Bipolar bozukluk iş hayatı?

avrupayakasiii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2018
620
48
98
26
.Bipolar bozukluğumdan dolayı git geller yaşıyorum fakat sürekli evde olduğum için çok sıkılıyorum bir işte çalışasım var ama hastalığımdan dolsyı kullandığım ilaçlar ağırlık yapıyor çalışamıyorum uykum geliyor sürekli.ne yapabilirim?Bu rahatsıslığı yaşayan varmı tedavisi illa ilaç mı?

Bipolar değilim, tanı konmadı ama bir kez mani geçirdim. Tedavisi illa ilaç. İlaçsız olmaz maalesef bu beyin kimyanızla ilgili. İlaçlar başta ağırşık yapıyor maalesef biraz dayanmanız gerekiyor zamanla tolerans geliştiriyor vücudunuz ve daha iyi tolere etmeye başlıyorsunuz. Ben de en başta çok zorlanıyordum depresyon tedavisi görüyorum ve ilk başlarda ilaçlar benim de çok uykumu getiriyordu ama zamanla biraz daha iyi oldum ama öte yandan her ilaç iyi gelecek diye bir durum yok onu doktorunuzla istişare ederek siz bulacaksınız hangisi iyi geliyor. Çok geçmiş olsun. Çalışmak gerçekten iyi geliyor bu arada, kafan epey dağılıyor ve bir işe yaradığını hissetmek çok iyi hissettiriyor.

Çok kalabalık stres seviyesi yüksek hiç bir işi yapamazsınız.Bağ bahçe işleri,sera,çiçekçilik, kütüphanede çalışmak,basit dizayn işleri,düzenleme işleri gibi daha sakin tek başınıza yapabilecek işlere bakın.Eğer ilaçlar ağır geliyorsa ya dozu ya da doktoru değiştirin Dünya da binlerce bipolar hastası var bunlar arasında çok ünlü ve başarılı insanlar var evet zor bir hastalık ama yaşanmaz değil Geçmiş olsun.....

İlaçsız bir tedavi duymadım bipolar bozukluk için. Sadece belki uyku biraz gözden kaçıyor olabilir. Uyku düzeni çok önemli. Eğer atak döneminden önce belirtileri farkedebilirseniz - ki farkedemeyedebilirsiniz - uyku düzeninize çok dikkat edin. Erken yatıp uykunuzu tam almaya bakın.

Benim gözlemim bu yönde, uyku düzeni ve atak geçirmeleri arasında bir ilişki var. İkisi de birbirini etkiliyor. Bu hastalık malesef ömürlük ve ilaçsız olmaz, ama daha az veya daha hafif atak dozun azalması demek. Konuyu doktorunuza danışmanız tabi daha uygun olur.
Allah şifa versin. Geçmiş olsun.

Bipolar değilim, tanı konmadı ama bir kez mani geçirdim. Tedavisi illa ilaç. İlaçsız olmaz maalesef bu beyin kimyanızla ilgili. İlaçlar başta ağırşık yapıyor maalesef biraz dayanmanız gerekiyor zamanla tolerans geliştiriyor vücudunuz ve daha iyi tolere etmeye başlıyorsunuz. Ben de en başta çok zorlanıyordum depresyon tedavisi görüyorum ve ilk başlarda ilaçlar benim de çok uykumu getiriyordu ama zamanla biraz daha iyi oldum ama öte yandan her ilaç iyi gelecek diye bir durum yok onu doktorunuzla istişare ederek siz bulacaksınız hangisi iyi geliyor. Çok geçmiş olsun. Çalışmak gerçekten iyi geliyor bu arada, kafan epey dağılıyor ve bir işe yaradığını hissetmek çok iyi hissettiriyor.

.Bipolar bozukluğumdan dolayı git geller yaşıyorum fakat sürekli evde olduğum için çok sıkılıyorum bir işte çalışasım var ama hastalığımdan dolsyı kullandığım ilaçlar ağırlık yapıyor çalışamıyorum uykum geliyor sürekli.ne yapabilirim?Bu rahatsıslığı yaşayan varmı tedavisi illa ilaç mı?
Geçmiş olsun bende depresyon anksiyete ve OKB var atak dönemindeyim ilaçlar bende de çok uyku yapıyor

Back
X