuk olursa tehlikeli olabilir. Gerci herkesin bir de kendi normali var, kiminde dusuk bayilmaya sebep olur, digerinde ayni rakam hic bir belirti vermeyebilir.
Neyse, cok da telas etmeyin baska belirtiler yok ise. Doktorunuzun dediklerini yapin yeter.
Ritm bozuklugu korkulacak bir sey degil canim ben de sahibim
Kosabiliyorum, yuzebiliyorum, bisiklet surebiliyorum
Ama bir kac gun ust uste kendimi cok yorarsam rahatsizlaniyorum
Kardesin de kendini vucudunu taniyacagi icin ona gore hareket eder, ben anlarim ne zaman durmam dinlenmem gerektigini
Aritmiti teshisi koymak icin holter takmalari gerek ama oyle hatirliyorum ben (daha cocuktum teshis konuldugunda)
Aritmi degil de, Sadece tasikardisi de olabilir
Canım bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.
Kardeşim dediğiniz belirtilerden hiçbirini yaşamadı Allah'a şükür.
Fazlasıyla aktif bir çocuk.
Sürekli futbol oynar.
Evin içinde bile oynar yani.
Tansiyonu genelde sizin söylediğiniz şekilde.
Ama kimi zaman küçük tansiyon 7 filan da oluyor.
Perşembe günü birlikte gideceğiz doktora.
EKG'sini de götüreceğiz ve kan tahlili sonuçlarını alacağız.
Siz çok tehlikeli bir durum olmadığını söylediniz.
Bu da bir nebze olsun içimi rahatlattı.
İnşAllah doktor da bizi rahatlatacak şeyler söyler.
Canım ne güzel.
MaşAllah sana.
Kardeşim de çok hareketlidir.
Duramaz durduğu yerde.
Hani bir korkum da ya doktor spor yapmasını yasaklarsa yönünde.
Bir de ileride askeri okullara ya da Polis Akademisi'ne gitmek isterse sorun çıkar mı? yönünde.
Tabi ki dediğin gibi canım o kendini bilir ona göre hareket eder.
Ama İnşAllah yoktur öyle bir şey.
Sana da geçmiş olsun canım.
Aritmi ne taşikardi ne?
benimde aritmim ve taşıkardim var. ilaç kullanıyorum.
doktorlar spor yapma demiyor ama tabi ki exterm sporlar yapmasini tavsiye etmezler, bir de aritminin derecesi var yani, kalbi nasil durumda zayif mi yoksa guclu mu ona bakilir
Kardesin bayilmiyorsa dudaklari morarmiyorsa durumu ileri degildir, kendine dikkat ederek durumunu koruyacak.. Sigara alkol kullanmaz ise, sigarali ortamlarda bulunmaz ise, nargile icmez ise, cok stresli bir hayat yasamaz ise, cok fazla fast food yemek onun yerine bol bol meyve ve ev yemegi yer ise ohh daha ne olsun
Aritmi ritm bozuklugu iste canim nasil tarif etsem bilmiyorum google da yaziyordurtasikardi ise kalp nabzinin yuksek olmasi, kalbin hizli atmasidir, tasikardi de "taşi" taskin gibi bi manaya gelir
Askeri okullari merak ediyorsaniz simdi hemen yonetmeliklerine bakabilirsin
ekg'yi hemşire ne kadar doğru yorumlayabilir ki hem de öğrenciymiş?
ekg yorumlayabilmek öyle basit iş değil.
o dediğiniz ağlarken morarma muhtemelen küçük çocuklarda olan katılma nöbetidir.
zaten morarma aritmiden ziyade kalpteki deliklerde ya da doğumsal kalp damarsal hastalıklarında daha sık görülür.
Öncelikle geçmiş olsun ... Korkulacak bir şey değil çünkü artık çoğu insanda var ... Ben 22 yıldır bununla yaşıyorum ... En güzel avantajı beden derslerinden muaf olmaktı :) Bayılmalar , morarmalar olabiliyor ama ilaç tedavisiyle her şey yoluna giriyor .. Çok uzun yıllar ilaç kullandım ama son 5 yıldır ( ara ara olmak dışında , mesela yılda 4-5 kez ) bayılmalarım yok denecek kadar azaldı . Hayat kalitesini sadece bir tık etkiliyor öyle çok korkulcak bir şey değil ... Bu arada doktorum bana bayıldığım ya da kendimi kötü hissettiğim zaman gözlerime buz koymamı söylemişti , bende çok işe yaradı . Kendinizi üzmeyin Allah dermansız dert vermesin ...
Ritm bozukluğu bende de var, aritmi:)
Beni çekilen röntgende kalp şeklim garip çıkınca göndermişlerdi, damla kalp deniyormuş.
Ama benim hem yükselip hem düşüyor. Holter takıldığında 45-175 arası çıkmıştı aktivitesiz bir günde. Şimdilik bir sıkıntım yok doktor da ileride hamilelikte veya çok zorlayıcı sporlarda sıkıntı olabileceğini söyledi.
Bence korkulacak bir şey yok ayrıca çok yaygın bir rahatsızlık bildiğim kadarıyla
bende de var
doktor, hayatımı etkilemeyeceğini
böyle de yaşanılabileceğini söyledi.